TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

simka334player 25.08.2014 16:24

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

No właśnie NaNiko,
dziś obejrzałam taki filmik na blogu Honywell gdzie jeden taki mądrala na poddaszu dzielił sie z ludzkością swoimi uwagami co do listy braków w TS4 w porównaniu do poprzedniczek. Jedna uwaga mnie zaciekawiła. Otóż ten CAStyle... Ma mądrala rację żę to musiało opóźniać i obciążać grę.Czyli nie wina kompa tylko wina samej koncepcji.
Wymyślać to możęmy niestworzone rzeczy tylko problem potem z wykonaniem.
Zaraz jak wyszło TS3 powiedziałam że ...po angielsku to brzmiało tak ...they bit more than they could chew... Nie ma chyba w polskim podobnego odpowiednika. Czyli odgryźli więcej niż mogli przeżuć. I taka jest chyba prawda o TS3.

Nevada 25.08.2014 17:49

Cytat:

Napisał simka334player (Post 1829466)
Ma mądrala rację żę to musiało opóźniać i obciążać grę.Czyli nie wina kompa tylko wina samej koncepcji.
Wymyślać to możęmy niestworzone rzeczy tylko problem potem z wykonaniem.
Zaraz jak wyszło TS3 powiedziałam że ...po angielsku to brzmiało tak ...they bit more than they could chew... Nie ma chyba w polskim podobnego odpowiednika. Czyli odgryźli więcej niż mogli przeżuć. I taka jest chyba prawda o TS3.

hmmm małe dzieci, zróżnicowany wzrost nastolatków i dorosłych, a także baseny, istoty nadnaturalne (kosmici, duchy), piwnice, zmywarki, modyfikacja terenu, gazety, choroby jakoś nie wywalały TS2 (podstawy TS2, to wszystko tam było). Tam nie było problemów z wykonaniem. Ogólnie TS2 to porządnie zrobiona gra, a wraz z dodatkami gwarantuje sporo dobrej rozgrywki i to za darmo (można było ją pobrać legalnie na Origin). Co więcej dodatków oraz modów jest mnóstwo i nie trzeba na nic czekać ani za nic płacić.

tjzzf 25.08.2014 18:19

Cytat:

Napisał NaNiKo (Post 1829465)
Tu muszę się wtrącić. Niejednokrotnie wieszanie się trójki NIE jest winą komputera.

Nigdzie nie pisałem że jest. Podczas dyskusji z twórcami na twitchu sami przyznali że "na potrzeby większej dostępności" zrezygnowali z kilku rzeczy.
A czy ktoś ma odpowiedni do grania komputer nie sposób ocenić bez podania specyfikacji. A i nie specjalnie mnie to obchodzi ;))

Byłbym skłonny wydać te 50zł :smile:

Mentosik57 25.08.2014 18:28

Mnie akurat śmieszą takie opinie ''Dobrze,że wywalili otwarty świat,kreator stylu,zróżnicowany wzrost,małe dzieci,samochody BO GRA SIĘ TNIE'' .No ludzie to,że trójka miała okropną optymalizacje to potwierdzę.Twórcy mieli dobry projekt,ale niestety spartolili wykonanie.Ale to,że spartolili wykonanie to nie znaczy,że mają się cofać do starych ,zakurzonych rozwiązań sprzed 10 lat.Nowa część to miała być okazja ,by udoskonalić otwarty świat i reszte fajnych rzeczy z trójki.Oni mogli zoptymalizować grę,mogli ją udoskonalić.Ale oni woleli się nie wysilać i wydać demo gry.Tak,dla mnie to jest demo gry.Ja do teraz gdy widzę nowe filmiki na YouTube z tej części ,jak niemowlę wyskakuje z kołyski,jak sim znika gdy idzie do pracy,jak dochodzą nowe newsy o okrojeniu gry to mi się śmiać chcę.Zwłaszcza,że za demo gry oni chcą niewiadomo jakie pieniądze.Ta gra dla mnie nie jest skończona ,a za coś nieskończonego nie mam zamiaru płacić.

anie_1981 25.08.2014 19:01

Podpisuję się pod tym co napisał Mentosik57 obiema rękami. Ponadto, mogłabym wydać 50 zł na tą grę, ale ani grosza więcej i nie pakowałabym kasy w żadne dodatki, jedynie ściągałabym CC. Dlaczego? Po pierwsze nie chcę płacić za dodatki, z których połowa zawartości powinna znaleźć się w podstawce, a po drugie, mogłabym tą grę potraktować jedynie, jako rodzaj Simsów, które są czymś w rodzaju The Sims Portable, czyli coś małego, lekkiego, w co można pograć 10 minut na szybko i nie grać na poważnie, bo zwyczajnie się nie da.

Caesum 25.08.2014 20:30

I ja również podpisuję się pod słowami Mentosik57. Śmieszy mnie to, jak niektórzy bronią TS4 i za argument podają TS3, które miało skopaną optymalizację i do dzisiaj jest najbardziej zabugowaną częścią serii. TS3 koła nie wynalazło, wszystko co tam widzieliśmy było wykonane już wcześniej w innych grach, w tym w poprzednich simsach. Lagująca kamera, pożeranie ramu po włączeniu menu CASt to tylko i wyłącznie wynik kiepskiego kodu, ponieważ podobne problemy są na różnych konfiguracjach niezależnie od jakości PCta.
Śmieszy mnie również uparte twierdzenie, że seria The Sims to jakiś cud na kiju, którego w żaden sposób nie da się porównać do innych gier, bo przecież simsy są taką rozbudowaną i skomplikowaną grą. TS1 skomplikowane wcale nie jest, a TS4 idzie tą samą drogą. TS2 było stworzone w czasach, gdy 512MB RAM i Geforce 3 były szczytem marzeń, a i tak podstawa zawiera w sobie funkcje, o jakich TS4 może sobie pomarzyć. Obecnie wymagania pokroju nowego Thiefa stają się powoli standardem, a simsy? Nawet trójka była przestarzała w czasie premiery, a co dopiero czwóreczka.

anie_1981 25.08.2014 20:44

Prawda jest niestety taka, że EA Games to moloch który dosłownie pożera małe studia produkujące gry, wraz z ich świetnymi tytułami, a potem próbuje z tego wyciągnąć maksimum kasy kosztem jakości produktu, a co za tym idzie, kosztem graczy. Tak długo, dopóki wychodzi na swoje taką polityką (czyli tak długo jak ludzie będą kupowali okrojone gry), tak długo taki stan rzeczy będzie trwał. Jak wiadomo, seria TS jest jedyna w swoim rodzaju i czy chcemy czy nie, bojkot czwórki przez jednostki niczego nie zmieni. Ja czwórkę bojkotuję, choć wcale nie uważam, że to coś zmieni, po prostu gra nie jest warta swoich pieniędzy.

Irbis 25.08.2014 21:09

Polska reklama gry:
https://www.youtube.com/watch?v=wFu1DkgP5gg

La Tortura 25.08.2014 21:31

Cytat:

Tekst brzmi trochę jak intro bajek z disney channel. Nic dziwnego w sumie podstawówka to grupa docelowa.
tru, że tak powiem. zwiastun niczym z nickelodeon... ;x

Caesum 25.08.2014 23:43

Tym trailerem skutecznie zniechęcili mnie nie tylko do TS4, ale w sumie teraz wstydzę się za całą serię. :lol2:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:14.