![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Szczerze, orginał, czy pirat? :)
A miałeś kiedyś zainstalowane na kompie te akcesoria? (od koleżanki/kolegi pożyczone) ;) A masz miejsce na dysku? Masz dodatki z neta? :) |
Wszystko oryginalne. Właśnie mi się przypomniało, że klika miesięcy temu koleżanka mi je pożyczyła i jak zainstalowałem to ikonka była, ale w grze nie było obiektów z tego sp. Działo się tak też z Kuchnia i łazienka ale wystarczyło włożenie płytki do napędu i zainstalowanie od nowa, co niestety z SiE nie działa. :( Miejsce na dysku na pewno mam bo nie posiadam jakiejś dużej ilości gier. Dodatków z neta nie trawię więc nie mam.
|
Miałam tak samo, że nie mogłam zainstalować Zwierzaków. Też mi wyskakiwał błąd przy kopiowaniu jakiegoś pliku. Ale działo się to przez moją głupotę, bo kompletnie o płytę nie dbałam i była cała porysowana. Jeśli Twoja gra jest nowa, to może po prostu jakaś trefna.
I jeszcze, co najśmieszniejsze, to nie mogłam z mojej płyty zainstalować gry, bo wyskakiwał właśnie ten błąd, ale jak pożyczyłam płytę od koleżanki i zainstalowałam z jej płyty, to ze swojej mogłam już normalnie grać. Ty też spróbuj tak zrobić, że zainstaluj z czyjejś płyty. |
Kenny, czasami jak czytam Twoje posty to mam ochotę zrobić takiego facepalma, że przy okazji zmiótłby połowę Ziemi :|
Po pierwsze, zdecyduj się który hack. Są zasadnicze różnice między nimi i wypadałoby wiedzieć, od czego każdy jest (a nie mieć, bo ktoś inny ma). A pytanie jest (bądźmy szczerzy) głupie... Bo co za różnica, czy będzie po prawej czy po lewej? Ja bym się np. martwiła, gdyby w ogóle Sima nie było w drzewie - TO JEST PROBLEM. Zresztą jak będzie po "złej" stronie, to i tak nie będziesz w stanie tego zmienić. Co do próby pomocy koledze - przykro mi, ale żeby próbować coś poradzić, trzeba mieć jakąś widzę teoretyczną/praktyczną. Nie miałeś nigdy problemów z grą/nie googlujesz odpowiedzi/nie ściągałeś nigdy sam z neta pirackiej gry - NIE WIESZ. I nie - ewentualne wcześniej zainstalowane na piraty (aka pożyczone od kolegi/koleżanki) ani dodatki z neta nie mają z tym NIC wspólnego. A gdy brakuje miejsca na dysku, pokazuje się zupełnie inny komunikat. Kamil - Na Twoim miejscu wzięłabym płytę z podstawy i akcesoriów i spróbowała zainstalować na innym kompie. Jeśli pójdzie, to znaczy, że coś jest nie tak z Twoim napędem, jeśli nie - płyta jest uszkodzona i, jeśli masz rachunek, możesz iść do sklepu i złożyć reklamację. Dostaniesz dobry egzemplarz albo zwrócą Ci kasę. Co do problemu z brakiem obiektów z SP w grze - miałam to samo z Imprezą. Płytka była nowa i musiałam się nieźle namęczyć, żeby za którąś reinstalką wszystko zaczęło działać. I piracką Imprezę miałam wcześniej, ale w międzyczasie miałam też przynajmniej jeden format... Nie tak dawno znowu instalowałam simsy na nowo i z Imprezą problemów nie było - działa tak jak trzeba. |
Filleable: Próbowałem instalować z płyty koleżanki i to samo.
Liv: Tylko że ja nie mam innego kompa. Poza tym czemu miałoby to być coś z napędem? Nie cały tydzień temu instalowałem Ikea urządza dom od kolegi i wszystko było dobrze. |
Inny komp niekoniecznie musi być Twój. Może być np. od kolegi.
Bo napędy też się, niestety, psują. Jedną możliwość należało wykluczyć. Czyli już wiemy, że to coś z płytką. Ponawiam propozycję sprawdzenia płyty na innym kompie - żeby wykluczyć, że problem rzeczywiście leży w niej (bo zakładam, że nie ma na niej poważniejszych rys ani nie jest brudna), a nie np. w systemie. |
Płytka nie jest brudna ani nic, przecież dziś kupiona. Jak mi koleżanka pożyczała wcześniej SiE to też było to samo a u siebie potem instalowała i u niej nie było problemów.
|
Czyli jednak napęd... Źle czyta płytę najwyraźniej :|
Pozostają Ci dwie możliwości: - zrobić obraz płyty u kogoś, kto ma np. Daemon Tools, Alcohol 120%, Power ISO i zamontować go w wirtualnym napędzie u siebie. To byłaby Twoja płytka do instalacji, - wejść na neta i szukać gotowca (czyli pirata) - ze świadomością, że jednak za grę zapłaciłeś. @down: i słusznie! EDIT 2: @down: błąd crc wyraźnie wskazuje na uszkodzenie plików z płytki... Przy robieniu kopii u nich musiało coś źle pójść. Albo jest to jakaś blokada dla tych, którzy mają zamiar spiracić płytkę. Tak, "gotowiec" będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem. |
Próbuje z tym Power Iso ale jak już tworzy się obraz płyty to wyskakuje " D:/ Błąd danych (CRC). ". :( No to chyba pozostaje "poszukać gotowca".
|
nie da się otworzyć!!!
gdy tylko chcę coś ściągnąć naciskam ściągnij, włącza się winRAR wszystko super. ale gdy chcę pobrać to włącza się jakiś dziwny program do plików tekstowych i pisze coś że się nie da ale za szybko znika i jest po angliku.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:57. |