TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65247)

Nicollo 11.08.2013 19:59

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

Czy to normalne (czy u was także się to działo), że klikając na jeden z kurortów pojawił się żółty napis z fioletowymi literami i wykrzyknikiem (taki jak przy okazjach podróżnych) "Nabądź posiadłość (0$)"?? Dodam, że gram bez żadnych kodów oraz modów. ;)

Poskacper 11.08.2013 20:25

Tak, bo jeden z nich to taki "opuszczony". Możesz go nabyć całkowicie za darmo i poprowadzić go całkiem od nowa.

Nicollo 12.08.2013 02:52

Cytat:

Napisał Poskacper (Post 1745426)
Tak, bo jeden z nich to taki "opuszczony". Możesz go nabyć całkowicie za darmo i poprowadzić go całkiem od nowa.

Dzięki :D Już myślałem, że jakiś błąd ;p

Hefalump 21.08.2013 10:59

Ja mam takie pytanie, jak jest jakaś wyspa to jak na niej zacząć budować? To samo z tymi odkrytymi wyspami, jak coś tam zbudować?

Kędziorek 21.08.2013 11:01

Tam są działki, na których normalnie budujesz domy itp.. Niczym to się nie różni od stałego lądu.

Olson 21.08.2013 19:52

Mam TS3 Rajska Wyspa już ponad miesiąc, ale dopiero wczoraj zaczęłam grać.

Kupiłam te Ustronie Kogośtam, zrobiłam odpasiony hotel z szablonów Eko-Nowoczesny, zrobiłam umiarkowaną cenę, pensje pracowników na maxa, zmiany wszystkie, wysoka jakość posiłków, etc. A tu nadal bida... Nie mam ani 3 gwiazdek. Co robić?

Kędziorek 21.08.2013 19:56

Czytaj księgę gości, czy jak to się tam zwało. Narzekają na brak baru w basenie? Kub bar. Za mały basen? Powiększ go. Itd., itp.
O ile dobrze pamiętam to był chyba ten darmowy kurort, nie? Mi nigdy nie udało się tam dostać więcej niż czterech gwiazdek, choć czasem nie było nawet słowa skargi.. Czasem się zastanawiam, czy to w ogóle możliwe bo w kurorcie zrobionym od podstaw miałam pięć gwiazdek w kilka simowych dni.

NaNiKo 22.08.2013 09:16

Mi się udało zdobyć 5 gwiazdek w kurorcie robionym "na" tym co już było. Po prostu sukcesywnie dodawałam elementy, na które narzekali. (najbardziej mnie bolało ustawianie kilku bufetów, żeby wszystkie rodzaje posiłków były cały czas)

anie_1981 22.08.2013 10:54

A ma ktoś może z Was kurort i ten zestaw Store z piecem i kucharzem? Zastanawiam się nad prowadzeniem kurortu i zamiast stołów byłyby ze 3 te piece z kucharzami, chcą jeść, to niech płacą ;) Z pomocą jednego gościa z mts napisałam mod dzięki któremu kucharz może pracować od 6 rano, chyba do 1 w nocy, czy tak jakoś. Ja jeszcze ustawiłam, że jest droższy, żeby było naturalniej, ale jakbym prowadziła kurort i trzech kucharzy to musiałabym chyba znowu stanieć :)

Frezja 22.08.2013 11:54

Ja też mam pytanie na temat kurortu. A mianowicie, jak otworzyć kurort, który nie przynosi zysków? Bo kiedy najadę na napis "otwórz kurort" pojawia się komunikat, że nie mogę go otworzyć bo nie przynosi zysków. Ale, żeby zaczął przynosić zyski to muszę go otworzyć. I to jest zamknięte koło. :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:48.