TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Vanitas 21.12.2010 20:58

Odp: Pytania i odpowiedzi

Kamis - owoce życia odmładzają chyba o jeden dzień.

Kamis 21.12.2010 21:40

A wiesz gdzie je mogę znaleźć w Barnacle Bay? Albo gdzie je kupić?

ignorance 22.12.2010 18:16

Jak włączam Wymarzone podróże, to wyskakuje mi komunikat że mam włożyć płytę Akcesoria: Nowoczesny apartament. Czy wiecie, dlaczego tak się dzieje? Wspomnę, że WP zainstalowałam jako drugie. Proszę o pomoc. ;)

Mr0w4 22.12.2010 18:26

Cytat:

Napisał ignorance (Post 1336566)
Jak włączam Wymarzone podróże, to wyskakuje mi komunikat że mam włożyć płytę Akcesoria: Nowoczesny apartament. Czy wiecie, dlaczego tak się dzieje? Wspomnę, że WP zainstalowałam jako drugie. Proszę o pomoc. ;)

Jeśli grasz na piracie to może nie masz cracka ;x
A jeśli nie to możliwe że jakimś dziwnym trafem komputer potrzebuje jednej i drugiej płytki. Jeśli nikt się nie wypowie spróbuj akcesoria odinstalować i zainstalować po wp ;)

Starlight 22.12.2010 18:45

Wkłada się pyte od ostatnio zainstalowanego dodatku...

sabatowa 22.12.2010 20:07

Polska podstawa gry, niemieckie dodatki/akcesoria - jaki będzie język w grze?

Witam Was serdecznie,

mam pytanie, na które nie znalazłam nigdzie odpowiedzi, więc może tutaj ją dostanę. Zakupiłam The Sims 3, w planie są też dodatki, ale że mieszkam w Niemczech, a grać chcę po polsku, bawię się w internetowe zakupy zza granicy.
Chciałabym dokupić różne akcesoria na płytach, jednak te akurat wolałabym kupić tu na miejscu i tu jest moje pytanie:

Czy jeśli do polskiej gry zainstaluję akcesoria kupione w niemieckim sklepie, mogę mieć w grze zmieniony język? Albo pomieszany z polskim?

Pytanie tyczy się też w sumie dodatków do gry, bo jeśli okaże się, że do grania po polsku wystarczy mi polska podstawa, to nie będę się bawiła w zakupy internetowe i przesyłki, a jedynie wybiorę się do miejscowego Media Markt :)

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź!

Wielebny 22.12.2010 20:24

Nie jestem pewien w 100%, jednak o ile mi wiadomo gra była wydana na całym świecie w wersji tylko (mutli-language) czyli zawierające większość języków, w tym rzecz jasna polski, angielski czy niemiecki.
Skoro w końcu w Polsce kupując grę masz przy instalacji również do wyboru język niemiecki to dlaczego to by w Niemczech nie miało by być do wyboru języka polskiego.
Dlatego też sądzę, że nie powinno być żadnych problemów z kompatybilnością językową. :)

Ale być może się mylę, więc może ktoś jeszcze się na ten temat wypowie.

sabatowa 22.12.2010 21:02

Cytat:

Napisał Kowalino (Post 1336659)
Skoro w końcu w Polsce kupując grę masz przy instalacji również do wyboru język niemiecki to dlaczego to by w Niemczech nie miało by być do wyboru języka polskiego.

Kowalino, możliwe, że masz rację, że w wypadku The Sims jest tak, jak mówisz, ale kiedy mój mąż kupuje tutaj gry (które w Polsce można kupić w języku polskim), to mają one do wyboru jedynie język niemiecki i angielski...
Dodatki główne raczej kupię polskie, bo tutaj ceny są koszmarne (49,99 Euro, czyli z 200 zł), ale akcesoria to już drobniejsze sprawy.
Ale dziękuję serdecznie za odpowiedź :)

Może ktoś tu już mieszał polską podstawę z obcojęzycznym dodatkiem...?

ignorance 22.12.2010 21:21

Cytat:

Napisał Mr0w4 (Post 1336571)
Jeśli grasz na piracie to może nie masz cracka ;x
A jeśli nie to możliwe że jakimś dziwnym trafem komputer potrzebuje jednej i drugiej płytki. Jeśli nikt się nie wypowie spróbuj akcesoria odinstalować i zainstalować po wp ;)

Mam wszystko kupione, żadnych piratów.

Czyli ostatnim dodatkiem zainstalowanym to WP, ale każe mi włożyć akcesoria.

Searle 23.12.2010 16:40

ignoranmce, nie ważne w jakiej kolejności zainstalujesz posiadane dodatki. Grę musisz uruchomić z płyty, która wyszła jako najnowsza, czyli w tym przepadku będą to akcesoria: Nowoczesny Apartament.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:00.