TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Mentosik57 17.08.2014 08:26

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Nevada (Post 1828376)
Na simsVip napisali, że są jakieś problemy z moveObjects on i dlatego go nie ma: http://simsvip.com/2014/08/04/the-si...controls-list/

Oni ze wszystkim mają problemy.Z dodaniem małych dzieci,basenów,samochowów,otwartego świata,postępu historii ,włamywaczy ... dużo by jeszcze tego wymieniac.Dziwne,że w przypadku trójki nie mieli problemów :)

Królewicz Grudkowego Kosmosu 17.08.2014 10:12

Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika i postęp historii. Sim się starzał miał pierwsze lepsze ciuchy, nowi simowie w mieście mieli takie same twarze (starterowe) i byli byle jacy. O tym, że CAS z ts3 był ulepszoną wersją, CAS'u z ts2 (róznią się CAST'em) już nie wspomnę.
A tu proszę całkiem nowy CAS, nowe animacje, mnóstwo ciuchów (dobrych, nie słabych) i fryzur, nowy tryb budownia, itp...
Po prostu twórcy zrobili tą grę od nowa, a żeby wszyscy mogli ją mieć no to niestety z czegoś trzeba zrezygnować :(

A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie. Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.

Sqiera 17.08.2014 10:12

Ja się nie zdziwię, jak to wszystko będzie.... tylko w dodatkach :P
Na czymś kasę zbić przecież trzeba :)

Caesum 17.08.2014 10:38

Cytat:

Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu (Post 1828395)
A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie. Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.

No przydałoby się, żeby ktoś w EA zaczął w końcu robić coś dobrze. EA powinno o tym pomyśleć - jak zatrudnią fanów w formie taniej siły roboczej by zaoszczędzić na $ to może skończą wreszcie robić gry, które można co najwyżej o kant dupy potłuc.

Oh wait, przecież to EA. Najprawdopodobniej fani musieliby za*******ać 24 godziny na dobę żeby zrobić nowe płatne dodateczki w Store.

tjzzf 17.08.2014 10:42

Cytat:

Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika i postęp historii.

Jaki był taki był, można go było łatwo zmodyfikować, na jego bazie powstał zresztą nraas story progression. Teraz nie będzie go wcale. ;))

Cytat:

Po prostu twórcy zrobili tą grę od nowa, a żeby wszyscy mogli ją mieć no to niestety z czegoś trzeba zrezygnować :(

Nie widzę w tym sensu. Zrezygnowali z Basenów, Zmywarek, Duchów, Złodziei, i wielu innych rzeczy "żeby wszyscy mogli ją mieć" :huh: co przez to rozumiesz, bo te rzeczy mają zerowy wpływ na wydajność. CAST i otwarte parcele pomijam.

Cytat:

A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie.

A jak myślisz czemu? Czy ty naprawdę myślisz że ot tak rzucę swoją pracę, Maxis z automatu mnie zatrudni i będę mogł ich wyręczać z ich własnej roboty?
Pomijając komiczność tej wypowiedzi, nawet gdybym został zatrudniony w tydzień i powiedział "Wprowadzamy to czego nie potraficie czyli baseny" Wystarczy jedno słowo Kierownika projektu "Nie" I tyle. Tak to zresztą tam teraz wygląda, programiści bez problemu mogą te rzeczy zaprojektować i wprowadzić, problemem jest kierownictwo i pośpiech.

Cytat:

Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.

No bez takich. :lol2: Zaraz mi powiesz że cały mityczny dział FX to sami stażyści którym dopiero pokazano VS 2013.

Królewicz Grudkowego Kosmosu 17.08.2014 11:03

Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem. Z nimi jest jak z króliczkiem, czy tragicznym klaunem. Jest i co z tego.
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Poza tym skończmy ten temat. Bo już po raz któryś, wracacie do tego tematu i nic tylko narzekacie i marudzicie.

Wybaczcie za ton i chaotyczność.

monkey 17.08.2014 11:23

Mi osobiście brak duchów czy złodziei jakoś bardzo nie przeszkadza, w sumie miałam włamanie złodzieja chyba tylko 3-4 razy od czasów dwójki, wiec mi różnicy nie robi. To samo z basenami.
Wystarczy się po prostu do gry przyzwyczaić, a jeśli nie - wrócić do poprzednich części.

NaNiKo 17.08.2014 11:30

Cytat:

Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu (Post 1828402)
ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży

Sorry, ale NIE. Nie wiem skąd masz takie świetne info, ale tak się NIE robi. Szanująca się marka nie zatrudnia /rzuca/ nowicjuszy do robienia gry, jeśli ma się choć odrobinę szacunku do graczy. Owszem, pozwala im się grę testować, robić zdjęcia, ale nie tworzyć podstawowe elementy rozgrywki.

Vanitas 17.08.2014 11:34

Cytat:

Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu (Post 1828402)
Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem. Z nimi jest jak z króliczkiem, czy tragicznym klaunem. Jest i co z tego.
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Poza tym skończmy ten temat. Bo już po raz któryś, wracacie do tego tematu i nic tylko narzekacie i marudzicie.

Wybaczcie za ton i chaotyczność.

I właśnie przez podejście 'dają nam gówno więc zapłaćmy im za to i się jeszcze cieszmy' dostajemy grę która jest okrojona z podstawowych elementów, z symboli z których była znana.
No i wydaje mi się, że ktoś kto pracuje i dostaje za to grubą kasę po zdobyciu wykształcenia powinien umieć programować, a teksty że nie potrafią tego zrobić są durne i moim zdaniem wyjątkowo nieprofesjonalne. No i ja jako fan gry czuję się poniżony, że robi się ze mnie debila żeby wyciągnąć ode mnie kase.

@down: dodadzą w dodatku

NaNiKo 17.08.2014 11:38

Dopiero teraz paczam, nie ma opcji "maksymalna szybkość gry aż do końca wykonywanej akcji"?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:46.