TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

grzro 01.06.2011 20:38

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał miłośniczka zwierząt (Post 1402443)
to klikasz na taka strzałkę i wszystko ci się wtedy wyjmuje. a może nie możesz wyjąć ponieważ np twój sim jedzie to jak sim jedzie to się wtedy niczego nie da wyjąć z wyposażenia sima.

jak klikam na strzałkę to i tak mogę wyjąć wszystko oprócz jednej rzeczy. A mój sim stoi sobie obok miejsca, na którym chcę położyć te rzeczy. Kiedy daję kursor na te przedmioty w plecaku sima, to mam albo symbol dłoni albo strzałkę i nie mogę wyciągnąć z plecaka i położyć gdziekolwiek na podłogę. Może jakieś hasło na to jest? Czy to błąd w grze? Jedzenie wyjąłem całe, a kamieni i sztabek nie mogę. Kupiłem też gablotę i jak klikam na nią, to mam opcję dodaj i otwiera mi się zawartość plecaka. Wybieram kamień, który chcę tam położyć i nic się nie dzieje. Co można zrobić?

eyvee 03.06.2011 19:06

hmmm...mam problem z simką, która ewidentnie nie chce wrócić mi z darmowych wakacji O.o ...w środku nocy małżeństwo moje dostało nagrodę, że mogą sobie pojechać na dwudniowe wakacje "zostawcie nastolatków samych, niech się wyszaleją" czy coś w tym stylu. No to posłałam ich na wakacje. W domu została moja nastoletnia simka, a pozostała dwójka zmieniła kolor aktywności na szary (nie można było nawet kliknąć na nich, zupełnie jak w przypadku, kiedy posyła się dzieciaka do szkoły z internatem). Więc grałam sobie moją nastolatką...minęły dwa dni i wyskoczył mi dymek, że "dorośli wracają za 2h!dopilnuj, żeby w domu było czysto"...jednak wrócił tylko tata O.o mama została na wakacjach, ewidentnie nie chce wrócić a i nawet zaznaczyć jej w żaden sposób nie można T^T (czyżby wakacyjny romans?)... POMÓŻCIE!!!jak ją sprowadzić z powrotem???

Searle 03.06.2011 19:50

eyvee, próbowałaś reset sim?

eyvee 03.06.2011 20:00

gdzie to znajdę?

rocktechnika 03.06.2011 21:35

Cytat:

Napisał eyvee (Post 1403061)
gdzie to znajdę?

Wpisujesz kod "resetSim Imię Nazwisko" - oczywiście wpisujesz imię i nazwisko Simki dokładnie tak, jak się nazywa :)

eyvee 04.06.2011 08:19

próbowałam...nie działa :( teraz to matka i córka zniknęły mi wogóle z boku, jako aktywne simki w rodzinie O.o został mi sam ojciec ;//// spróbuję jeszcze skopiować zapis samej rodziny...może wszyscy będą :(

Dżiglipaff 05.06.2011 11:07

nie wolno o tym pisać na forum tak czy siak

lazuryt00 06.06.2011 16:47

Jak przenieść wszystkie rzeczy, np. jajka, ser czy parówki, od razu za jednym zamachem? Ja zawszę się męczę, bo ja robię zakupy (tak! Robię 2 razy w tyg.! Zazwyczaj nikt nie robi a ja tak^^) kupuję z 12 jajek, 10 parówek, 4 sałaty, parę serów, czasami stek lub łososia i nie chce mi się pojedynczo tego wykładać:D

my name is not Susan 06.06.2011 17:08

lazuryt00, kiedy masz w wyposażeniu w okienku np. kilka główek sałaty, to żeby wszystkie od razu przenieść, nie klikasz na to okienko, tylko górny lewy róg w tym okienku (jest widoczny) i przeciągasz np. na lodówkę

Searle 08.06.2011 13:49

W związku z tym, że podochodziło dużo parcel publicznych a jest mało miejsca w otoczeniach postanowiłam zainstalować Sunset tylko z parcelami publicznymi (ściągnięte z MTS), powstawiać bliżej centrum te parcele, które doszły w dodatkach, następnie dodać domy i wprowadzić moją jedną rodzinkę.

Moje pytanie: czy do pozostałych domów samoistnie wprowadzą się rodzinki NPC?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:57.