TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

owocowa761 18.12.2010 12:48

Odp: Pytania i odpowiedzi

Mam takie małe pytanko. Gdzie można zobaczyć drzewo genealogiczne naszego siema podczas gdy się już nim gra w domu? Czytała że ejst taka opcja ale nie wiem gdzie?

Remus Lupin 18.12.2010 13:29

6. Gdzie mogę zobaczyć wspomnienia mojego sima.

Vanitas 18.12.2010 13:31

Remus:
5 - wpisujesz testingcheatsenabled true, z shiftem klikasz na sima i wybierasz 'zmień cechy sima',
6 - w grze nie ma takiej opcji,
Owocowa - można, w panelu trybu życia jest zakładka z takim kryształkiem - wybierasz ją i znajdziesz tam odpowiedni przycisk.

Remus Lupin 19.12.2010 17:24

Cześć.

mam nową porcje pytań do was

7. o co chodzi z kwiatami śmierci i drzewkami pieniężnymi i innymi niezwykłych roślinach gdzie szukać????

8. Czym się różni Młody Dorosły a dorosły wiem,że Młody dorosły w dwójcie nie mógł mieć dzieci i był studentem jak jest w trójce

9.Czy kolory duchów są takie same jak w dwójce?

10. Czy kolejnośc instalowania dodatków jest taka sama jak w dwójce??

11. Jest jakiś kod co sprawi wszystkie punkty umiejętności jak gotowanie na maxa?

Owl Finch 19.12.2010 17:38

7. Kwiat śmierci znajdujący się w wyposażeniu sima ocali mu życie, gdy przyjdzie Mroczny Kosiarz, a drzewko pieniężne owocuje pieniędzmi. Szukać wszędzie. Nasiona kwiatu śmierci są zazwyczaj na cmentarzu.
8. Niczym się nie różni.
9. Nie wiem jakie były w dwójce, ale topielec jest niebieski, spaleniec czerwony itd. (więc chyba tak samo)
10. Można instalować w dowolnej kolejności
11. Jest mod MasterController, który pozwala na rozwinięcie dowolnej umiejętności na dowolny poziom

Dżiglipaff 19.12.2010 18:42

mlody ma troche inne rysy, lagodniejsze i [chyba] moze miec dzieci, przynajmniej u mnie mialam opcje "postaraj sie o dziecko" u mlodej doroslej

Remus Lupin 19.12.2010 19:26

Dzięki

hellraiser 20.12.2010 13:49

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1335998)
9.Czy kolory duchów są takie same jak w dwójce?

Wszystkie duchy jakie są to takie:
Starość - Biały,
Pożar - Pomarańczowy,
Głód - Różowy,
Utonięcie - Niebieski,
Porażenie prądem - Żółty,
Klątwa mumii (WP) - Czarny-szary,
Upadek meteoru (K) - Szaro-pomarańczowy,
Pragnienie (PZ) - Czarno-czerwony.

Duchy w Trójce są o wiele ładniejsze. Kolory podstawowych śmierci myślę że są podobne do tych Dwójkowych ;)

owocowa761 20.12.2010 19:30

Cytat:

Napisał Chrzan (Post 1336121)
Wszystkie duchy jakie są to takie:
Porażenie prądem - Żółty,

te co zginęły poprzez porażenie prądem , co chwile przechodzą po ciele takie strzły żółte jak z błyskwicy :D fajnee.

Kamis 20.12.2010 20:05

Ja wiem, że zadawałam gdzieś tutaj już te pytanie, ale muszę wiedzieć na 100%.
Więc tak. Jak zapisuję rodzinkę w bibliotece [bez domu] , a potem tworzę nową grę i ją tam wprowadzam to są wszystkie rzeczy z wyposażenia rodziny i wyposażenia rodziny? Czy to się usuwa?

@Edit:
Dobra, spoko loko, już rozkminiłam, jakby co to tak, wyposażenie rodziny i sima się przenosi.

[przepraszam za post pod postem]
Wiem, że to gdzieś było, ale nie mogę znaleźć :|
Więc. Co można zrobić żeby odmłodzić sima, oprócz ambrozji i kodów? Można jakoś inaczej?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:59.