TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Frezja 10.11.2012 20:42

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Nie wiem czy daję pytanie w dobrym temacie, ale chyba po zainstalowaniu NZTŚ ("chyba" bo wcześniej nie zauważyłam nic takiego) moja simka cały czas przebiera się w strój wizytowy. Kiedy każę jej chodzić w stroju codziennym, to i tak po jakimś czasie się znowu przebiera. Ostatnio przyuważyłam, że miała tą akcję w okienku "ubierz się stylowo" (czy jakoś tak). Jest jakiś sposób żeby to zatrzymać lub wyłączyć? Nie zawsze uda mi się zauważyć tą czynność, a denerwujące jest to, że ciągle muszę ją przebierać.

Laselight 10.11.2012 20:54

Frezjo , Simka pewnie ma w cechach "stosowny" . usuń ta cechę testingiem

Frezja 10.11.2012 21:41

Owszem, ma tę cechę, sama jej wybrałam. :D Nie wiedziałam, że to przez tą cechę. Chyba ją zmienię bo troche irytujące są te przebieranki. :P

Angela 12.11.2012 17:59

Frezja, masz włączoną wolną wolę? Ponieważ, ja też posiadam tą cechę, ale moja simka się nie przebiera. Gram bez wolnej woli.

nmin 12.11.2012 18:08

Cytat:

Napisał Angela (Post 1601112)
Frezja, masz włączoną wolną wolę? Ponieważ, ja też posiadam tą cechę, ale moja simka się nie przebiera. Gram bez wolnej woli.

Ja mam wolną wolę i moi stosowni Simowie się przebierają :P

Jean 12.11.2012 21:53

Mam wrażenie,że ta gra ma sporo błędów, jakby pospieszyli się z jej wypuszczeniem.
Ale nie o to mi się rozchodzi,bo chcialam spytać,czy ktoś miał problem z oświadczaniem się w tym dodatku? Kombinowałam moją wróżką,by ją wydać ja kogokolwiek i nawet ta opcja nie wyskakuje. Ledwo w końcu przy którymś delikwencie wyskoczyło mi wprowadzenie się.

Angela 12.11.2012 23:13

nmin: O! Nie wiedziałam... Czego to człowiek się dowiaduje... :D
Jean: Ogólnie, aby Sim mógł się oświadczyć lub nawet zaproponować stały związek w chmurce, tam gdzie masz pokazany pasek znajomości (chodzi mi o ten w lewym górnym rogu, nie wiem jak to wyjaśnić/jak się nazywa) musi być napisane "(Imię Sima) uważa, że (Imię drugiego Sima) jest niezwykle atrakcyjny."

Jean 13.11.2012 14:33

Wiesz, nigdy nie miałam problemów z grą do momentu zainstalowania tego dodatku =.=
i mam inny problem - Moja wróżka nie chce chodzić do pracy. Kiedy jest czas, klikam pracuj,a ta akcja po prostu znika a ona nie idzie i już...

Chloé 14.11.2012 15:19

Samoczynne znikanie działań nie musi być winą akurat tego dodatku, przy wcześniejszych również bywały tego typu akcje. Z reguły pomaga zmiana aktywnej rodziny, ale miałam przypadek, że nawet reset miasta nie pomógł, dopiero łatka naprawiła problem.

Jean 14.11.2012 19:07

Cytat:

Napisał Angela (Post 1601319)
Jean: Ogólnie, aby Sim mógł się oświadczyć lub nawet zaproponować stały związek w chmurce, tam gdzie masz pokazany pasek znajomości (chodzi mi o ten w lewym górnym rogu, nie wiem jak to wyjaśnić/jak się nazywa) musi być napisane "(Imię Sima) uważa, że (Imię drugiego Sima) jest niezwykle atrakcyjny."

mam tak i nie mam tej opcji

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:35.