TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59882)

Infernois 06.04.2011 12:20

Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Aha, no to luz. Dzięki, ale co z tym czarem "Rozbłysk"?

migoti 06.04.2011 12:59

No właśnie zawarłam i to mnie trochę martwi, że się nie pojawiła.. Od razu zawarłam ze wszystkimi i inne misje były, prócz tej.. Chyba będę musiała to powtórzyć od początku :/..U Ciebie misja pojawiła się normalnie tak ?

vesi 06.04.2011 13:44

dziękuję za odpowiedź i kolejne pytanie:

muszę wyrobić jakichś eliksir (jestem szpiegiem) aby odczarować rycerza spod wpływu działania miecza. zebrałam już rośliny, teraz muszę kupić cytuję "dwie spasione pijawki i słodką gruszkę" obydwie rzeczy kupiłam, w tym pijawek nawet więcej, a zadania mi nie zaliczyło, co zrobić?

Searle 06.04.2011 13:50

Cytat:

Napisał soyaboss (Post 1384785)
Witam wszystkich!
Mam problem z gra "The Sims Średniowiecze" tzn. : Chciałbym się spytać jak się wydaje Edykt? Próbowałem dużo razy ale ciągle kończyło się niepowodzeniem i później byłem aresztowany, że zaniedbuję obowiązki królestwa.
Dlatego proszę o Waszą pomoc.
Będę bardzo wdzięczny jeżeli mi ktoś pomoże.

Wydawać Edykty może Monarcha, Rycerz i Szpieg. Robią to na tym stole taktycznym. Używa się do tego opcji Zaproponuj edykt.

Cytat:

Napisał Infernois (Post 1384786)
Aha, no to luz. Dzięki, ale co z tym czarem "Rozbłysk"?

Zaklęcie to należy stworzyć używając odpowiednich run. Na pewno w poleceniu był podany ich układ. Jeśli nie pamiętasz to wejdź do tej księgi i tam jest możliwość studiowania zaklęć.

Cytat:

Napisał migoti (Post 1384799)
No właśnie zawarłam i to mnie trochę martwi, że się nie pojawiła.. Od razu zawarłam ze wszystkimi i inne misje były, prócz tej.. Chyba będę musiała to powtórzyć od początku :/..U Ciebie misja pojawiła się normalnie tak ?

Ja, jak do tej pory, zawarłam tylko przymierze z Mechanowem i od razu pojawiła mi się misja związana z tym państwem. Problem może jeszcze polegać na tym, że nie masz jeszcze w królestwie postaci, która do tej misji jest potrzebna. Masz wszystkie budynki w królestwie?

migoti 06.04.2011 13:56

Tak, królestwo jest maksymalnie rozwinięte. Są wszystkie budynki i postacie. Nie mam tylko na maksa tych punktów do ochrony i dobrobytu, ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia.. Nawet jako monarcha zaprzyjaźniłam się z przywódcą i nic to nie dało :P.. Brak mi pomysłów.. a też nie chce na darmo zaczynać kolejnych misji.. więc chyba dalej będę czekać na kogoś komu pojawi się ta misja i może powie kim grał.. Chociaż jak pojawiła mi się misja z podbiciem Elf~ to nie mogłam jej wykonać, bo mój monarcha był w małżeństwie, ale się przynajmniej pojawiła...

Searle 06.04.2011 14:26

Cytat:

Napisał vesi (Post 1384811)
dziękuję za odpowiedź i kolejne pytanie:

muszę wyrobić jakichś eliksir (jestem szpiegiem) aby odczarować rycerza spod wpływu działania miecza. zebrałam już rośliny, teraz muszę kupić cytuję "dwie spasione pijawki i słodką gruszkę" obydwie rzeczy kupiłam, w tym pijawek nawet więcej, a zadania mi nie zaliczyło, co zrobić?

Może te pijawki musisz złowić?

MIGOTI w takim razie nie mam więcej pomysłów. Może to jest bug. Wiem, że takie błędy powinna naprawić łatka.

xdKamila 06.04.2011 14:53

Cytat:

Napisał natash9 (Post 1384623)
Witam :) Mam problem z misją "WESELE". Otóż, utknęłam na tym że mam porozmawiać z dwoma osobami i opowiedzieć im jakąś śmieszną historię. Za nic nie potrafie wykombinować jak to mam zrobic ;] Moge prosić o pomoc ?? ;) Byłabym wdzięczna ..

Też mam ten problem... bardzo proszę o pomoc ! :)

katiloczek 06.04.2011 14:57

Witam! Było juz takie pytanie, ale nie ma odpowiedzi;) Misja "pielęgniarka z klątwą", trzeba tam spalić trawiaste ziele w palenisku. Ale nie ma ani opcji na palenisku, ani na medyku. Niech ktoś pomoże jak spalić to zielsko;)

katiloczek 06.04.2011 15:00

Cytat:

Napisał xdKamila (Post 1384878)
Też mam ten problem... bardzo proszę o pomoc ! :)

W tej misji ja bynajmniej dotąd się zaprzyjaźniałam z dwiema paniami, aż w zabawnych mozna było wybrac opcję "opowiedz śmieszną historie". muszą miec dobre relacje!;)

Searle 06.04.2011 15:24

Cytat:

Napisał Hammer (Post 1382052)
Pytanie do tych co zaliczyli już wszystkie misje. Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby je zadać bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. A mianowicie jest taka misja gdzie trzeba turniej rycerski zorganizować, doszedłem do momentu gdzie odebrałem miecz i zbroję rycerską podarowaną od monarchy. I co dalej? Myślałem że na tym się skończy to zadanie i pojawi się następne a tu nie. Może ktoś wie jak wybrnąć z tej sytuacji? Bo utknąłem i tłukę się bez sensu po królestwie. Jak ten turniej zorganizować?
Z góry dzięki za pomoc.

Chodzi mi o misję "Zawody wojenne". Pomijając to łażenie na początku od króla do doradcy to potem jest coś takiego: przywitaj gości - przywitałem, następnie pomijając też parę elementów że trzeba się tam o coś wypytać ćwiczę tego swojego giermka, potem uczę go szermierki, w międzyczase dostaję info że mam do odebrenia jak wcześniej pisałem miecz i zbroję. I tutaj mam do wyboru odebrać ją osobiście lub wysłać giermka. Odbieram osobiście. Giermka wysyłam po narzędzia, spóźnia się więc idę po niego a tam jakiś fajfus go przekupuje. Rozmawiam z owym i tu pojawiają się dwie możliwości, wyzwać go na pojedynek lub utłuc na miejscu. Wyzywam go. Spotkamy się na turnieju mówi. I tu się kończy. Co mam dalej zrobić?
Wie ktoś? Ktokolwiek?

Potem rycerz miał czas na odpoczynek, a następnie na turnieju miał się pojedynkować z tym gościem, ale coś musi być nie tak z tą misją, bo ja doszłam już do drugiego pojedynku i mimo, iż podświetla mi osobę z którą mam się zmierzyć, to nie ma tej opcji. W ogóle nie mogę się pojedynkować z nikim, a wcześniej można było. Ktoś to przeszedł?

EDIT:

Już ok. Gra coś nie zatrybiła. Wyszłam do menu głównego i znów go gry i opcja była dostępna.
Dlatego też jeśli Wam czegoś brakuje z rzeczy technicznych to "zresetujecie" grę.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:36.