![]() |
Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.
Miyoki - Wybierz na WP interakcje "daj mi spokój", czy coś takiego, a następnie, gdy stanie się zwykłą lalką możesz ją przenieść do wyposażenia innego sima, żeby nie wylazła.
|
Cytat:
|
Cytat:
Może jak zagram drugi raz to zniknie. Muszę pamiętać, by następnym razem ustawić długość życia dzieciaków na więcej dni, bo tylko one mogą korzystać z tych bajerów jak domek na drzewie (nie licząc bara-bara dla starszych) :x |
Cytat:
|
Mnie też to denerwowało. Simka nie ma gdzie usiąść przy stole, bo WP jej synalka już zajęło krzesło. On powinien stać gdzieś z boku i aż tak bardzo tego dziecka nie absorbować. Ja już chyba wolę, jak dzieciak siedzi całe dnie przed kompem... Całe szczęście, że są mody... Mam wp wyłączonego kompletnie. Żadne dziecko nie dostanie u mnie lalki.
|
Zawsze można schować WP do wyposażenia rodzica, a on da w prezencie komuś tam...
|
Cytat:
|
Mi te "bajery" dzieciaków szybko się znudziły. Najbardziej czekałam na spacery z dzieckiem w wózku, ale to funkcjonuje w tak żałosny sposób, że nawet wózków teraz nie kupuję. Niby po co, żeby oglądać jak Simowie noszą dzieci na rekach na "spacerze z wózkiem"... Żenada. I co ja mogę na to, że żadne miasto nie jest idealnie płaskie...
|
Cytat:
Niemowlę - 3 dni Małe dziecko - 7 dni Dziecko - 10 dni Nastolatek - 20 dni Młody dorosły - 30 dni Dorosły - 30 dni Emeryt - 20 dni |
Ja nie gram dziećmi ani dłużej ani krócej. Chyba mi jednak odpowiada ta EA'owska wersja wieku. Odkąd mam trójkę, prawie zawsze gram wielopokoleniowymi rodzinami, bo to mnie najbardziej w trójce kręci. No i polubiłam emerytów, w dwójce ich mordowałam, bo byli wnerwiający. U mnie w domu i tak prawie zawsze są jacyś małoletni :P Nie muszę im wydłużać wieku dziecięcego, nadal moja ulubiona grupa wiekowa to "młody dorosły". Tak w ogóle, to odkąd gram w Simsy marzyły mi się duże drzewa genealogiczne, ale ani w jedynce, ani w dwójce mi to nie wyszło. Nie byłam dostatecznie cierpliwa, żeby wychowywać te dzieciaki osobno w obydwu rodzinach, żeby dorosły i mogły się hajtnąć. No a w jedynce to nawet jednego dziecka nie wychowałam do dorosłości. To było za monotonne.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:34. |