TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Mentosik57 30.08.2014 09:42

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Kasztanek (Post 1830088)
(BTW: demo TS4 działa mi na wysokich bez zacięcia, czego nie mogę powiedzieć o CASie z trójki)

Nie radzę się zbytnio cieszyć.W pełnej wersji czwórki będzie gorzej.Tutaj dali tylko młodego dorosłego.A jak dojdą dodatki to będzie podobnie jak z trójką.

Piwusia 30.08.2014 10:11

simka334player, mi chodzi o to, że ogólnie obiekty są kanciaste, zamiast być gładkie, a to jest wywołane małą liczbą polygonów. Najbardziej to widać właśnie w CAS-ie po detalach twarzy Sima i jest to kwestia tego czy ich podbródki są pulchne czy nie. :p Chyba nie zrozumiałaś do końca. Tekstury po prostu ssą i dziwię się, że zalecane wymagania są tak zawyżone. Simy są ładne, kreskówkowy styl jest spoko, ale jakoś grafiki mogłaby być ciut lepsza... No i te włosy wyglądające jak smoła wylana na głowę... Ok, już nic nie mówię, ale no mam mieszane uczucia po prostu. Grafika nie jest najważniejsza, ale w takim razie czemu wymagają do niej Intel Core i5, skoro nie jest jakaś nowoczesna ani nic... I don't understand. :)

Irbis 30.08.2014 10:22

Cytat:

Napisał Mentosik57 (Post 1830105)
Nie radzę się zbytnio cieszyć.W pełnej wersji czwórki będzie gorzej.Tutaj dali tylko młodego dorosłego.A jak dojdą dodatki to będzie podobnie jak z trójką.

Jesteś pracownikiem EA czy jasnowidzem? ;P

Caesum dzięki za wyjaśnienie.

Jak się dobrze przyjrzeć to może i są tam jakieś ostrzejsze krawędzie, zwłaszcza jak się patrzy na profil sima. Tylko jakie to ma znaczenie? Simy wyglądają świetnie. Pulchne podbródki? Nie zauważyłam, podbródek można ładnie wymodelować, tak jak wszystkie części twarzy.

Mentosik57 30.08.2014 11:41

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1830108)
Jesteś pracownikiem EA czy jasnowidzem? ;P

.

Logicznie wszystko to przemyślałem.To jasne,że teraz Cas chodzi pięknie,zero ścinek i tak dalej ...Ale chodzi tak dlatego,że to wersja demo .Wydajność też rośnie,gdy odpalamy samego CAS'a bez reszty gry.Jest tu tylko grupa młody dorosły.Tak samo jest z trójką.Bez dodatków to też pięknie chodzi.Po dodaniu dodatków CAS znacznie zwalnia.Ogólnie przy czwórce bez dodatków CAS będzie dobrze chodził,chociaż w pełnej wersji gry na 100% w jakimś stopniu zwolni w porównaniu do demo.

Spiska 30.08.2014 12:12

To jest bardzo ciekawe, co piszecie na temat CAS-u z czwórki. I z tej rozbudzonej ciekawości zassałam demo The Sims 3: Zwierzaki, wiszące mi na Originie jeszcze.

To jest zaiste ciekawe, co piszecie na temat CAS-u. I z tej nagłej, rozbudzonej we mnie ciekawości zassałam demo The Sims 3: Zwierzaki, które wisiało mi na Originie (info dla tych, którzy nie wiedzą: można tam sobie stworzyć... zwierzątko) od czasów przed-premierowych. I sorry, ale na najwyższych ustawieniach chodzi tak sobie, nie zacina się, ale też szału nie robi. Na najwyższych ustawieniach w demie TS4 mogę szaleć do woli i nawet po paru godzinach i kilkunastu minimalizowaniach grze nic się nie dzieje. I warto zauważyć, że mimo wszystko w jednej grze robię sobie pieska, a nie sima.
A to demo i to demo...

anie_1981 30.08.2014 14:06

Mi nawet cała podstawka TS3 chodziła super płynnie, dopiero w miarę instalowania dodatków było coraz gorzej. Zresztą, to że TS3 ma skopaną optymalizację wiadomo nie od dziś. Z TS4 nie wiadomo jak będzie gdy wyjdą dodatki, to zawsze była loteria przy tej grze. Podjęli drastyczne kroki, by zmniejszyć prawdopodobieństwo lagów, moim zdaniem zbyt drastyczne...

Vanitas 30.08.2014 15:11

Moim zdaniem nie ma co się oszukiwać, że lagów nie będzie. Jeżeli faktycznie okaże się że razem z połową funkcji wycięli też błędy to chyba będzie to jeden z niewielu plusów tej gry.
A znając życie (EA) to zaraz po premierze posypie się hejt że gra ścina i jest zbugowana a EA odpowie że to pewnie przez to że większość graczy nie spełnia zalecanych wymagań, które są absurdalnie zawyżone (nie bez powodu, tak samo jak to, że EA tak długo zwlekała z ich ujawnieniem).

boisz_sie_aes 30.08.2014 18:03

Ups...

http://i.imgur.com/lLOqRZ0.png
http://i.imgur.com/GWyNh09.png

@Kędziorek: Za duże zdjęcia

Mentosik57 30.08.2014 19:01

Nie piszę,że będzie dokładnie to samo co z trójką,ale na 100% CAS w jakimś stopniu zwolni po dodaniu dodatków.Przy pełnej wersji gry wydajność także będzie mniejsza.Nie ma co się oszukiwać,że to będzie wiecznie ładnie chodziło.Im więcej gra ma funkcji tym więcej musi ich udźwignąć i tym bardziej grze jest cięzej to wszystko ogarnąć.A z wymaganiami to tak:Zalecane wymagania albo są zawyżone i gra będzie chodzić płynnie na komputerze z minimalnych wymagań,albo okropna optymalizacja.To jest grafika na miarę i5 i gtx 650?No nie.Wszyscy myśleli,że gra będzie lepiej chodzić z racji okrojenia funkcji,które najbardziej obciążały grę a tu taki klops :D

anie_1981 30.08.2014 20:39

Sama jestem ciekawa jak będzie funkcjonować czwórka na lepszych i gorszych kompach. Miała chodzić na tych samych kompach, które obsługują trójkę, tak mówili na początku. Albo się coś zmieniło, albo mieli na myśli tegoroczne kompy... :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:01.