TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032)

Poziomek 29.04.2011 08:50

Odp: Pytania i odpowiedzi

Czołem koledzy i koleżanki, obecnie gram na stufiee akcesorii Imprezy w plenerze.
Mój problem dotyczy schodów, kiedy chcę je wybudować, jego tekstury są niewidoczne, sim wchodzi, ale nie widać schodów, tak samo mam z parkanami, płotami itd. nie wiem co jest grane kompletnie, nie mogłem znaleźć żadnego racjonalnego czy logicznego wyjaśnienia na te cuda i dziwy. Pomoże ktoś?:p dodatki mam zainstalowane tak od około dwóch tygodni, a ten problem towarzyszy mi od kiedy zostały zainstalowane. Nie wiem, co nie gra. :p Prosze o pomoc .

CuteDream 30.04.2011 09:02

Ja tak miałam jakiś czas temu i jakaś mądra głowa (nie z forum) poradziła mi żebym przeinstalowała ostatni wgrywany dodatek - tak zrobiłam i zaczęło działać, ale na jakieś 3/4 dni, tak więc po prostu TS3 zainstalowałam jeszcze raz i już widzę schody i inne tego typu rzeczy; nie wiem może ktoś inny będzie miał lepszy pomysł :)

Poziomek 30.04.2011 19:45

dzięki, dobre i to, mam nadzieję że gra mi sie nie rypnie cała po reinstalce ostatniego dodatku :) dzięks !!:P

simswerka 05.05.2011 17:27

Czy jeśli spakuję parę rzeczy (zdjęcia) do plecaka mojego sima i wyprowadzę go do innego domu to obiekty zostaną w plecaku ? Czy przeniosą się do wyposażenia rodziny lub całkowicie znikną ?

Björk 05.05.2011 17:47

Cytat:

Napisał simswerka (Post 1396328)
Czy jeśli spakuję parę rzeczy (zdjęcia) do plecaka mojego sima i wyprowadzę go do innego domu to obiekty zostaną w plecaku ? Czy przeniosą się do wyposażenia rodziny lub całkowicie znikną ?

Przed chwilką to robiłam - zostają w plecaku :)

Owl Finch 07.05.2011 13:05

Słuchajcie mam dziwny problem. Moje simy mają lokaja i wszystko było dobrze... Aż do teraz. Otóż lokaja nie widać, ale go słychać. Wydaje dźwięki jakby stał w miejscu i sygnalizował, że nie może przejść dalej, jednak NIGDZIE go nie ma. Próbowałam go zwolnić telefonicznie, ale można tylko osobiście... Co poradzicie? :)

Björk 07.05.2011 14:06

Miałam taki problem ze znikającymi w mieście simami i chyba wtedy pomogło wyczyszczenie catchy gry. Piszę chyba, bo też zmieniałam na chwilę rodzinę aktywną.

A przy okazji spytam, czy Wy też tracicie zdjęcie parceli w Bridgeport? Może mało istotny błąd, ale denerwuje mnie to, że mam zdjęcie parceli przez góra dwa uruchomienia gry, a później puste pole (wiecie o co kamon? o ekran ładowania i jak w edycji miasta się najeżdża na parcelę, to się wyświetla zdjęcie rodzinki i w osobnym okienku zdjęcie domu).A może ktoś sobie z tym jakoś poradził?

Owl Finch 07.05.2011 14:08

Cytat:

Napisał Xou. (Post 1396871)
Słuchajcie mam dziwny problem. Moje simy mają lokaja i wszystko było dobrze... Aż do teraz. Otóż lokaja nie widać, ale go słychać. Wydaje dźwięki jakby stał w miejscu i sygnalizował, że nie może przejść dalej, jednak NIGDZIE go nie ma. Próbowałam go zwolnić telefonicznie, ale można tylko osobiście... Co poradzicie? :)

Jakby co problem rozwiązał się sam :P Lokaj jeszcze trochę pojęczał, po czym odgłosy zniknęły i mogłam zatrudnić nowego lokaja :)

Nessa 07.05.2011 16:05

Od jakiegoś czasu kiedy klikam na innego sima nic się nie dzieje - nie pojawiają się interakcje. Simy nie mogą także iść spać - niby przebierają się w piżame, ale zostają w stroju codziennym i nie kładą się do łóżka.
Miał ktoś coś takiego? Co z tym zrobić?

Aguncja 08.05.2011 10:48

Cześć! Dawno mnie tu nie było, nie śledzę forum na bieżąco. Być może padło już takie pytanie: czy jest do sims 3 jakieś narzędzie diagnostyczne sprawdzające kompatybilność dodatków? Zabrałam simy na wakacje i podczas wczytywania powrotu do domu pasek postępu staje w miejscu. przypuszczam że to wina jakiegoś dodatku.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:25.