TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Mentosik57 17.08.2014 11:58

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał NaNiKo (Post 1828406)
Sorry, ale NIE. Nie wiem skąd masz takie świetne info, ale tak się NIE robi. Szanująca się marka nie zatrudnia /rzuca/ nowicjuszy do robienia gry, jeśli ma się choć odrobinę szacunku do graczy. Owszem, pozwala im się grę testować, robić zdjęcia, ale nie tworzyć podstawowe elementy rozgrywki.

Święta prawda i to jest na dodatek seria The Sims no ludzie...To jedna z najpopularniejszych gier na świecie,a nie jakaś gierka z małego studia ,więc takie coś w przypadku takiej firmy jest niewybaczalne.Nie twierdzę ,że nowicjusze w tej branży to patałachy,ale znacznie lepiej zatrudniać obeznanych w tej dziedzinie ,którzy wiedzą co mają robić.Od tego zależy czy firma zarobi tych kilkadziesiąt milionów czy nie,więc wszystko musi być profesjonalnie przygotowane,ale w tym przypadku tak nie jest.Nie wiem kto tą grę projektował,ale z dnia na dzień dostajemy coraz smutniejsze newsy,ale i tak szczerze wątpie,że takie coś co opisałem wyżej nastąpiło.Jeśli tak to naprawdę,EA to banda skończonych debili ...

Caesum 17.08.2014 12:02

Cytat:

Napisał monkey (Post 1828405)
Mi osobiście brak duchów czy złodziei jakoś bardzo nie przeszkadza, w sumie miałam włamanie złodzieja chyba tylko 3-4 razy od czasów dwójki, wiec mi różnicy nie robi. To samo z basenami.
Wystarczy się po prostu do gry przyzwyczaić, a jeśli nie - wrócić do poprzednich części.

A mi przeszkadza. Tak samo jak brak basenów, w pełni otwartego świata, CASta, drzewka genealogicznego, samochodów, edycji terenu, modyfikacji publicznych parcel i ogólnie tych bodaj 89 funkcji(jeśli wierzyć artykułowi), które były w poprzedniczkach. Spodziewałem się, że czwórka będzie jak Windows 7 - po okropnej Viście wreszcie coś dobrego - ale tak nie jest. Na szczęście mogę grać w jedynkę, dwójkę i trójkę(a jakże, gram w nie wszystkie) i jestem w pełni zadowolony z tego, że nie muszę wydawać kasy na tak ograniczoną produkcję. :)

anie_1981 17.08.2014 13:22

Cytat:

Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu (Post 1828395)
Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika

No to mamy radykalnie różny gust, bo moim zdaniem trójka ma najładniejszą grafikę ze wszystkich części, za to grafika czwórki to milowy krok w tył... Jeśli ktoś lubi dziecinną, cukiereczkową grafikę jak w Gumisiach to OK, jego wybór...

monkey 17.08.2014 13:29

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1828416)
A mi przeszkadza. Tak samo jak brak basenów, w pełni otwartego świata, CASta, drzewka genealogicznego, samochodów, edycji terenu, modyfikacji publicznych parcel i ogólnie tych bodaj 89 funkcji(jeśli wierzyć artykułowi), które były w poprzedniczkach. Spodziewałem się, że czwórka będzie jak Windows 7 - po okropnej Viście wreszcie coś dobrego - ale tak nie jest. Na szczęście mogę grać w jedynkę, dwójkę i trójkę(a jakże, gram w nie wszystkie) i jestem w pełni zadowolony z tego, że nie muszę wydawać kasy na tak ograniczoną produkcję. :)

O.O
To ja nie wiedziałam, że tego aż tyle jest, zamurowało mnie.

W tej chwili, po dłuższym zastanowieniu, najlepsze, co aktualnie jest w tej grze, to kreator.

TheBlackSheep 17.08.2014 13:38

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1828426)
Jeśli ktoś lubi dziecinną, cukiereczkową grafikę jak w Gumisiach to OK, jego wybór...

Wiesz, dla mnie takimi słowami właśnie można opisać trójkowych simów:P Oczywiście z CC jest lepiej, ale bez to tragedia. Czwórkowi wyglądają moim zdaniem najlepiej, porównując simów ze wszystkich czterech odsłon.

Chloé 17.08.2014 13:41

Jestem autentycznie zasmucona i zrezygnowana najnowszą odsłoną simsów, z niemal każdym newsem lista okrojonych składników wydłuża się. Po pierwszych wieściach o wydaniu czwórki jej ewentualny zakup wydawał się formalnością. Teraz wątpię czy w ogóle gra jest warta 1/10 żenująco wysokiej ceny. Nie ma już we mnie pozytywnych emocji gdy pomyślę o TS4. Wybitnie drażnią mnie dziś pseudofanowskie wypowiedzi nie poparte żadnymi sensownymi argumentami. Taki dzień, wybaczcie.

Lubie 17.08.2014 13:42

fakt, simowie z 4 wygladaja najlepiej, ale ogolnie grafika w 3 jest niebo lepsya.niz ta, ktora widzimy w 4.

anie_1981 17.08.2014 13:58

Cytat:

Napisał TheBlackSheep (Post 1828429)
Wiesz, dla mnie takimi słowami właśnie można opisać trójkowych simów:P O

Ja mówię ogólnie o grafice, a nie o wyglądzie Simów. Sam CAS jest w czwórce lepszy i skórkę też mają niebrzydką, ale porównując resztę, czyli wygląd otoczenia, to trójka jest prześliczna, a czwórka wygląda jak w Gumisiach... Oczywiście jest to moja i tylko moja opinia, chyba, że ktoś ją też podziela :P

Mentosik57 17.08.2014 14:12

“not compatible with the game engine, and thus cannot be added in future updates or expansions.”

To z tego artykułu http://www.gamebreaker.tv/news-main/...-piss-you-off/

Czyli jedynym zdaniem dla tych,którzy piszą ''Na pewno dodadzą to w dodatkach'' to jest bardzo zła wiadomość :P
Przeczytałem cały artykuł i rzeczywiście jestem zaskoczony(oczywiście negatywnie) bo nie wiadziełem,że aż tyle tego jest.

Caesum 17.08.2014 14:17

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1828433)
Ja mówię ogólnie o grafice, a nie o wyglądzie Simów. Sam CAS jest w czwórce lepszy i skórkę też mają niebrzydką, ale porównując resztę, czyli wygląd otoczenia, to trójka jest prześliczna, a czwórka wygląda jak w Gumisiach... Oczywiście jest to moja i tylko moja opinia, chyba, że ktoś ją też podziela :P

Czwórkowa grafika przypomina disnejowskie bajki, albo niektóre gry mmo na bazie Warcrafta z tą tylko różnicą, że o ile taki WoW wciąga klimatem i mistrzowskim doborem kolorów, TS4 wyskakuje z paletą kolorów jak z predefiniowanej listy painta i raczej kiepskimi teksturami, którym brakuje detali. The Sims 3 z kolei graficznie wygląda jak wiele produkcji z lat 2006-2008, szczególnie z gatunku RPG, gdzie Speedtree było całkiem popularne.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:56.