TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Lubie 14.08.2014 12:01

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

@UP, to robi się automatycznie, przypisane jest odgórnie do góry/dołów

Caesum 15.08.2014 00:07

Cytat:

@SimsVIP We had a presentation today. The answer for this question from @SimGuruLyndsay: no family trees.
A więc drzewo genealogiczne też jest za trudne do zrobienia?

Pink Panther 15.08.2014 00:09

BRAK DRZEW?!
No to już jest przegięcie. Uwielbiałem je. Jak mogą je usunąć ;-; To co, Simowie nie będą tak naprawdę spokrewnieni?

Coraz bardziej zastanawiam się nad anulowaniem zamówienia kolekcjonerki i kupieniem zwykłej edycji. W sumie to na co mi ten kryształ? ;o

Irbis 15.08.2014 06:54

Ja uwielbiam drzewa genealogiczne :cry:

A może wymyślili jakiś lepszy sposób pokazywania kontaktów rodzinnych? Jeśli nie, to całe pokrewieństwo będzie się sprowadzało do opisu w kontaktach (chyba).

Piwusia 15.08.2014 07:02

Nie będzie drzewek genealogicznych? Jak dla mnie to ogromny minus, bo nie można będzie podejrzeć relacji Sima z członkami rodziny ani jego przodków... No chyba, że twórc wymyślili jakiś inny, ciekawy sposób graficzny na zobrazowanie tego. Nigdy nie robiłam zbyt wielu pokoleń w Simsach, ale i tak uważam, że usunięcie drzewka to cofnięcie się do jedynki... Tylko w TS 1 nie było drzewek. :/

Chloé 15.08.2014 08:24

Coooooo?! Zabrali nawet drzewka? :(( Może ta cała oś czasu zastąpi drzewka, acz nie widzę lepszego zobrazowania genealogii jak drzewo. Co jeszcze zabiorą a potem dadzą w dodatkach za grube pieniądze?

Searle 15.08.2014 09:00

Kolejna rzecz, którą zabierają... A w zamian dali coś nowego? Nie sądze ;/

Malin 15.08.2014 09:14

Zauważyłam kilka drobnych bugów w gameplayu - najbardziej rzuca mi się w oczy przenikanie simów przez przedmioty czy inne postacie (najbardziej to widać w parku, jak sim przechodzi przez Kasandrę, a potem na ławce ich łokcie się przenikają albo ręce simki "przechodzące" przez sukienkę), pojawianie się przedmiotów znikąd (tablet), czy choćby ta książka odłożona w jedno miejsce na stole "przeskakuje" na jego drugi koniec... Dziecko jest nieładne, w ogóle to ubranko takie sztuczne, wygląda, jakby nie miało pieluchy... Nie ma w ogóle porównania z bobasami z TS2, które naprawdę są słodkie. To niby takie pierdoły, ale w moich oczach wpływają na atrakcyjność gry.

Dla mnie ta gra jest po prostu niedopracowana, robiona na szybko, bez żadnego zaangażowania. Nie wyrobili się ze wszystkim na czas, więc z połowy klasycznych rzeczy po prostu zrezygnowali, tłumacząc się jakimiś trudnościami i innymi absurdalnymi wymówkami. To robienie z fanów idiotów i pokazanie, że tak naprawdę mają nas i nasze potrzeby w głębokim poważaniu. Gra ma taki potencjał, a kolejny raz został zmarnowany.

btw. nawet drzewa genealogiczne zabrali? Nie no, to już jest przegięcie. W takim układzie tworzenie całych rodów nie ma żadnego sensu... Nie, nie potrafię tego skomentować.

monkey 15.08.2014 11:54

Dopiero wczoraj zainteresowałam się w ogóle czwórką i newsami z nią związanymi... i mam bardzo mieszane uczucia co do tej gry.

Zacznę od kreatora i simów, muszę przyznać,że postacie są piękne. Chyba najbardziej udane z całej serii, nie używając żadnych innych skinów, można stworzyć łatwo coś, co nie będzie straszyć, co w dwójce i trójce było, przynajmniej dla mnie, niemal niemożliwe.
Oprócz tego, oczy mi się za bardzo nie podobają, tęczówki są takie 'puste', nie za ładne po prostu, a włosy są strasznie kanciaste i tekturowe, pomimo tego, że większość na ładne ułożenie, ale na simie wyglądają jak hełmy.

Nie zauważyłam też nigdzie opcji tworzenia stylów, może jestem ślepa i jest to gdzieś obok, ale to też trochę drażniące, jeśli z tego zrezygnowali, bo to była naprawdę fajna opcja z trójki.

Co do rozgrywki, muszę ponarzekać na brak dzieci. To jest takie cofnięcie się do czasów jedynki. Z niemowlakami nie da się praktycznie nic zrobić, a potem nagle z kołyski wyskakuje duże dziecko. A co z taką nauką chodzenia, mówienia?
I nawet te dzieci mogłabym pominąć, ale jeśli to prawda o drzewach genealogicznych, to...
Jeszcze wczoraj byłam nastawiona na zrobienie dużej rodziny, moja największa w trójce miała 8 pokoleń, każde dosyć rozwinięte, chciałam pobić rekord, a tu... kupa. Naprawdę nie wiem jak to mogę skomentować. Mam nadzieję, że coś z tym jednak zrobią, jakiś zamiennik drzewa, cokolwiek.

A żeby wyciągnąć jeszcze jakiś plus, to ładna okolica i dosyć ciekawy tryb budowania. Jak tu ktoś wspomniał, gra ma zmarnowany potencjał.

NaNiKo 15.08.2014 13:32

Btw. też macie wrażenie, że 80% simów z CASa ma te same fryzury (przede wszystkim simki) bo inne są zwyczajnie brzydkie :P?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:09.