TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Kamis 22.04.2011 13:27

Odp: Pytania i odpowiedzi

Oczywiście, że mogą, dorosły/młody dorosły z tego co wiem to może się pobrać także z emerytem, ale pewna nie jestem.

hellraiser 22.04.2011 13:51

Cytat:

Napisał Xou. (Post 1390626)
Co do ostatniego pytania: tak, jest to jedno z tych niezwykłych nasion, szukaj dosłownie wszędzie. Ale najprawdopodobniej jest gdzieś o okolicach centrum naukowego.

Nasiona omnirośliny nie znajdzie się od tak na ziemi. Trzeba ukończyć specjalną okazję z labolatorium naukowego. Aby ją uzyskać, trzeba przejść szereg okazji, dzięki którym można będzie sadzić jajka, ser (chyba?) i właśnie omnirośliny.

Cytat:

Napisał Kamis
dorosły/młody dorosły z tego co wiem to może się pobrać także z emerytem, ale pewna nie jestem.

Potwierdzam ;)

Master of Disaster 23.04.2011 11:48

OK, nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na zadawanie takich pytań, ale - jak udostępnić swojego Sima do pobrania? W Sims 2 było to dość łatwe, wystarczyło w Warsztacie spakować wybranego Sima do pliku, a jeśli nie było go w skrzyni z Simami, eksportowało się go poprzez SimPE. Ale w trójce? Dodam jeszcze, że chodzi mi o Sima, którym gram. Niestety, problemem jest to, że zapomniałam go zapisać do skrzyni, a NRaas Master Controller nadal mi nie działa :(

Chiyano 23.04.2011 12:26

Kathy, napisałam w temacie z twoimi simami, ale...
Zapisujesz do Skrzyni Simów tego sima. Jeśli grasz nim , a nie jest zapisany, klikasz na lustro i dajesz 'Zmień wygląd' albo na szafkę i 'Zaprojektuj ubranie' i tam na dole będzie portret sima i takie kółeczko obok niego. I jak klikniesz na to kółeczko, dajesz Zapisz do Skrzyni Simów, coś w ten deseń. Sim będzie w folderze SavedSims(Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 3> SavedSims). I już. Teraz wystarczy wrzucić na serwer, np. MediaFire właśnie z tego folderu. Potem po pobraniu sima, żeby był w grze, trzeba go wrzucić do folderu SavedSims, będzie w Skrzyni Simów. :)

Master of Disaster 23.04.2011 18:39

OK, ja to jestem jednak gapa. Nie zauważyłam, że tam jest też to "kółeczko" :redface: Teraz będę "tylko" musiała zidentyfikować, skąd ściągnęłam poszczególne dodatki. Ech, w Sims 2 było to tyle lepiej, że nazwy co niektórych było widać. A teraz mam zagwozdkę - wrzuciłam moją piękną dwójkę do skrzyni Simów, tak jak mi, Nayi, radziłaś. Weszłam do trybu edycji miasta i zaczęłam tworzyć nową rodzinę. Ale w miejscu, gdzie wybiera się skin, pokazana jest nazwa skinu azjatyckiego od Lemonleaf - ale to niemożliwe, by był to ten skin, wygląda bowiem zupełnie inaczej. Skin, który ma dla przykładu Elric, jest całkiem fajnie owłosiony na klacie, twarz wygląda inaczej... Sami zobaczcie wzmiankowany skin od Lemonleaf, a potem porównajcie ze skinem, który ma El: http://blog.sina.com.cn/s/blog_63e832e001018168.html
A on nie ma żadnego makijażu. No i bądź tu, człowieku, mądry :|

Agrafia 23.04.2011 19:07

Hej mam pytanie gdzie znajdę folder z muzyką ? ;)

3kokolina 23.04.2011 20:35

czy tylko ja mam problem z wprowadzeniem 2 simów do siebie?? Mam męża i żonę, lecz mieszkają w dwóch różnych domach. I mimo że mają super relacje nie mogę ich do siebie wprowadzić, nie pojawia się taka opcja.... jest na to jakiś sposób??

Mam też drugie pytanie, da się simem schudnąć? Jak ma budowę dość grubą, czy można zmienić sylwetkę?

Björk 24.04.2011 04:19

Cytat:

Napisał 3kokolina (Post 1392186)
Mam też drugie pytanie, da się simem schudnąć? Jak ma budowę dość grubą, czy można zmienić sylwetkę?

Za punkty szczęścia życiowego można kupić takie coś do modelowania sylwetki.

Owl Finch 24.04.2011 04:59

Cytat:

Napisał 3kokolina (Post 1392186)
czy tylko ja mam problem z wprowadzeniem 2 simów do siebie?? Mam męża i żonę, lecz mieszkają w dwóch różnych domach. I mimo że mają super relacje nie mogę ich do siebie wprowadzić, nie pojawia się taka opcja.... jest na to jakiś sposób??

Co do pierwszego pytania, to nie za bardzo wiem, ale może w domu mieszka już 8 simów? Albo za krótko prowadzisz rozmowę z danym simem? (Niektóre opcje pojawiają się po kilku gadkach, przytuleniach, pocałunkach)

Drugie pytanie: Można schudnąć simem, musi ćwiczyć przed tv, radiem, lub na sprzętach z siłowni, np. bieżnia. Ewentualnie basen :D Drugi sposób przybliżyła Bjork. A trzeci to słynny mod Nraasa.

sebi27 24.04.2011 05:22

A ja mam pytanie takie : Chcę szybko nawiązywać relacje i jak to zrobić oprócz kodu na przeciąganie do maxa ich znajomości bo tego próbowałem

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:48.