![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Może już kiedyś było takie pytanie, ale nie mogę znależć odpowiedzi. Moja simka osiągnęła 10 poziom gotowania i nauczyła się przepisów - tort anielski i ambrozja. Jak może zdobyć produkty, żeby mogła je zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
Cytat:
|
@up - bo to chyba powinny być "nieznane nasiona specjalne". "Wyjątkowe" to akurat te, co niby są wyjątkowo rzadkie... BTW, nie wiedziałam, że papryka jest "wyjątkowo" rzadka :| Poza tym, zdaje się, że owoce życia też są w jakimś grobowcu... w Egipcie może, nie pamiętam dokładnie. Z "nieznanego nasiona specjalnego" może wyrosnąć, z tego, co wiem, krzak owoców życia, krzak płonących owoców i drzewo pieniężne, być może również krzak kwiatów śmierci - nie pamiętam dokładnie, teraz gram głównie w 2.
Aha, w Riverview ryby śmierci łowi się chyba nie na cmentarzu, ale w rzece - jest takie miejsce przy rozwidleniu, stoi tam tabliczka z zakazem wędkowania :D |
Cytat:
|
Dzięki, te odpowiedzi mi pomogły. Ale mam jeszcze jedno pytanie - jak i gdzie na mieście można znaleźć te nasiona i od jakiego poziomu umiejętności ogrodnictwa?
|
Od siódmego poziomu. Nasiona mogą leżeć gdziekolwiek, więc najlepiej sadzić owoce, oczywiście według mnie. Płonący owoc rośnie u rodziny Koffi, oraz (jeśli masz Wymarzone Podróże), w Piramidzie Płonących Piasków. A owoc życia w Piramidzie Pustynnego Oceanu. A jak nie chce Ci się czekać, to zawsze możesz wpisać "testingcheatsenabled true", potem "buydebug" (możesz go otworzyć w trybie kupowania w drugiej zakładce klikając "?") i kupić już gotowe do zbioru rośliny w dziale nasiona.
|
Dziękuję, odpowiedź jest bardzo przydatna.
|
Dziś zauważyłem, że nie mogę wyjąć z wyposażenia mojego sima oszlifowanego kamienia albo sztabki, kiedy w wyposażeniu mam pojedynczą taką rzecz. Jak mam np 8 sztabek miedzi, mogę wyjąć 7 ale ostatniej już nie. Wcześniej tego nie było. Jak mam powyciągać wszystkie kamienie i sztabki z wyposażenia?
|
to klikasz na taka strzałkę i wszystko ci się wtedy wyjmuje. a może nie możesz wyjąć ponieważ np twój sim jedzie to jak sim jedzie to się wtedy niczego nie da wyjąć z wyposażenia sima.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:29. |