TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pokolenia - wrażenia z gry. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60437)

Pinezka 04.08.2011 15:39

Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.

Miyoki - Wybierz na WP interakcje "daj mi spokój", czy coś takiego, a następnie, gdy stanie się zwykłą lalką możesz ją przenieść do wyposażenia innego sima, żeby nie wylazła.

Searle 04.08.2011 18:00

Cytat:

Napisał Miyoki (Post 1427521)
Wymyśleni Przyjaciele mnie niesamowicie irytują.
Każę moim Simom coś zrobić, ale nie wykonują tego, bo nachodzi na nich wymyślony przyjaciel i chce się np. bić na poduszki -.-
Przydatni są, gdy dziecko nie ma się z kim bawić, ale później niesamowicie irytują.

Zgadzam się. Moim zdaniem zupełnie nietrafiona postać.

Miyoki 04.08.2011 23:40

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1427598)
Miyoki - Wybierz na WP interakcje "daj mi spokój", czy coś takiego, a następnie, gdy stanie się zwykłą lalką możesz ją przenieść do wyposażenia innego sima, żeby nie wylazła.

Tak zrobiłam, ale ikonka wciąż była.
Może jak zagram drugi raz to zniknie.

Muszę pamiętać, by następnym razem ustawić długość życia dzieciaków na więcej dni, bo tylko one mogą korzystać z tych bajerów jak domek na drzewie (nie licząc bara-bara dla starszych) :x

Rosemarie 05.08.2011 00:21

Cytat:

Napisał Searle (Post 1427644)
Zgadzam się. Moim zdaniem zupełnie nietrafiona postać.

Nie tyle co nietrafiona,a po prostu niedopracowana. Na początku fajnie, chociaż dziecko ma co robić, a poźniej mnie wkurza: rodzina je obiad i wokół pałęta się WP :((

anie_1981 05.08.2011 09:45

Mnie też to denerwowało. Simka nie ma gdzie usiąść przy stole, bo WP jej synalka już zajęło krzesło. On powinien stać gdzieś z boku i aż tak bardzo tego dziecka nie absorbować. Ja już chyba wolę, jak dzieciak siedzi całe dnie przed kompem... Całe szczęście, że są mody... Mam wp wyłączonego kompletnie. Żadne dziecko nie dostanie u mnie lalki.

Ejak 05.08.2011 11:46

Zawsze można schować WP do wyposażenia rodzica, a on da w prezencie komuś tam...

nmin 05.08.2011 19:47

Cytat:

Napisał Miyoki (Post 1427844)
Muszę pamiętać, by następnym razem ustawić długość życia dzieciaków na więcej dni, bo tylko one mogą korzystać z tych bajerów jak domek na drzewie (nie licząc bara-bara dla starszych) :x

Ja od zainstalowania Pokoleń gram dziećmi bardzo długo i w ogóle mnie nie nudzą. Bawią się na nowym placu zabaw, przebierają, chodzą na zajęcia dodatkowe, psikusy też mogą robić... Fajne są teraz :)

anie_1981 05.08.2011 19:54

Mi te "bajery" dzieciaków szybko się znudziły. Najbardziej czekałam na spacery z dzieckiem w wózku, ale to funkcjonuje w tak żałosny sposób, że nawet wózków teraz nie kupuję. Niby po co, żeby oglądać jak Simowie noszą dzieci na rekach na "spacerze z wózkiem"... Żenada. I co ja mogę na to, że żadne miasto nie jest idealnie płaskie...

Narutoman 06.08.2011 09:30

Cytat:

Napisał nmin (Post 1428173)
Ja od zainstalowania Pokoleń gram dziećmi bardzo długo i w ogóle mnie nie nudzą. Bawią się na nowym placu zabaw, przebierają, chodzą na zajęcia dodatkowe, psikusy też mogą robić... Fajne są teraz :)

90 to za mało dni a 194 to za dużo, wiec ustawiłem na 120 dni:

Niemowlę - 3 dni

Małe dziecko - 7 dni

Dziecko - 10 dni

Nastolatek - 20 dni

Młody dorosły - 30 dni

Dorosły - 30 dni

Emeryt - 20 dni

anie_1981 06.08.2011 14:25

Ja nie gram dziećmi ani dłużej ani krócej. Chyba mi jednak odpowiada ta EA'owska wersja wieku. Odkąd mam trójkę, prawie zawsze gram wielopokoleniowymi rodzinami, bo to mnie najbardziej w trójce kręci. No i polubiłam emerytów, w dwójce ich mordowałam, bo byli wnerwiający. U mnie w domu i tak prawie zawsze są jacyś małoletni :P Nie muszę im wydłużać wieku dziecięcego, nadal moja ulubiona grupa wiekowa to "młody dorosły". Tak w ogóle, to odkąd gram w Simsy marzyły mi się duże drzewa genealogiczne, ale ani w jedynce, ani w dwójce mi to nie wyszło. Nie byłam dostatecznie cierpliwa, żeby wychowywać te dzieciaki osobno w obydwu rodzinach, żeby dorosły i mogły się hajtnąć. No a w jedynce to nawet jednego dziecka nie wychowałam do dorosłości. To było za monotonne.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:34.