TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Kariera - dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=54921)

jekyll 01.06.2010 16:14

Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

Jak dobrze, że prezenty są darmowe ;D

anie_1981 01.06.2010 16:24

Nie są. Ktoś musi za nie zapłacić... :P Grunt, że nie obdarowany.

Rany to oficjalne forum raz się załaduje, a 10 razy nie. Pewnie strona jest przeciążona. W końcu wychodzi nowy dodatek. Ja sama się przyłapuję, że wchodzę tam tylko na temat o Karierze. Czekam cierpliwie na czyjąś relację.

Lady88 01.06.2010 16:30

Cytat:

Napisał Dastina (Post 1253257)
A jest już dzis w tesko ??

Wiem, że są w saturnie i MM :)

Lady88 01.06.2010 16:39

Gram już w ten dodatek, mogę dopisać coś na temat kariery Stylista. Wiadomo, że jak w każdym zawodzie trzeba rozwijać pewne umiejętności. Tutaj zalicza się malarstwo (tak zostało to nazwane), które rozwija się poprzez kreślenie projektów na stole kreślarskim. Poza tym należy stylizować simów za pomocą toaletki, aby zdobywać doświadczenie. Po jakimś czasie simowie płacą Ci za stylizację kiedy jest zadowolony z nowego image`u. Styliści oczywiście mogą również robić tatuaże. Miejscem pobytu w godzinach pracy jest budynek w którym jest studio i tam normalnie widać wnętrze w przeciwieństwie do tych innych parceli, do których sim wchodzi i nic się nie dzieje. Kiedy chcesz wystylizować danego sima, to klikasz na toaletkę i tam jest opcja stylizowania. Ale żeby można było wybrać sima z listy, musi on znajdować się na terenie tej parceli. Jeśli nie ma nikogo, to wtedy można zadzwonić po sima zapraszając go w taki sam sposób kiedy chcemy zaprosić kogoś do domu. Kiedy chcemy stylizować sima, to otwiera się pokój do stylizacji, podobny do tego co jest podczas tworzenia sima i tam można zmieniać fryzury, makijaż i ubrania. Jak w każdej pracy pojawiają się różne okazje i zadania do wykonania.
Jakby ktoś miał pytania co do tego zawodu to czekam.

P.S. Zauważyłam, że gdy kliknie się na szkołę, to jest opca zawodu w edukacji.

nmin 01.06.2010 16:44

Ooo, to brzmi faktycznie ciekawie :) Wiesz może, ile kosztują w Saturnie?

anie_1981 01.06.2010 16:50

Zauważyłaś, czy Sim ma jakiś efekt nastroju jak go się stylizuje? No wiesz, udana stylizacja to Sim powinien mieć lepszy nastrój, bo czuje się "ładniejszy". Ja chyba tą pracę wybiorę jako pierwszą. Szczerze mówiąc, to jest taka moja jedna z większych frajd w grze. Idę powiedzmy do Agnieszki Zadek i zmieniam jej ubranie, makijaż i fryzurę, żeby wyglądała "jak człowiek". Ciekawi mnie, czy Sim ma lepszy nastój po udanej stylizacji. Masz jakieś wytyczne od klienta, czego on oczekuje? Czy po po prostu robisz z nim co zechcesz?

jekyll 01.06.2010 16:52

Mnie też to ciekawi, czy poprawia się nastrój. A to ze szkołą to też coś ciekawe...

Lady88 01.06.2010 17:09

nmin - 89,90 zł

anie - nie ma żadnych wytycznych, jest możliwość rozmowy na temat mody ale to nic nie daje. Robimy z nim co chcemy, a czy sim jest zadowolony czy też nie, widać po jego reakcji, po tym czy nam zapłacił, no i gdy nie jest zadowolony, to pojawia się komunikat, że nasz sim musi więcej popracować nad swoimi umiejętnościami (komunikat pojawia się na czerwonym tle czyli oznaczenie, że jest coś nie tak), no i wreszcie gdy sim nie jest zadowolony to pojawia się czerwony minus nad jego głową, a gdy podoba mu się stylizacja to się cieszy, klaszcze i podskakuje ;)

jekyll 01.06.2010 17:12

e to dziadostwo.

Ilona 01.06.2010 17:46

mam,mam juz dodatek i zaraz bede go instalowac!Kupilam wydanie pamiatkowe...i jest naprawde bardzo ladnie wydane,koszt 39.95€,zas normalnie wydanie kosztuje 29.99€ w Media Markt

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:13.