TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62229)

Katherine 08.08.2013 22:07

Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

Już bardziej sobie wyobrażałam to jako bardzo dopracowaną trójkę. To jest jakaś katastrofa.

anie_1981 09.08.2013 13:08

Strasznie to wygląda, ten interfejs jest naprawdę straszny. Od jedynki interfejs w Simsach zmieniał się minimalnie, moim zdaniem jest dobry i bez sensu jest go tak drastycznie zmieniać.

ajditia 11.08.2013 15:57

Popieram anie_1981 - TOTALNA MASAKRA! Czat w Simsach? Niedorzeczność...

tinak11 11.08.2013 21:20

było by fajnie móc zrobić kariere nie zaczynając od początku np. nie trzeba być opiekunem placu zabaw żeby zostać nauczycielem. mogli by dawać oferty pracy z różnymi szczeblami karier np. w gazecie jest oferta dla neurochirurga (medycyna poziom 9), prezentera pogody (dziennikarstwo poziom 7) i roznosiciela kawy (biznes poziom 1) - trzeba mieć określony poziom umiejętności, żeby Cię przyjeli. To jest z pewnością bardziej realistyczne. No bo żeby zostać lekarzem trzeba najpierw czyścić baseny ?!

ozone-layer 13.08.2013 19:31

Na razie nie ma co się zbytnio przejmować tymi grafikami poglądowymi - z pewnością wieeele zdąży się zmienić do premiery ;) Z drugiej strony, tak jak w każdej plotce jest ziarno prawdy, tak i tu któryś element może pojawić się w oficjalnej grze. Jak na razie Sims 3 mi najzupełniej wystarcza, a od Czwórki oczekiwałbym tylko większej stabilności, bardziej rozbudowanego systemu interakcji między simami oraz większej ilości naturalnych zachowań simów, które są typowe dla ludzi (głównie "wielozadaniowość" - niech simowie rozmawiają przez telefon, siedząc przy komputerze; niech czytają gazetę, pijąc kawę; niech robią obiad, jednocześnie rozmawiając z simem oglądającym telewizję etc.). Żądam też zlikwidowania króliczych nor - nie muszę mieć możliwości sterowania simem w pracy, ale chciałbym chociaż widzieć, co ten sim robi ;) Nie oczekuję nie wiadomo jak zaawansowanej grafiki - sądzę, że wystarczy lekko podrasować tę z Trójki. Najbardziej chciałbym, żeby The Sims 4 było wolne od bugów i jak najlepiej zoptymalizowane.

WhiteSugar 18.08.2013 21:57

Ja miałam taką małą wizję, żeby w Simsach mogło być ZOO, Cyrk, ogólnie więcej atrakcji dla dzieci (nie przeczę, że mogą być też atrakcjami dla dorosłych:))
Noo, takie żyrafki, słonie, jakieś opcje z karmieniem orzeszkami, kupowanie waty cukrowej.
Podoba mi się też opcja z większą i bardziej realistyczną ilością animacji, zachowań itp, jak większość z Was podała :D
Jednak z pierwszych screenów, które widziałam na gry-online.pl, raczej wątpię by The Sims 4 było jakąś rewolucją.

Bella555 14.09.2013 17:54

Nie wiem, jak to dokładnie będzie, ale patrząc na First Look, TS4 wygląda tak jakoś jak jakaś bajka... W TS3 jest o wiele lepsza grafika, Simowie są jak prawdziwi, w TS4 raczej takiego wrażenia nie będzie.. B) The Sims 3 jest najlepsze :) A zaraz po nich The Sims 2 <333

Królewicz Grudkowego Kosmosu 26.09.2013 19:49

TS4 moim zdaniem wygląda jak coś pomiędzy ts1, a ts2. Więc to nie jest fajne, ale cieszę się, że będzie można ustalać wzrost, i styl chodzenia simów, mam również nadzieje, że poprawia ustawienia wieku by było okienko w które się wpisuje wiek. Poza tym z gameplaya mi się strasznie nie podoba sposób tworzenia domów, ale okolica wydaje się być ciekawa i dopracowana.

Ilona 26.09.2013 20:27

Cytat:

Napisał panMaciek (Post 1760511)
cieszę się, że będzie można ustalać wzrost

nie będzie takiej opcji,poczytaj artykuły na temat animacji,to się dowiesz

Hebe 27.09.2013 16:39

Ogólnie sobie trochę poczytałam, pooglądałam i TS4 zaczyna mnie do siebie przekonywać, ale nawet jak kupię najnowszą generację simsów, to nie porzucę trójki. Przede wszystkim dlatego, że tu będzie to, czego (najprawdopodobniej) nie będzie w 4, czyli CASt i lepsza (moim zdaniem!) grafika. (Bo nawet jak simy z trójki są plastusiowe, to i tak bardziej mi się podobają od kreskówki z TS4.) W każdym razie, to płynniejsza rozgrywka i bardziej rozbudowana inteligencja simów świetnie brzmią (oby to nie były puste słowa).
Jednak rozumiem brak CASta w TS4. No bo wyobraźcie to sobie: twój sim najbardziej lubi kolor zielony, ustawiasz mu kolor ścian na zielononiebieski. I teraz nie wiadomo, czy sim ma być zadowolony, bo ściana jest zielona, czy ma nie mieć odczuć, bo ściana jest niebieska... Gra mogłaby się w tym wszystkim pogubić.
Jestem też ciekawa czy w TS4 będzie kontynuowany wątek Belli... Mam nadzieję, że tak, bo uwielbiam takie zagadki :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:41.