TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27952)

zelkam 13.07.2009 07:59

Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir

W niebieskiej sukience to napewno nie Bella, chyba, że miała wtedy inną fryzurę.

ultraviolence 13.07.2009 09:17

Cytat:

Napisał zelkam (Post 1071876)
W niebieskiej sukience to napewno nie Bella, chyba, że miała wtedy inną fryzurę.

Ja bym stawiała na jakiegoś pracownika domu - np. na Kasię Langerak. Nie wiem czy zauważyliście, ale na ślubach simów, wszyscy NPC znajdujący się akurat w domu (ogrodnicy, sprzątaczki), zmieniają ubranie robocze na strój wizytowy wraz Z FRYZURĄ. Kolor włosów w tym przypadku by się zgadzał, ale... Sądzę, że nie ma sensu dociekać, co to za tajemnicza postać, bo i tak się tego raczej nie dowiemy :)

EDIT: Jak włączę simsy to przy okazji to sprawdzę.

Sherlock 13.07.2009 11:00

Jeśli ta sukienka byłaby w szafie Ćwirów, to na 99,9% to Kasandra, tylko bez "kucyków".

ultraviolence 16.07.2009 21:28

Cytat:

Napisał Sherlock Holmes (Post 1072000)
Jeśli ta sukienka byłaby w szafie Ćwirów, to na 99,9% to Kasandra, tylko bez "kucyków".

Też najpierw o niej pomyślałam, ale skłoniłam się bardziej ku Kasi Langerak... no i jak się okazało - niesłusznie. Jej oryginalny strój wizytowy wygląda tak:
[img]http://i27.************/116osye.jpg[/img]
Zdaje się, że to najprawdopodobniej Kasandra. Chociaż trochę już nią grałam i pozmieniałam w niej wszystko, to gra skonstruowana jest tak, że pierwotna zawartość szafy jest zachowana - nawet, jeśli dokupi się nowe ubrania. Trzeba byłoby teraz wejść do domu, w którym mieszka Kass i przejrzeć jej szafę - wtedy "zagadka" byłaby rozwiązana :P

Coccinelle 18.07.2009 10:32

Hmmm sprawdze to xD

Powiem szczerze, nie grałam od ponownego zainstalowania TS2 w rodzine Ćwir...zobaczę strój wizytowy Kasandry i dodam fotke na forum :D

Charionette 18.07.2009 14:15

Niestety to pierwotna wersja stroju wizytowego Kasandry:
[IMG]http://i26.************/2ymgj05.jpg[/IMG]
Czyli chyba to nie to....

Sherlock 19.07.2009 17:05

A to ciekawe...
Któż to jest?! Hmm...

5 minut później...

Cholera! Włączam Simsy :D

Coccinelle 20.07.2009 09:42

Hejka zobaczcie tu! Znalazłam to na SimsPedii :)

W The Sims 2 twarz Belli pojawia się w wielu miejscach. W niektórych z nich nie można dokładnie potwierdzić, że są z nią związane. Oto niektóre z nich:

1.Twarz Belli pojawia się na kartonie od mleka. Najpradopodobniej jest to informacja na temat jej zaginięcia.
2.W The Sims 2 pojawiają się dwie piosenki związane z Ćwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera".
3.W The Sims 2: Osiedlowe życie w Jaskini Pokrzyku pojawia się pomnik Belli wykuty w brązie.
4.W Dziwnowie pojawia się simka łudząco podobna do Belli i nosząca te same imię i nazwisko. Jest to jednak jej dość nieudany klon.
5.W balonie latającym w Miłowie pojawia się kobieta nosząca sukienkę Belli i tajemniczy mężczyzna. Nie możemy dokładnie stwierdzić czy jest to Bella, ponieważ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieństwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, że balon można ustawić w każdym otoczniu.
6.W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. Nie przywraca to jednak postaci do gry.
7.Gdy wskrzesimy Michała Kawalera ma on w znajomych Bellę !!!

Sherlock 20.07.2009 11:24

Hmm... Ciekawe, ciekawe...

Szkoda, że sprzedałem wszystkie dodatki :D

A może na tej fotce jest to Marysia Przyjemniaczek? Kasandra się z nią przyjaźniła. Jeśli to byłaby ona - czemu nie ma nic o tym, że poznała Michała czy Dinę...? Idę to sprawdzić.

EDIT: A jednak! Dina i Michał żenili się w domu Kalientów... Jak to możliwe?

Agnieszka Zadek, Kornelia Ćwir i Michał Kawaler - po przy wróceniu przeze Mnie boolpropem - mieli w znajomych Bellę. W przypadku Michała, na portrecie Beli (w związkach) były te niebieskie ludziki, symbolizujące, że Sim należy do rodziny.

Nie mam pojęcia kto jest w tej sukience :(
Szukajmy innych wskazówek :)

Coccinelle 20.07.2009 14:35

Cytat:

Napisał Sherlock Holmes (Post 1076613)
Hmm... Ciekawe, ciekawe...

Szkoda, że sprzedałem wszystkie dodatki :D

A może na tej fotce jest to Marysia Przyjemniaczek? Kasandra się z nią przyjaźniła. Jeśli to byłaby ona - czemu nie ma nic o tym, że poznała Michała czy Dinę...? Idę to sprawdzić.

EDIT: A jednak! Dina i Michał żenili się w domu Kalientów... Jak to możliwe?

Agnieszka Zadek, Kornelia Ćwir i Michał Kawaler - po przy wróceniu przeze Mnie boolpropem - mieli w znajomych Bellę. W przypadku Michała, na portrecie Beli (w związkach) były te niebieskie ludziki, symbolizujące, że Sim należy do rodziny.

Nie mam pojęcia kto jest w tej sukience :(
Szukajmy innych wskazówek :)

Hmmm Marysia..zaraz to sprawdze...

A co do ślubu Diny i Michała...może to kolejny maxisowski chwyt :D

A co do przywrócenia Belli :)
Jak myślicie...poprzywruceniu Belli boolProp'em ona ginie na tej parceli...ale nie wiem czy pojawia się nagrobek :(
Bo jeżeli tak (a ma się dodatek NŻ) to można ją wskrzesić przez ten telefon z nagród kariery xD
Nie wiem czy to działa, ale warto spróbować :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:59.