TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58114)

karolajn 13.12.2010 19:41

Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

To teraz ja o moim pierwszym problemie, jaki udało mi się wypatrzyć w tej części:
Simka dostała okazję do poprawienia swoich punktów osobistości i ma tańczyć w Wodniku przez 3 godziny. Niestety do Wodnika nie da się wejść - wszyscy tłoczą się przy windzie. Jak się klika na windę, to ikonka od razu znika. Także, chyba nie poprawi sobie punktów osobistości...
A druga kwestia jest taka, że Sim jako doktor nie może odwiedzić na wizycie kontrolnej jednej rodziny, bo ta ikonka też znika.

Nie ma to jak znikające ikonki!

Do anie_1981:
Może sformatuj dysk, na którym miałaś zapisane simsy? Nie wiem, czy to coś pomoże, ale skoro czyszczenie rejestru nic nie pomogło?

lizzielovesit 13.12.2010 19:50

karolajn:
może jakiś błąd przy instalacji??
ja bym poczekała na aktualizację, albo po prostu jakaś łkatka, a jak nie pomoże, to ew. reinst., ale może ktoś znajdzie lepszą odp.

hellraiser 13.12.2010 21:48

Co do tego Wodnika, u mnie też się tak dzieje. Ochrona, barmani cały czas stoją pod windą, a jak klikam zeby wjechać to ikona znika a Sim odskakuje. Nie wiem czy łata to naprawiła.

anie_1981 14.12.2010 00:01

Obawiam się, że nie. Robiłam reinstal Windowsa i gry oczywiście też, ale guzik to dało.

karolajn 14.12.2010 14:36

Na pewno instalacja tutaj nic nie da - zresztą już próbowałam. To raczej kwestia błędu gry. Także Wodnik u mnie odpada - ochroniarze i panie barmanki w bikini stoją pod barem i tak już chyba pozostanie dopóki nie będzie sensownej aktualizacji.

Dzisiaj znalazłam nowy błąd. Po wyjściu z metra (po powrocie ze szpitala) sim się wziął i zaciął i nie mógł wrócić do domu. Właściwie to myślałam, że może zagłodzi się, ale stwierdziłam, że nie zapiszę gry - szkoda mi sima było. O zacinaniu simów już chyba inni pisali.

A tak swoją drogą, da się wprowadzić do większego apartamentu? Bo jak mi się rodzina powiększyła, to chciałabym mieszkać w nieco większym - ale nie widzę takiej możliwości - a do biedaków nie należą. Może wy wiecie jak to zrobić? A może się nie da?

anie_1981 14.12.2010 15:50

Być może inne wieżowce z dużymi mieszkaniami po prostu są zajęte. Możesz zrobić rewizję mieszkań, ja tak czasami robię, wywalam pospólstwo do mniejszych mieszkań, bo moim ludziom chcę dać lepszy dom.

karolajn 14.12.2010 17:43

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1334710)
Być może inne wieżowce z dużymi mieszkaniami po prostu są zajęte. Możesz zrobić rewizję mieszkań, ja tak czasami robię, wywalam pospólstwo do mniejszych mieszkań, bo moim ludziom chcę dać lepszy dom.

A jak to dokładnie zrobić :P bo chyba nie jarzę :P

anie_1981 14.12.2010 20:19

Idziesz do edycji miasta i przenosisz rodziny do innych domów.

karolajn 14.12.2010 20:51

Już zdążyłam to sama rozkminić, ale dzięki! I tak to jest kretyńskie, że nie można normalnie wyprowadzić się na większe mieszkanie, tylko trzeba jakieś cuda alpejskie uprawiać. :/

karolajn 16.12.2010 17:41

Mam nowy problem!
Otóż, pani Simka i pan Sim, żeby nakarmić dziecko jadą windą na parter - oczywiście bez dziecka. Żeby włożyć je do kojca również jadą windą w dół i na tym koniec. Dziecko nie zostało zabrane przez opiekę, bo chyba się zacięło. Z tą różnicą, że mogę nim się przemieszczać, grać w klocki itp.
Mieliście coś takiego?
Tym sposobem chyba przestanę grać w cudowne Po Zmroku, bo nie mam cierpliwości. :/

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:12.