![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Hey, a może to zależy od zawartości lodówki\plecaka Sima? Sama już nie wiem co o tym myśleć.
|
Bug gry? nie wiem czy kupno lodówki też wam pomaga.
|
Ja kupowałam nową lodówkę, ale taką samą, jak stara. No a stara lodówka jest ze Store... Musze przy okazji sprawdzić, czy to ma znaczenie...
|
witam ;)
Przeglądałam temat ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłam :D 1. Czy można sprzedać zwierzaka?? Gdy mam szczeniaki, jedyną opcją jest oddaj do adopcji? 2. Mam w domu dwa stworzone psy, wybierałam rasę Husky, ale jeszcze im trochę sierść zmieniłam, rozstaw uszu, oczy, i teraz patrzę a oba są jako "kundel" dlaczego? |
Odpowiadam na pytanie 2.
Otóż każda zmiana poza kolorem oczu i bodajże sierści jest traktowana jako odstępstwo od docelowej rasy - gra traktuje inny rozstaw uszu, czyli zmiany w budowie jako inną rasę, której nie rozpoznaje, a więc przypisuję rasę kundel. Odnośnie przygotowywania pokarmu dla zwierząt. Aniu moja Simka jest rolniczką, a więc ma wszystkie dostępne warzywa i część owoców, które istnieją w grze (zaraz sprawdzę marchewki czy można sadzić) nie możliwe jest, aby nie miała składników. Poza tym Sim w AP nie miał nic w wyposażeniu, a mógł przyrządzać potrawy dla konia (nie miał też i miksera). Jeśli chodzi o lodówkę to w SV mam drugą jeśli chodzi o cenę, kupioną w tamtym czasie (2009) - sprawdzę czy to coś zmieni jak kupię nowszą. :) |
Dziurawiec_Skąpolistny dzięki ;) Ale rozumiem że umaszczenie mogę zmienić dowolnie? Te wszystkie warstwy, kolor oczu?
|
Tego pewien nie jestem - zmiana koloru oczu nie ingeruje w rasę, a jak jest z nakładaniem wzorów/umaszczenia to szczerze powiedziawszy nie wiem. ;-)
Edit: Marchewki można kupować tak jak i inne warzywa w supermarkecie. Zakupiłem także nową lodówkę oraz steki, pieczenie itd. - nadal nie pojawiła się opcja przyrządzania pokarmów dla zwierząt. : -( |
Mam pytanie: Czy koty też mogą polować? Klikam simem na psa i jest opcja ''ucz polować,, czy jakoś tak ale jak klikam na kota to takiego czegoś nie ma.
|
Co do marchewki - nasion nie widziałam, ale można po prostu zasiać gotową marchewkę. Trzeba mieć do tego odpowiedni poziom Ogrodnictwa, zdaje się, że piąty.
Kot oczywiście może polować. Podobno na początek dobrze, żeby bawił się zabawkami, na przykład myszką albo kulką. Potem będzie już mógł czaić się na ofiarę ;) |
Dziękuje za odpowiedz :)
Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie moge oddać zwierzaki do adopcji? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:49. |