Mroczny Pan Skromności |
25.09.2014 07:39 |
Odp: Forumowa Mafia IV
Pantera śmierdzi, bo JEST PANTERĄ xDD Przecież to zwierzę, zwierzęta z definicji śmierdzą :P
Ja nie będę spekulował na głos, bo za wcześnie na to. Nie chcę być tym, który sprowadza ludzi na niewłaściwy trop (bo większe jest jednak prawdopodobieństwo trafienia w mieszkańca), a później sam zostaje oskarżony tylko dlatego, że chciał pomóc. Rada ode mnie - dopóki nie ma żadnych REALNYCH poszlak, swoje przemyślenia zostawiajcie dla siebie i bacznie obserwujcie głosowania. Głosy części osób mogą się pokrywać. Podejrzane są też tzw. głosy z dupy, czyli głosowanie na kogoś zupełnie nie wiadomo czemu oraz głosowanie na osoby najczęściej typowane "na głos". Po każdym głosowaniu spróbujcie się wcielić w rolę osoby głosującej i zastanówcie się, czemu ta osoba oddała taki, a nie inny głos. Jeśli nie znajdziecie absolutnie żadnych przesłanek świadczących o tym, że podejrzenia tej osoby były słuszne, ta osoba automatycznie powinna znaleźć się pod obserwacją. Znamy się (w większości) na forum, wiemy, kim dana osoba jest i jakie zachowania do niej pasują, a jakie nie. Jeśli ktoś, kto na forum jest raczej wyluzowany, a w grze wygląda na spiętego, to wiedzcie, że coś się dzieje. Jeśli ktoś z umiłowaniem rzuca oskarżenia na prawo i lewo i często zmienia zdania, to wiedzcie, że szatan nim miota, jak wskazówkami zegara. Jeśli ktoś jest raczej cichy, ale widać, że ma jakiś sposób działania i bacznie przygląda się sytuacji, to wiedzcie, że może to być cattani, ale równie dobrze - mafioso. Cattani cierpliwy jest, łaskawy jest. Cattani nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Więc go lepiej nie zabijać.
|