![]() |
Cytat:
|
Aha super dzięki a jeszcze jedno pytanko o ile nie zapomniałam o niczym a mianowicie ostatnio mój pracownik zbuntował się i powiedział że ma tego dosyc i odchodzi....nie rozumiem go. Dlaczego tak zrobił? Tam na górze gdzie jest wszystko opisane o moich pracownikach i przedsiębiorstwie, moi pracownicy chyba mają zły humor bo są na pomarańczowym tle. Jak poprawić im humor? Dawałam im troche czasu na przerwe a oni nic :O Czekam na ODP :)
|
Cytat:
Prawdopodobnie twoi pracownicy mogą być źle przydzieleni do pracy. Powinnaś zamieniać ich rolami i zobaczyć co któremu pasuje. Do tego pracownicy również mają potrzeby takie jak toaleta, posiłki. Nie pokazują tego ale właśnie gdy są głodne, czy potrzebują się załatwić, nudzą się, mają za niską pensję, są zmęczone to wtedy spada im nastrój i zmieniają się kolory nad głowami aż do pożucenia pracy włącznie. |
Super THX. Jeszcze jedno jak założyć sklep ze słodyczami? Bo czytałam na forum ale nic nie znalazłam jak go otworzyć :wacko:
|
Zatrudniłem kolesia który ma złotą rangę sprzedawcy. Jest trochę drogi (50$ za godzinę bierze), ale jest genialny!! KAŻDY do którego podejdzie (czyli każdy który zacznie się zastanawiać nad kupnem bileciku) wchodzi natychmiast!! Jest genialny :D
No i teraz jest taka sprawa: czy jak podniosę cenę, i simowie których przekona moj sprzedawca (czyli wszyscy) wejdą do środka to czy oni się nie rozczarują? Myślę ze raczej nie no ale może ktoś miał podobną sytuację? |
Słuchajcie mam pytania i prosze o odpowiedz. Czt mlody dorosly moze zdobywac jakas range i czy moze sprzedawac? To samo sie tyczy emerytow/: czy moga np. byc kasjerka, magazynierem czy tylko dorosli moga to robic?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
pytania
mam 2 pytania:
1. Czy the Sims 2 Rozrywka rodzinna pojawiła sie przed czy po the sims 2 zwierzaki? 2. Prosiłabym aby mi ktoś wypisał wszystkie zawody jakie można robić w the sims 2 WB i jak je rozkręcić? ;) |
1. Przed.
2. Sklep z zabawkami, Kwiaciarnia, Sklep z robotami, Salon piękności, Restauracja, Cukiernia, Sklep z meblami, "Ogólniak" itd. Jak masz Nocne życie: Sklep samochodowy Jak masz: Zwierzaki: Sklep zoologiczny Jak masz Cztery Pory roku: Sklep z warzywami (owocami) Jak rozkręcić: - Sklep z zabawkami: Przygotowanie: robisz zabawki na czymś takim: http://thesims2.ea.com/images/about/...hot_12_big.jpg (to znajduje się w hobby - różne) stawiasz na półkach (możesz dodać jeszcze te "gotowce" czyli gadający królik, cymbałki...) Pracownicy: Zabawkarz, Kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - Kwiaciarnia: Przygotowanie: robisz kwiaty na czymś takim: http://thesims2.ea.com/images/about/...shot_7_big.jpg stawiasz na półkach (także możesz dodać te "gotowce") Pracownicy: "Kwiaciarz", Kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - Sklep z robotami: Przygotowanie: robisz roboty na czymś takim: http://thesims2.ea.com/images/about/...shot_6_big.jpg (tam na górze) stawiasz na półkach (ja dodaję jeszcze "gotowce" z elektroniki) Pracownicy: Robotyk, Kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - Salon piękności: Przygotowanie: kupujesz toaletkę: Koniec brzydoty Pracownicy: Stylista, kasjer, przyda się Sprzedawca, (nie robiłam jeszcze salonu piękności więc nie wiem dokładnie jak go się robi) - Restauracja: Przygotowanie: Stawiasz krzesła, stoliki, takie stanowisko z telefonem, kuchenkę (ta z tyłu) Pracownicy: kucharz, kelner, kierownik sali, może (ale nie musi) być jeszcze Sprzedawca - Cukiernia: Przygotowanie: najlepiej w domu robisz: ciasta, kanapki itd. Pracownicy: kasjer, kucharz (jak zabranie jedzenie to dorobi), przyda się Sprzedawca, Magazynier - Sklep z meblami: Przygotowanie: kupujesz meble Pracownicy: kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - "Ogólniak:" Przygotowanie: kupujesz co chcesz Pracownicy: kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - Sklep samochodowy: Przygotowanie: kupujesz samochody i podstawy do nich Pracownicy: kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - Sklep zoologiczny: Przygotowanie: kupujesz i stawiasz na półki wszystko co związane ze zwierzętami, możesz także kupić takie miejsca w których pojawiają się zwierzaki które możesz sprzedać. Pracownicy: kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier - Sklep z warzywami (owocami): Przygotowanie: hodujesz warzywa (owoce), stawiasz na półki Pracownicy: kasjer, przyda się Sprzedawca, Magazynier Do wszystkich biznesów mi przydają się kody: Motherlode i MaxMotives oraz jak mi się nie chce zdobywać rang to: boolprop testingcheatsenabled true (z Shiftem klikasz na sima, Sprawn... Badger Juicer (czy jakoś tak). |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:27. |