![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Ja mam pytanie dot. SimPe.
Czy mogę jednemu miastowemu (chłopakowi mojej simki) zmienić ubiór? |
Łatwiej będzie go na chwilę przyłączyć do rodziny.
|
Właśnie nie! To nastolatkowie, razem dopiero na studiach zamieszkają :D
|
Napisałem NA CHWILĘ.
Wpisujesz boolprop testingcheatsenabled true i klikasz na tego sima z wciśniętym shiftem i wybierasz MAKE SELECTABLE. Zmieniasz mu ubrania, fryzurę, co tam chcesz i znowu klikasz z shiftem i wybierasz MAKE UNSELECTABLE. |
Zniknie z domowników, a na noc pojdzie?
|
Tak, tylko na kilkanaście sekund masz go w rodzinie, zmieniasz mu ubranie, a potem znowu go odłączasz i zachowuje się tak jak przedtem, jak miastowy. Nie zostanie w domu na noc.
|
A i jaszcze, on jest synem tego z rodu (?) No od upadłych drzew. z tym drugim tutaj.
|
Mam pytanie w związku z basenem, a konkretnie o jego wygląd w grze. Czy to, że wygląda TAK lub na przykład TAK realistycznie to zasługa któregoś EP czy jakiegoś innego dodatku do gry? Od dawna mnie to męczy, bo mój basen, no cóż, dość mocno odbiega wyglądem od tych powyżej... ;/ --> basen (zdjęcie nie moje, ale wygląda tak samo). Próbowałam ze wszystkimi najwyższymi ustawieniami grafiki, ale nie ma żadnej różnicy. Od czego to zależy? |
Od karty graficznej głównie.
Poza tym jeśli masz dodatek CPR, to basen w zależności od oświetlenia też powinien wyglądać inaczej. Są jeszcze na necie takie nakładki/mody na refleksy w basenie. Mod pojawia się chyba przy Scriptorium albo przy modyfikacjach oświetlenia z MTS. |
O wow, jesteś jak błyskawica ;) Dzięki za odpowiedź, z pewnością u mnie to przede wszystkim kiepska karta graficzna. Pozdrawiam :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:53. |