TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Laselight 19.11.2012 16:55

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Jest w Edycji miasta. Musisz zmienić typ parceli na publiczną i w kroliczych norach będzie wóz.

Levkoni 20.11.2012 10:24

Ponawiam pytanie:

Zachciało mi się moim simom sprezentować trojaczki. Aby ta zachcianka miała moc, kupiłem żonie niejakiego Oscara S. nagrodę szczęścia życiowego "wzmożona płodność". Jakby tego było mało, pan Oscar S. przygotował również dwie fiolki mikstury prokreacyjnej, która zwiększa szanse na bliźniaki i trojaczki. Małżonkowie zażyli specyfiku przed małym bara-bara no i po trzech dniach żonka wylądowała w szpitalu na oddziale położniczym... i powiła jednego tylko syna -_- Tak więc ja się pytam. Czy coś zrobiłem źle? Czy może te mikstury trzeba wypić jak simka jest w ciąży, a nie przed bara-bara? Czy po prostu taka jest kiepska jakość tych mikstur prokreacyjnych?

I mam nowe. Czy też wraz z dodatkiem macie taki bug, że czasem niby jest jakiś sim, ale go nie widać i tylko widać chmurki pojawiające się nad jego głową? Ja już miałem tak z jednym simem w parku i z duchem na cmentarzu.

Simbelmyne 20.11.2012 17:04

Co do drugiego pytania, raz pojechałam całą nadnaturalną rodziną na wakacje do Egiptu i po jakimś czasie znikły mi simy. Coś klikałam, to pojawiało się w pasku zadań na ułamek sekundy, a potem się wyłączało..

Levkoni 20.11.2012 22:42

Okej, a teraz pytanie dotyczące eliksirów. Ostatnio mój sim nauczył się dotyku midasa i tam jednym z potrzebnych składników jest salamandra świetlista. Opis przy niej jest, że ryby można złowić itd itp, więc mam rozumieć, że ta salamandra to ryba, a nie jaszczurka z dodatku Zwierzaki?

Kędziorek 20.11.2012 23:00

Ta jaszczurka doszła z dodatkiem NZTŚ. Z całą pewnością nie jest to ryba ;)

e: A jeśli chodzi o bug o którym wspomniałeś, to miałam tak jeszcze na długo przed tym dodatkiem, zdarza się..

Chloé 21.11.2012 02:09

Salamandra świetlista jest rybą, w dziale ze zdjęciami widać jak pływa w kuli.

Levkoni 21.11.2012 10:16

O masz, a weź teraz tą salamandrę wyłów... ciężkie życie alchemika, trzeba dodatkowo uczyć się ogrodnictwa i wędkowania, bo jak inaczej zdobywać składniki :P Przecież nie da się wiecznie szukać dziko rosnących np. muchomorów bo to masę czasu zajmuje, a w sklepie alchemicznym pojawia się jeden egzemplarz i to tylko czasem... :P A salamandrę i tak trzeba wyłowić... ktoś wie, gdzie ją znajdę w Moonlight Falls?

Chloé 21.11.2012 10:29

Jeśli masz w rodzinie czarodzieja (a chyba masz) to łatwiej zastosować zaklęcie konwersji na pustej nawet kuli lub jakimkolwiek stworzeniu w niej pływającym, w końcu trafisz na salamandrę.
Jeśli chodzi o miejsce do wyłowienia to zdaje się będzie przy wodospadzie kamiennego trolla, dostępna na wyższym poziomie umiejętności.
Masa grzybów rośnie na parceli elfiej rodziny (niepamiętam nazwiska), zawsze tam się zaopatrywałam gdy potrzebowałam jakiegoś grzyba :D

Levkoni 21.11.2012 16:10

No tak, zapomniałem o rytuale konwersji, ostatnio wyczarowałem rybę śmierci, codo grzybów - dobrze znać miejscówkę, bo na dziko to jakoś ich mało, a pomocnik kolekcjonera nie jest z grzybami kompatybilny :D

Dobra udało mi się stworzyć Dotyk Midasa (a nawet trzy fiolki na raz bo mam odblokowane osiągnięcie), świetne to jest! No i można na tym zbić majątek - każda zamieniona w złoto rzecz jest dwa razy więcej warta. Kupiłem sobie rzeźbę za ponad 12 tysięcy i zarobiłem dzięki temu kolejne 12 tys :D

Ale mam pytanie do tych, którzy wiedzą. Ponieważ sim zamieniony w złoty posąg może umrzeć przez ten czar (jest taki typ ducha w CAW) to jak można doprowadzić do takiej śmierci sima? Czy to jest losowane przez grę, kiedy sim zamieniony w posąg umiera? Bo zamieniłem jedną simkę w złoty posąg, ale ona po kilku godzinach powróciła do normalnej postaci.

Simbelmyne 22.11.2012 19:25

Co ile pojawiają się nowe rzeczy do kupienia w sklepie tym w Moonlight Falls? Bo szukam jednej książki do alchemii, nie pamiętam jakiej i ciągle nie ma :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:31.