TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Hebe 26.08.2014 13:22

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał cyniczna (Post 1829540)
Wtedy byłoby to niefajne (autor świadomie wciska 'gniota'). Jak ma się to do gry TheSims4? Autorzy są zadowoleni z efektu, wielu graczy pewnie też, więc... co to za porównanie?

Tak, dokładnie, wciskają nam gniota. A autorzy wydają się zadowoleni z efektu, bo: a) to tzw. reklama, b) już w wyobraźni widzą ilość (kolejnych) zer na ich kontach.

Cytat:

...nie oznacza, że jest niekompletna, a już tym bardziej NIEDOKŁADNA. To nowa gra, nie dodatek. Nie musi zawierać dokładnie takich samych elementów jak poprzednia.

W takim razie niech EA zmieni nazwę, bo tytułując tę grę "The Sims 4"daje do zrozumienia, że to kontynuacja serii, a nie oddzielny symulator.

Cytat:

Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie.

Chodzi o to, że poprzedniczki kosztowały mniej, a nie były okrojone jak podstawa TS4. Jak EA chce zarobić, to nich zrobi grę porządnie, a dopiero potem myśli o kasie i kolejnych rozszerzeniach.

tjzzf 26.08.2014 13:22

Cytat:

Napisał Ktoś (Post 1829545)
Niektórzy jednak potrafią to jeszcze robić dla pasji i graczy.

Zgadza się, Idealnym tego przykładem jest Bethesda Softworks czy Polski CD Projekt RED

Caesum 26.08.2014 13:27

^ Nie zapominajmy o CD Projekt RED, które powinno dostać nagrodę za obsługę klienta.

Cytat:

Napisał tjzzf (Post 1829544)
Ale tu nie rozchodzi się o sam fakt że płacisz za dodatki, tylko o to że z podstawki wycięto wiele PODSTAWOWYCH elementów które najprawdopodobniej dojdą w dodatkach. EA z każdą częścią posuwa się o krok dalej, by wyciągnąć z graczy jak najwięcej. Myślisz że niedawna "Pomyłka" z płatnymi demami była faktycznie pomyłką? Wiem jak działa proces dodawania gier w SEN i XBL i wiem że nie była to żadna pomyłka, tylko sprawdzenie do czego mogą się posunąć.

Dokładnie 89 funkcji, a możliwe, że więcej. Do najważniejszych brakujących funkcji należą chociażby brak edycji terenu(TS2-3) i parceli publicznych(TS1-3), brak CASt(TS3), brak otwartego świata(TS3), brak jakiegokolwiek postępu historii(TS3), brak małych dzieci(TS2-3), brak możliwości ustawiania nowych parceli(TS2-3).

A reszta czytanki tutaj:
http://ts4news.com/post/94541924952/...rom-the-sims-4
Miłej lektury.

Mentosik57 26.08.2014 13:36

Ale oni teraz pojechali z tymi zalecanymi wymaganiami :D
Nie chodzi mi o to,że wymagania są duże jak na obecne czasy,tylko duże jak na tą grę.Więc mogę z tego wywnioskować,że optymalizacja będzie skopana.Czyli mam rozumieć,że do najwyższych detali trzeba komputer z i5 i gtx 650?Myślałem,że do zalecanych dadzą jakiegoś 9800gtx + core 2 quad,a oni z takim czymś wyskoczyli.Przecież ta gra ma grafikę na poziomie gier z 2009/10 roku,o funkcjach nie wspomnę.

Kafelove 26.08.2014 13:55

Ja też się nie zgadam z ceną. Np, trójka była przeze mnie zakupiona w dniu premiery za 139zł i uważam, że cena była adekwatna do produktu. Fajnie czy niefajne, ale postęp i znaczące różnice, które dużo wnosiły były w grze zawarte.
Chętnie zagrałabym w The Sims 4, ale pewna sfera gry uległa regresowi i rzeczywiście, wszystko przypomina kreskówkę. Też bym za nią nie dała 200zł, najwyżej 100zł. Więc poczekam i kupię używaną od kogoś na allegro, bo zwolenniczką piractwa nie jestem...

Caesum 26.08.2014 13:56

Padłem. Faktycznie grafika na miarę GTX 650. :lol2:

Spiska 26.08.2014 14:36

Cytat:

Napisał tjzzf (Post 1829544)
No tutaj się autentycznie uśmiałem. Po pierwsze nie rozchodzi się tylko o brak basenu.
Po drugie Simy znikają w drodze do pracy, Nie ma złodziei, Nie ma strażaków, dzieciaki wyskakują z kołysek, brak postępu historii, brak drzewa genealogicznego, brak narzędzi terenu, brak otwartego świata, brak normalnych karier - to są autentyczne niedoróbki i braki. Jest ich znacznie więcej ale nie chce mi się ich wymieniać. Nie ma konkretnego wytłumaczenia czemu tych elementów nie ma. Te wszystkie rzeczy były w poprzednich częściach, to jej podstawowe elementy - gra jest NIEKOMPLETNA.

Nie śledzę nowych informacji z jakimś większym zapałem, ale nigdzie jeszcze nie widziałam narzekania na brak 'normalnych karier' i niezupełnie wiem, co to oznacza. Jest i kucharz i przestępca, jedna ze ścieżek 'secret agent' zapewne będzie odpowiednikiem stróża prawa, dziennikarstwo też jest...
No i wybór w karierach dla nastolatków jest realistyczny i podoba mi się dużo bardziej niż ten, który oferuje nam trójka.

Agor-ia 26.08.2014 15:01

^Na brak karier ludzie tez narzekają. Nie ma np. lekarza, biznesmena, polityka.

tjzzf 26.08.2014 16:25

Cytat:

Napisał Mentosik57 (Post 1829549)
Ale oni teraz pojechali z tymi zalecanymi wymaganiami :D

Cóż, python jest powolny :smile:

Mentosik57 26.08.2014 17:27

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1829553)
Padłem. Faktycznie grafika na miarę GTX 650. :lol2:

Wiecie z czym mi się ta grafika kojarzy?Z grą ''Spore'' z 2008 roku .I też jest studia (chyba) maxis.Normalnie w niektórych miejscach grafika wygląda łudząco podobnie.Szczególnie ta rozmazana trawa w czwórce.A nawet wydaje mi się,że w Spore była lepsza tekstura trawy :lol2:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:10.