![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Do tego albo potrzebny jest jakiś dodatek, chyba Kariera albo akcesoria.
|
No tak, ale jak mam te dodatki to jak?
|
Jest taka opcja w podłogach chyba. Jak masz np. linoleum, czy panele podłogowe, to jest tez opcja sufitów. Można wybrać jakąś podłogę a potem ją normalnie edytować.
|
Jak ożywić w SV Smutnego Klauna ?
|
Co masz na myśli z ożywieniem?
|
Cytat:
Możesz także 'ożywić' go modem Nraas DebugEnabler. Jest to dużo prostsza metoda: klikasz na nagrobek Nraas, DebugEnabler. Potem z menu wybierasz opcję Create Playable Ghost i voila :P Jeżeli chodzi Ci o całkowite ożywienie Tragic Clowna, musisz najpierw powtórzyć powyższy krok, potem zrobić ambrozję. Do tego potrzebne jest 10 punktów gotowania, ryba śmierci oraz owoc życia. Tutaj także może pomocny być Nraas DebugEnabler, poprostu klikasz opcję z menu "Make food", Ambrozja. Jeżeli czegoś nie rozumiesz to napisz. |
Jak zrobić sufity? To dość proste... Trzeba wybrać jakąś podłogę, ustawić kamerę odpowiednim kątem i kłaść ;) Ale gdy mieszkamy w parterowym domku, to chyba jest to nieco bardziej skomplikowane, zwł. jeśli nie zadowala nas prosty biały sufit. W takim przypadku bierzemy narzędzie tworzenia dachu i wybieramy pokrycie płytkami. To nic nie kosztuje, z tego, co wiem, no i można położyć te płytki pod "tradycyjnym" dachem. Jeśli zejdziemy piętro niżej i ustawimy kamerę pod odpowiednim kątem, zobaczymy biały sufit - niestety, nie da się zmieniać jego wyglądu. Żeby to zrobić... trzeba położyć na nim podłogę. Oczywiście możecie mnie poprawić, jeśli się mylę. Nie wiem, czy wymagane są jakieś duże dodatki.
|
Cytat:
Można też go stworzyć. Jak? Czarno białe ubranie i makijaż clowna. Chyba jeszcze kapelusz. To proste i dostępne w CAS. I oczywiście cechy. |
Dzięki Nightfall. mój Sim ma na razie 7 poziom gotowania, ale to się zmieni ;) A co do kleptomana to, najwyżej jego małżonce zmienię cechy za pomocą pragnienia życiowego. A można podać Ambrozje duchowi, który nie jest w naszej rodzinie ?
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:42. |