TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Czego nie lubicie robić w TS2?????? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13349)

caille 17.07.2013 11:02

Odp: Czego nie lubicie robić w TS2??????

Cytat:

Napisał Tenebris (Post 1734299)
Nie lubię dzwonić do innych simów bo zwykle za bardzo się rozgadują i siedzą trzy godziny na słuchawce :/.

Z tego co zaobserwowałam zależy to od wskaźnika towarzystwa. ;) Jak simowie mają zapełniony pasek to gadają krótko, a ci z niepełnym aż do zapełnienia. Zawsze się denerwowałam jak nie chcieli długo gadać przez telefon żeby zdobyć przyjaciela, a się okazało, że zawsze mieli pełny pasek towarzystwa.

Poza tym nie lubię:
- uczyć dzieci czytać (bo zawsze coś się stanie i simowie przerywają akcję lub wcale do tego nie dochodzi)
- kupować ubrań
- skłóconych simów :D (taki sim codziennie przychodzi i przewraca śmietnik, a jak ja tego nie zauważę to pojawiają się karaluchy i wszyscy są chorzy -.-)
- zdobywać przyjaciół do czegokolwiek

miłośniczka zwierząt 17.07.2013 11:44

Ja nie lubię jak kilka razy moja simka co zajdzie w ciążę to rodzi bliźniaki. Bo Bliźniaki są bardzo wymagające i najczęściej moje simy nie nadążają ich uczuć mówić, chodzić, itd.

scavo 17.07.2013 13:09

Ja nie lubię gdy ktoś ciągle wyciąga dziecko z kojca i zdobywać przyjaciół do pracy.

rudzielec 17.07.2013 13:51

a mnie drażni nauka magii... prędzej się sim emerytem stanie niż nauczy się tych wszystkich zaklęć :P

Kamil 17.07.2013 14:41

^ Akurat magii simowie uczą się za szybko :o Fiku miku i już po zabawie :c
Mnie denerwuje to, że simowie strasznie dużo zarabiają... Naprawdę, nie da się zrobić biednej rodziny w tej grze. Raz miałem jakąś biedną rodzinę i simowi wyskoczyła karta kariery i za dobry wybór dostał aż 50 000$! Nie mówiąc już o awansie, za który łącznie dostał jakieś 17 000$...

Cytryśnia 17.07.2013 15:02

@Kamil, akurat w tych kartach można cały majątek stracić, moja rodzina miała raz około 48 tys., wybrałam źle i straciłam 50 tys., czyli miałam zero, a mieli jechać na wakacje po tym jak ten facet miał wrócić z pracy ;_;
mnie denerwuje wiele rzeczy, m.in. to, jak sim ma obawę, że jakies zwierze coś gryzie/drapie, przez takie coś można dużo tych punktów stracić :/
denerwuje mnie jak wampiry się budzą w środku dnia
albo jak pracownicy się zwalniają po pierwszych 3 godzinach pracy :P
i... DZIECI, są denerwujące pod wieloma względami :P

caille 18.07.2013 10:12

Cytat:

Napisał miłośniczka zwierząt (Post 1734348)
Ja nie lubię jak kilka razy moja simka co zajdzie w ciążę to rodzi bliźniaki. Bo Bliźniaki są bardzo wymagające i najczęściej moje simy nie nadążają ich uczuć mówić, chodzić, itd.

Na to też mam jako taki sposób. Wszystkie dzieci karmię tym super mlekiem z nagród aspiracji i nawet bliźniaki wszystkiego się nauczą. ;)

Crawford 16.08.2013 16:32

Nie lubię zatrudniać simów do pracy we Własnym Biznesie, bo potem oni gdzieś idą (np. na lodowisko) i nie chcą zejść.
A w podstawie to niezbyt lubię tworzyć domy...

amiii 23.07.2014 13:09

1.Budować i dekorować domy z wieloma pokojami ( dużo czasu to zajmuje).
2.Normalnego starzenia się simów.
2.Ładowania gry, otoczeń itp.
3.Podnosić ciągle kosz jak ktoś go kopnie.
4.Gdy jest mało miejsca w domu.
5.Wizyt opieki społecznej i komornika -,-

Dorcia823 02.08.2014 15:18

O dziwo nie lubię gdy po moich ulubionych Simów przychodzi Śmierć... co rozumie się także przez ich zabijanie :P PS: nie utopiłam żadnego Sima w basenie hehe :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:32.