TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Księga Skarg i Zażaleń (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65363)

LepkiePaluszki23 20.01.2015 19:46

Odp: Księga Skarg i Zażaleń

A moglibyście upublicznić, jeżeli taka możliwość jest pokazać te multikonta, lub oszustwa przy konkursach?
Ps: Od siebie chciałbym przeprosić za zamieszanie z konkursem, wiem, ze przez to konkurs został zawieszony, ale możecie mi wierzyć lub nie miałem ważniejsze sprawy na głowie (szkoła, poprawy na lepsze oceny, bo chcę mieć lepszą średnią nie nie jestem zagrożony). Nawet teraz na forum pojawiam się na dosłownie 5 minut, bo nie starcza mi czasu. Jeszcze raz chciałbym przeprosić.
To tyle ode mnie. Dziękuję
Pozdrawiam.

La Tortura 20.01.2015 20:05

Miałam się nie wypowiadać, ale rozmowa prywatna z Rainbow Potato nie przynoszą skutków i niestety nie możemy się dogadać.

Dowodami są podesłane przez Meryam screeny, oczywiście podrobione. Są na nich randomowe nicki (które mają być nazwami członków konfy) i pasy do konta Daro Lodziaro. Założyć konto na gg, zrobić konfe, wypisywać głupoty, zmienić nazwe na "gacior" i "alcio", a potem ustawić date na komputerze na 25 września - to może zrobić każdy. Jeszcze łatwiej jest taką rozmowę zmontować w photoshopie, a każdy wie, że Meryam potrafi obsługiwać ten program bardzo dobrze. Owa userka ma również powód, żeby nas wrabiać. Można było zauważyć jej niechęć to nas w różnych tematach np. w offtopie, gdzie z całych sił staraliśmy się ją ignorować, jednak na nic to się zdało.
Oszukiwaliśmy w konkursach ponieważ wiedzielismy, która praca jest która? (przepraszam, nawet nie wiedzieliśmy, głosowaliśmy na osoby, które jak się potem okazało były naszymi znajomymi). Zauważmy również, że nie trudno jest rozpoznać, która praca jest czyja - Lubiego można poznać po charakterystycznej obróbce w PS'ie i użytych dodatkach, lodzik używa ciągle tego samego filtru co większość userów zauważyła w Bitwie o Sima.
Przypomnijmy sobie również jak było z kontem Połówki w 2012 roku. Nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że nie mój znajomy nie może znać hasła do mojego konta. Nawet hipotetycznie - jeśli znaliśmy passy do Dara Lodziara, to nadal nie jest nasze konto.

Chciałabym się odnieść do postawy administracji. Obie z lodzikiem staramy się rozbujać to forum, jesteśmy jednymi z aktywniejszych userów. Bierzemy udział w konkursach, niektóre nawet udalo nam się wygrać UCZCIWIE. Zakładamy tematy, udzielamy się w działach. Staramy się iść na rękę administracji, a kto jak kto, ale Apo powinna o tym doskonale wiedzieć. (bo może nie wszyscy wiedzą ale mała wpadka administracji mogła spowodować ogromną afere na FTS). My postanowiłyśmy się do tego nie mieszać i iść administracji na rękę, ale jak widać nikt tego nie potrafi docenić. Wystarczy jeden fałszywy screen i userzy, którzy są jednymi z aktywniejszych na tym forum dostają perma z miejsca.

Dzięki Livka za mądre słowa i za wsparcie, choć wątpie żebyśmy ja i lodzik wyszły na swoje w tej dyskusji, wątpie że nasze bany znikną, choć warto spróbować. ;p
Jak widać screeny Meryam są niepodważalne.

Jeśli administracja chce to pokażcie te screeny, które są tak wiarygodne.

Ps, Apo pamiętam afere gdzie Perplex dawał screeny na Ciebie i tamte jakoś się nie liczyły i nie były brane pod uwagę. Szkoda, że tak szybko o tym zapomniałaś.

alpherainn 20.01.2015 20:11

Tak tak, wtrącam się, ale nie mogę inaczej, proszę wybaczyć.
Według mnie opieranie podejrzeń, dośc poważnych, biorąc pod uwagę regulamin forum, na podstawie jednego screena, lub kilku, od tego samego użytkownika jest dość... ryzykowne, z tych powodów o których powiedziała Ata - prywatne konflikty, gęta atmosfera pomiędzy użytkownikami biorącymi udział w sporze, A już najgorszym posunięciem jest wlepienie bana, bez jakiejkolwiek próby logicznej dyskusji w kierunku osiągnięcia porozumienia (jeśli takie się pojawiły, proszę uznać poprzednie zdanie za nieaktualne xD)

LepkiePaluszki23 20.01.2015 20:11

A kaczuszka za co zbanowany?? :O

xheyanna 20.01.2015 20:12

mój sens wchodzenia na to forum zanika :C w sumie jak już banujecie całą Konfe, to pewnie i na mnie przyjdzie pora... chyba nie znam dnia ani godziny[*]

konformistyczny lodzik 20.01.2015 20:12

Cytat:

Napisał alpherainn (Post 1845546)
A już najgorszym posunięciem jest wlepienie bana, bez jakiejkolwiek próby logicznej dyskusji w kierunku osiągnięcia porozumienia (jeśli takie się pojawiły, proszę uznać poprzednie zdanie za nieaktualne xD)

Już czwórka naszych znajomych jest zbanowana :) pomijam Rudą i Altka, którzy dostali bany jakiś czas temu, oraz FresHa który ma bana czasowego :)

alpherainn 20.01.2015 20:15

Jedyne o co mogę prosić administrację, jako użytkownik, to konkrety - lista multikont, tak jak pisała Livka, a także konkretne konkursy, najlepiej z wyjaśnieniem "dlaczego". Ewentualnie można napisać list, odezwę do użytkowników autorstwa administracji - dlaczego tak się dzieje, plus konkretne podstawy do takiego działania.
To chyba dośc dobre podejście do sprawy.

Chwalisława 20.01.2015 20:18

Aha? Czy mogłabym chociaż wiedzieć, co OSTATNIO zrobiłam, że zostałam zbanowana?

LepkiePaluszki23 20.01.2015 20:19

Chwalisława odsyłam tutaj:http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38324

Chwalisława 20.01.2015 20:21

OSZUKIWANIE W KONKURSACH?! no proszę... ciekawa jestem gdzie macie jakiekolwiek dowody.

edit: no właśnie...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:17.