TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62229)

Shiver 27.09.2013 16:49

Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

Cytat:

Napisał Mlecyk (Post 1760566)
Jednak rozumiem brak CASta w TS4. No bo wyobraźcie to sobie: twój sim najbardziej lubi kolor zielony, ustawiasz mu kolor ścian na zielononiebieski. I teraz nie wiadomo, czy sim ma być zadowolony, bo ściana jest zielona, czy ma nie mieć odczuć, bo ściana jest niebieska... Gra mogłaby się w tym wszystkim pogubić.

W trójce też można wybrać ulubiony kolor i CAST jakoś nie sprawia problemu.
Chociaż prawda jest taka, że w trójce ten ulubiony kolor chyba nic nie zmieniał, w każdym razie ja nie słyszałem i nie widziałem żadnych nastrójników kiedy sim był np. w pokoju pomalowanym na ulubiony kolor.

anie_1981 27.09.2013 17:13

Z tego co widziałam na filmikach, to chyba będzie kilka podstawowych kolorów i każdy przedmiot będzie miał jakby te same kolory. No powiedzmy, że chcemy kanapę, ale jej fotele od kompletu się nam nie podobają. W jedynce i dwójce byliśmy skazani na komplet, bo inaczej nie dało się dopasować koloru. W czwórce chyba będzie można wybrać powiedzmy brązową kanapę i brązowe fotele z innego kompletu. Chociaż szczerze, od tak dawna nie grałam w jedynkę i dwójkę, że naprawdę ciężko mi jest sobie wyobrazić jak gra wygląda bez CASta. Od pierwszego użycia byłam wręcz zakochana w tym narzędziu :P

Hebe 27.09.2013 17:45

Cytat:

Napisał Qwerty (Post 1760571)
W trójce też można wybrać ulubiony kolor i CAST jakoś nie sprawia problemu.
Chociaż prawda jest taka, że w trójce ten ulubiony kolor chyba nic nie zmieniał, w każdym razie ja nie słyszałem i nie widziałem żadnych nastrójników kiedy sim był np. w pokoju pomalowanym na ulubiony kolor.

Właśnie o to chodzi, że teraz kolory będą wpływać na nastrój sima, a w TS3 są, bo tak, ale żadnej konkretnej funkcji nie pełnią.

nokiaclass 27.09.2013 22:30

Według mnie czwórka będzie lepsza, czekam na emocje.
Liczę też na jakieś stworzenia nadnaturalne xd

Dels 28.09.2013 00:04

Sims3 było rewolucyjne na swój sposób - otwarty świat właściwie z narzędziem tworzenia świata to prawie jak symulacja tworzenia świata naprawdę spora zmiana podług sims2 ale co takiego może wnieść czwórka skoro jest już to co można było "zrewolucjonizować" ? Ano pewnie dostaniemy poprostu ulepszoną graficznie trójkę z jeszcze bardziej ogarniętymi ludkami i... nic poza tym - tak sobie myślę.

Jeśli coś by mnie przekonało to może możliwość budowania własnych wieżowców bo ograniczenie liczby pięter w TS3 to chyba największa niedoróbka.
Pożyjemy zobaczymy mam nadzieje,że czymś nas zaskoczą poza emocjami ludków bo na razie głównie tym EA promuje grę.

KubaBus666 16.10.2013 23:53

Mi the sims 4 bardzo się spodobało, ale jak zauważyłem wpis, że nie będzie recolorów to zrobiłem wielki krok do tyłu.

AnnNeko 27.10.2013 06:16

Mi TS4 strasznie się spodobało i w najbliższym czasie mam zamiar zamówić wersję kolekcjonerską z Gram.pl :3
Ciekawią mnie jakie dodatki może zaoferować czwórka.

WhiteSugar 27.10.2013 08:10

Dodatki na początku pewnie będą te same, czyli pory roku, zwierzaki, jakieś kluby a potem może im przyjdzie do głowy coś pomysłowego :|
Co do samej czwórki - mi też się spodobała a to, że nie ma tworzenia stylu jakoś specjalnie mi nie przeszkadza, mimo że tworzę domy zawsze pod kolory właśnie z tego. Miejmy nadzieję, że zrobili porządne meble i ogarną trochę te emocje związane z kolorami, bo jakoś nie widzę tego, że podoba mi się jakiś obraz, jest po prostu piękny a simem się nie da grać, bo jest załamany...
Ale no co, powinny wyjść też dodatki z internetu! Na pewno ktoś się za to weźmie. Ja tam kupuję, najwyżej będzie moja strata :P

AnnNeko 27.10.2013 08:57

Zawsze w Simsach brakowało mi dodatku związanego z wsią. Może to tylko moje zdanie, ale chciałabym w czwórce dobry, wiejski dodatek :D

grzro 02.11.2013 21:51

wieś, farma, konie, kury, traktory itp :P tych klimatów mi też brakowało zawsze :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:11.