TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Hefalump 08.06.2011 14:42

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Searle (Post 1404278)
W związku z tym, że podochodziło dużo parcel publicznych a jest mało miejsca w otoczeniach postanowiłam zainstalować Sunset tylko z parcelami publicznymi (ściągnięte z MTS), powstawiać bliżej centrum te parcele, które doszły w dodatkach, następnie dodać domy i wprowadzić moją jedną rodzinkę.

Moje pytanie: czy do pozostałych domów samoistnie wprowadzą się rodzinki NPC?

Jesli w otoczeniu jest tylko twoja rodzina,to nikt sie nie wprowadzi.Komputer nie generuje nowych mieszkancow.

Searle 08.06.2011 15:25

Cytat:

Napisał Hefalump (Post 1404299)
Jesli w otoczeniu jest tylko twoja rodzina,to nikt sie nie wprowadzi.Komputer nie generuje nowych mieszkancow.

A gdybym powprowadzała jeszcze parę rodzin ze skrzyni?

tcmws 09.06.2011 04:47

Jak radzicie sobie ze zbyt muskularną sylwetką Waszych Simów?
Moja simka osiągnęła wiek młodej dorosłej i porobiły się jej takie mięśnie, że sam Pudzian by pozazdrościł.
Próbowałam wpisywać testingcheatsenabledtrue i edytować ją w CAS aczkolwiek wtedy po każdej zmianie ubrania jej sylwetka powraca.
Próbowałam też ją 'utuczyć', a następnie ćwiczyć wytrzymałościowo, ale niestety waga spadała, natomiast mięśnie nie.
Jest na to jakiś sposób lub kod czy po prostu muszę czekać aż będe miała wystarczająco punktów życiowych by kupić modyfikatora sylwetki?

Hefalump 10.06.2011 10:41

Cytat:

Napisał Searle (Post 1404327)
A gdybym powprowadzała jeszcze parę rodzin ze skrzyni?

Sama bys powprowadzala? No to one by sie nie wprowadzily bo ty sama ich powprowadzasz.

Cytat:

Napisał tcmws (Post 1404491)
Jak radzicie sobie ze zbyt muskularną sylwetką Waszych Simów?
Moja simka osiągnęła wiek młodej dorosłej i porobiły się jej takie mięśnie, że sam Pudzian by pozazdrościł.
Próbowałam wpisywać testingcheatsenabledtrue i edytować ją w CAS aczkolwiek wtedy po każdej zmianie ubrania jej sylwetka powraca.
Próbowałam też ją 'utuczyć', a następnie ćwiczyć wytrzymałościowo, ale niestety waga spadała, natomiast mięśnie nie.
Jest na to jakiś sposób lub kod czy po prostu muszę czekać aż będe miała wystarczająco punktów życiowych by kupić modyfikatora sylwetki?

Zanim wybierzesz swiat to wpisz testingcheatsenabled true i wczytaj rodzinke.Przyciskajac CTRL kasuj nastrojniki simki az przestana naplywac punkty szczescia zyciowego.Wtedy obok skrzynki musisz klikac trzymajac CTRL.Otrzymasz za kazde klikniecie 500pkt. Kupisz za 30000 rzezbiarz ciala i za jego pomoca rozwalisz miesnie.Mozesz tez tak odchudzac i pogrubiac.

Searle 10.06.2011 19:21

Cytat:

Napisał Hefalump (Post 1404791)
Sama bys powprowadzala? No to one by sie nie wprowadzily bo ty sama ich powprowadzasz.

Ok, już sobie poradziłam, co się okazało: rodzinki same się powprowadzały, czyli nie mam wyludnionego otoczenia i mogę cieszyć się szybszą grą, bo mam tylko kilka domków w mieście i gra nie zamula :)

czarnapuma 13.06.2011 21:00

sim nie ma interakcji i nie chce spać

Ostatnio, gdy klikam na innego sima nic się nie pojawia. Nie ma tych interakcji, nie ma nic. Tak samo sim nie może iść spać - niby się przebierają w piżame i kładzie do łóżka ale od razu wstaje. był y chinach i nie wiem czy to klatwa czy aktualizacja to spowodowała. wie ktoś co z tym mozna zrobic

lazuryt00 14.06.2011 20:55

czarnapuma Spróbuj zresetować sima

Chantelle 17.06.2011 16:41

Jest jakiś kod lub mod na edytowanie drzewa genologicznego w czasie gry?

Searle 20.06.2011 14:21

Cytat:

Napisał Vanillea (Post 1406569)
Jest jakiś kod lub mod na edytowanie drzewa genologicznego w czasie gry?

Chciałabym się dołączyć do tego pytania. Podobno można go edytować w Nraasie, ale jak to dokładnie zrobić? Próbował już ktoś?

Vanitas 20.06.2011 14:28

Kliknij na sima któremu chcesz kogoś dodać/usunąć z/do drzewa i teraz nie pamiętam czy opcje podstawowe czy zaawansowane, w każdym bądź razie gdzieś będzie opcja 'Rodzina', wybierz ją i tam można wybrać rodzica lub dziecko.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:16.