![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Podepnę się pod słowa simka334player odnośnie piractwa i problemu z wydaniem 200zł na grę. To ja pisałam, że nie wydałabym tyle na tą gre, ale to nie jest generalizowanie tylko, owszem, moja subiektywna opinia. Ale ja nie o tym chciałam... Tak jak wyżej simka334player napisała, jakby te simsy kosztowały 2zł, to kupa ludzi by to kupiła, ale jak też słusznie zauważyła, dużo ludzi żyje z tej gry...
I teraz tak. Załóżmy, że jesteśmy 8 letnim dzieckiem. Wiemy, że kradzież jest zła, ale bardzo chcemy mieć The Sims 4. Co robimy? Nie KRADNIEMY gry z torrentów tylko każdy grosik, który dostaniemy od mamy czy babci wkładamy do skarbonki i liczymy co drugi dzień, czy nie mamy już przypadkiem wymarzonej sumy ;) Więc dlaczego my, ludzie dorośli lub prawie dorośli nie umiemy tak postąpić, tylko wolimy, nazwijmy to po imieniu, kraść? Bo to jest proste i nie musielibyśmy sobie czegoś odmówić... A każdy z nas chciałby, żeby mu zapłacono jakby to było jego dzieło... Ja mam 18 lat i też nie zarabiam, ale jak na coś odkładam to umiem sobie odmówić kupienia gałki lodów za 2,50, kiedy mam je w domu czy tam napicia sie piwa. Zamiast tego, rzeczywiście wrzucam to 2,50 do... skarbonki :lol2: |
Cytat:
Cytat:
Dla niektórych szczęśliwców wydanie 200 zł na grę, to żaden problem. Inni jednak muszą liczyć kasę i zastanawiać się, czy za te pieniądze nie kupić czegoś innego, może innej gry, a może nowych butów. Dlatego proszę o trochę wyrozumiałości dla tych mniej majętnych... :P Mnie problem piractwa nie dotyczy. Jak mi się gra podoba, to kupuję, jak nie to, nie kupuję. No a gdy nie jestem pewna, to sprawdzam przez jeden dzień i podejmuję decyzję, kupić, czy kasować z dysku. Co do polityki firmy, to nie trzeba mieć kontaktów z EA Games, żeby zajarzyć o co im chodzi. Nawet stare polskie przysłowie mówi: Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze... |
Dlatego dobrze, że zakupując grę poprzez origin mozna ją zwrócić w ciągu 24 godzin. Komu sie spodoba, to sobie zostawi, komu nie, to ją zwróci i odzyska pieniądze. Można to uznać za jakieś tam demo. Ja mam zamiar z tego skorzystać, chociaż jeśli gra mi sie spodoba, to i tak ją zwrócę i kupię wersję pudełkową.
Oczywiście ktoś może powiedzieć, ze nie ma pieniędzy nawet na to, ale wtedy nie miałby pieniędzy nawet jeśli ta gra byłaby super mega wypasiona i bez wszystkich tych braków, nawet wtedy by jej nie kupił więc żadna różnica. |
Ciekawe w sumie jak to działa, to oddawanie kasy przez Origin. Jeśli tak jest faktycznie, że mogę sobie gry tak testować, niekoniecznie Simsy :P Sprawdzał to ktoś? (na innej grze oczywiście).
Komentując filmik, to ciekawy myk z tymi podłogami, ciekawe czy da się tak też w TS3..? Smutne, że nie ma kodu ConstrainFloorElevation False, ale z drugiej strony po co miałby być..? Z jednej strony mamy różne wysokości ścian i fundamentów, a z drugiej, podstawą pracy tego kodu jest kształtowanie terenu, ta gra tej funkcji nie posiada, wszystko jest płaskie... |
Cytat:
można sobie poczytać tutaj https://www.origin.com/pl-pl/great-game-guarantee |
Cytat:
Sam zwrot jest względnie łatwy, w Historii zakupów klikasz na "Request refund", odpowiadasz na kilka pytań i czekasz, zwrot przyznawany jest w ciągu 48 godzin na rachunek techniczny karty kredytowej lub konto paypal, zależy od sposobu zakupu. |
Cytat:
Ja póki co zakupu gry nie planuję. Cena ewidentnie jest wygórowana, a poza tym szkoda mi wydać ponad 150 zł na grę, którą prędzej czy później się znudzę. Poza tym gra jest bardzo okrojona i za tę samą cenę można kupić o wiele lepszy tytuł. Najpierw poczekam do premiery, zobaczę czy gra jest warta zakupu i może wtedy się na nią skuszę, ale na pewno kiedy będzie o wiele tańsza. Już nie dziwi mnie fakt, że do tej pory nie ma żadnej recenzji gry, ale że jeszcze nie było wycieku. Z tego co pamiętam TS3 wyciekło kilka tygodni przed premierą, a 4. jest chyba najpilniej strzeżoną tajemnicą w EA. W sumie to nie dziwię się im, gdyby gra wyciekła teraz dopiero mogli by mówić, że im się hajs nie zgadza... |
Cytat:
ja za tą grę nie dałabym nawet stu złotych, wolę wydać moje kieszonkowe i wyjść gdzieś ze znajomymi, kupić jakiś ciuch, niż kupić tak wybrakowaną grę. i co to za argumenty - nie graliscie, nie oceniajcie. chyba po to tworcy pokazują nowości, dema i gameplaye (beznadziejne, ale jednak) żeby zachęcić nas do kupna, lub - zniechęcić. w moim przypadku skutecznie obrzydzili mi czwórkę, którą na samym początku byłam zachwycona. :| dwójka wyszła 10 lat temu, a imho jest lepsza niż czwórka. |
|
Cytat:
Musi być bardzo ciekawa. Cytat:
Wspominałem ci że kupując oryginalną grę za 200zł nabywasz PRAWO do korzystania z NOŚNIKA tylko przez jedną osobę? Co prawda tylko formalnie, bo nikt tego nie sprawdza, ale On nadal nie jest twoją własnością. Surprise, surprise! ;)) Tyle z mojej strony bo i tak nic nie wytłumaczę, a i sprzeczać się nie zamierzam, za stary na to jestem. Cytat:
Samochody będą, jako ozdoba. Ten dymek może oznaczać wiele rzeczy np podróż czy wyjazd do pracy. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:26. |