![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Ja to ogolnie teraz malo gram w trojke,a jak juz gram to 1-osobowa rodzinka.Gdy kiedys gralem rodzina (najczesciej wampirow) to ZAWSZE dzieci wygladaly jak rodzice ...U mnie tak bylo,takze po przejsciu na etap mlody dorosly dzieci I rodzicow odrozniala tylko fryzura.Troche nierealne to jest.
Z gory przepraszam za brak polskich znakow - nowy komputer zza granicy - angielski windows I jeszcze nie dodalem obslugi polskich znakow :P |
Fajnie by było, jakby właśnie podobieństwo nie było aż tak uderzające tylko, jak w realnym świecie, bo w końcu różnie to bywa. Mój brat np. to skora zdarta z mojego taty, a ja? W ogóle podobna nie jestem. Do żadnego z rodziców. Dlatego super by było gdyby np. corka była podobna do prababci itp ;)
|
Witajcie po wakacjach,
Ja tam się cieszę na czwórkę. Pobawiłam się w sobotę demem CAS i bardzo mi nowe simy przypadły do gustu. Dla mnie są po prostu ładne. A to jest bardzo ważny asset dla mnie bo właśnie brzydkie simy to był główny powód dla którego nie mogłam grać w trójkę. Raziły moje poczucie estetyki. Reszta możę być jak dla mnie. Otwarte otoczenie w trójce mnie męczyło na dłuższą metę. Jeżeli ładowanie między dzielnicami nie będzie za długie to pomysł otoczenia/świata w czwórce będzie super. Podoba mi sie też pomysł ograniczenia ilości parcel. W moim Pleasentview mam tyle rodzin że sama sie już w tym gubię. Czyli zapowiada sie ok. Poza tym...zgadzam się z Irbis w sprawie domniemanego lenistwa EA. Też uważam że to co zrobili w TS4 zrobili celowo a nie z lenistwa czy z pazerności. Odnoszę takie wrażenie że dużo forumowiczów przyjmuje za cos oczywistego że można otrzymywać wiele za darmo. Wpływ INternetu? Gdzie można brać nic nie dając w zamian? Ja uważam , będąc kobieta pracującą, że za pracę należy się zapłata. I ci informatycy z EA pewnie też tak myślą. Chcą zarabiac na swoim talencie i ciężkiej pracy. Co w tym dziwnego? Ja ich podziwiam.... umieć zrobic taką myślącą grę jak The Sims! Chętnie im za to zapłacę. :lol2: |
Cytat:
|
Witam po dłuższej nieobecności :)
Zgadzam się z tym co napisała simka334player. Ja tam sie ciesze ,ze bedzie ladowanie na parcele a nie jeden wielki świat , mimo iż mam dobrego lapka to i tak zawiesza mi sie ts3 :/ dlatego mi odpowiada tak jak ma być. CAS mi sie podoba , moze i simy sa takie hmm bajkowe ale napewno bardziej rea listyczne (jak dla mnie) niz w ts3 , dlugo nie gralam w ts3 a testujac CAS ts4 odpalilam wczoraj ts3 i widac duzą roznice w wygladzie postaci i pierw myslalam ze w ts3 simy sa bardziej realne ale jednak nie...wole ts4, poza tym fajnie ze mozna cialo modyfikowac tego mi brakowalo najbardziej... Co do niemowląt...nigdy nie gralam na dluzsza mete ale jednak przeskos z niemowlaka na male dziecko to jakas paranoja i mam nadzieje ze to zmienią w dodatkach... |
Każdy radzi o własnej czeladzi, jak mówi stare, polskie przysłowie. Nie wiem w sumie czemu ludzie czepią się trójkowych Simów, mi tam się podobają... :P
|
Hmmmm.....
ani. otóż może dlatego ludzie się czepiają trójkowych simów gdyż np wg mnie sprawiają wrażenie jakby były spuchnięte, ulepione z plasteliny; panowie mają strasznie krótkie bycze karki i chodza sztywnie jak mój teść po wypadku. Obrzydliwe było zwłaszcza dla mnie ta sztywność postaci i to wywracanie oczami jakby nie potrafiły odwrócić głowy tylko strzelały oczami na boki. U pań irytowała mnie ta pulchna spiczasta bródka... Nawet przy chudym simie twarz sprawiała wrażenie pulchnej, opuchniętej. Co do czwórkowych simów... to bawiłam się nimi jedna krótką godzinę i udało mi sie stworzyć całkiem miłe dla oka simki. Rzeczywiście modelowanie sima bezpośrednio jest o wiele lepsze i przyjemniejsze. No a opcja ..stwórz siostrę jest przefajna. Co prawda dzieci w grze ( przynajmniej z tego co widziałam na youtube ) troszkę zbyt przypominają te opóźnione w rozwoju biedactwa z trójki i znowu poruszaja się zbyt sztywno ale może nie bedzie tak źle. |
Cytat:
Cytat:
I argument typu "bo mi się wiesza" do mnie nie przemawia, skoro się wiesza to pora kupić nowy komputer/zrobić upgrade, niż cofać mechanikę silnika w sequelu bo Jan Nowak Z państwa X ma stary komputer. Tak, narzekam tu głównie na wspomniany otwarty świat i na marginesie brak 64bitów który prędzej czy później odbije się nam czkawką. PS: Zapewne po piątym dodatku. PPS: Chociaż brak 64 bitów to zapewne wina Pythona |
tjzzf,
wszystko jest kwestią co ile jest warte dla kogo. Gdyby zrobienie takiej gry jak The Sims było łatwa sprawą każdy z nas miałby swoja własną wersję. No nie? Poza tym z tego co pamietam EA od początku twierdziło że TS4 jest osobną grą i tak ja nadchodzaca gre traktuję. Nie oczekuję tego co było w poprzedniczkach poza tym że jest to symulator życia codziennego. Bo cóż można w końcu w tym temacie wymyślić? Zobaczymy co nam EA zaserwuje w dodatkach. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:06. |