TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

JBronkar 21.12.2009 22:32

Odp: Pytania i Odpowiedzi

Wyskoczył mi komunikat "mistycznego głazu potrzebny jest magiczny obiekt z chin". A gdzie mogę znaleźć magiczny obiekt?

Levkoni 21.12.2009 22:33

Cytat:

Napisał HNL (Post 1173904)
Przeglądnąć mody i usunąć ten, który to powoduje.

No tak to ja sam wiem... :D Ale napisałem przecież, że nie mogę znaleźć folderu, więc to poprzeglądać mody nic by mi nie mówiło, ale już sam doszedłem gdzie ten folder się utworzył po instalacji małpki, po prostu szukałem nie tam gdzie trzeba.

HNL 21.12.2009 23:19

Cytat:

Napisał theground (Post 1173939)
Cytat:

Napisał HNL (Post 1173904)
Przeglądnąć mody i usunąć ten, który to powoduje.

No tak to ja sam wiem... :D Ale napisałem przecież, że nie mogę znaleźć folderu, więc to poprzeglądać mody nic by mi nie mówiło, ale już sam doszedłem gdzie ten folder się utworzył po instalacji małpki, po prostu szukałem nie tam gdzie trzeba.

To było do laala33 ;)

rocktechnika 21.12.2009 23:27

Cytat:

Napisał JBronkar (Post 1173937)
Wyskoczył mi komunikat "mistycznego głazu potrzebny jest magiczny obiekt z chin". A gdzie mogę znaleźć magiczny obiekt?

Legalnie, czy nielegalnie? ;)
Legalnie, to musisz w Chinach przejść misję "Topór Pangu".
Nielegalnie musisz skorzystać z kody "buydebug" (najpierw wklepujesz "testingcheatsenabled true", później "buydebug", inaczej nie da rady) i znaleźć w katalogu przedmiotów podzielonych wg funkcji (powierzchnie, komfort, elektronika - tzn. po prostu tryb kupowania) w kategorii "?" topór, powiesić go na ścianie i zdjąć go łapkami Sima.

Levkoni 22.12.2009 15:06

Wiecie co, ten błąd gry jak po wakacjach wracali simowie odmłodzeni to prawdopodobnie był spowodowany tym, że na wakacjach używaliśmy opcji "zmień wygląd" na lustrze i "zaprojektuj strój" na szafie bo to te dwie interakcje powodowały ten błąd, zauważyłem to, jak w domu kazałem simom się przebierać i zmieniałem im fryzury i faktycznie, jak nie zmieniałem na wakacjach to wracali w tym samym wieku, dla tego u niektórych ten błąd występował u innych nie bo niektórzy musieli używać zmiany wyglądu. Ale jeśli ktoś już zaktualizował grę najnowszym patchem, problemu nie będzie bo on to naprawia. Ameryki nie odkryłem niestety :D

crystaal 23.12.2009 18:56

Mam pytanko czy mozna jakims kodem miec odrazu w pelni te wizy czy trzeba robic te zdania?!

karasss 23.12.2009 19:47

Raczej nie ma takiego kodu.

laala33 23.12.2009 20:13

do HNL - dziękuję - pomogło :)

karasss 24.12.2009 08:35

Cytat:

Napisał theground (Post 1174202)
Wiecie co, ten błąd gry jak po wakacjach wracali simowie odmłodzeni to prawdopodobnie był spowodowany tym, że na wakacjach używaliśmy opcji "zmień wygląd" na lustrze i "zaprojektuj strój" na szafie bo to te dwie interakcje powodowały ten błąd, zauważyłem to, jak w domu kazałem simom się przebierać i zmieniałem im fryzury i faktycznie, jak nie zmieniałem na wakacjach to wracali w tym samym wieku, dla tego u niektórych ten błąd występował u innych nie bo niektórzy musieli używać zmiany wyglądu. Ale jeśli ktoś już zaktualizował grę najnowszym patchem, problemu nie będzie bo on to naprawia. Ameryki nie odkryłem niestety :D

Muszę sprawdzić :D, bo chciałem już pisać że jak byłem we Francji to nie zmieniałem wyglądu ani nie zmieniałem stroju - i że mój sim nie odmłodniał. :D A tego to ja nie wiem, nie patrzyłem czy odmłodniał czy nie... niedługo może pojadę to sprawdzę :)

wawola11 25.12.2009 09:22

Odp: The Sims 3 Wymarzone Podróże: Pytania i Odpowiedzi

Cytat:

Napisał Dziurawiec_Skąpolistny (Post 1157221)
Mam problem. Otóż moja simka Bogusława, która jest aktualnie w drugiej podróży do Chin (udało jej się zdobyć wizę za pierwszym razem) wykonuje zadanie, którego nie zdążyła dokończyć na poprzednim pobycie w Shang Simla. To zadanie wymaga aby Bogusia medytowała 2 godz. w Ogrodzie Mędrca. Jednak w ogrodzie mędrca nie ma "przyżądu do medytowania" spędziła tam cały dzień, ćwicząc sztuki walki, siedząc, odprężając się, ale nigdzie nie było opcji medytuj nawet pojechałem do sklepu ogólnego sprawdzić czy nie ma jakichś specjalnych mat do medytacji, ale naprawdę nie ma. I jestem w kropce :(, bo tylko 16% brakuje jej do zdobycia 3 wizy i utknąłem. Nie wiem jak się medytuje. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki :)

Też miałam tą przygodę, aby medytować musisz mieć 5 poziom sztuk walki. jak już masz idziesz do orodu Mędrca i klikasz na simke pojawi się interakcja medytuj klikasz ja i czekasz 2 simowe godziny

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:09.