TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Gwiazdowe Telenowele.. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3221)

likagirl 24.05.2004 15:55

Dziex wam ^_^ a mi się najbardziej podoba opowiadanko corn :D :P B) :rolleyes: ^_^

Basieńka 24.05.2004 18:20

Odcinek 3 "Między murem, a granicą"

Iga pobiedła szybko do domu. "A jeśli ktoś porwał Klarę? Mama by mi tego nie darowała... A właśnie gdzie ona jest? Rano jej nie było!!!"- myślała w biegu. Dobiegła do domu. Dom był otwarty. Weszła do środka. Nikogo tam nie było.
- Klara?! Kllaaarra, gdzie jesteś?!!!! MAMO!!!!!
Nikt nie odpowiedział. Poszła do kuchni. W kuchni leżał list. Otworzyła go. "Córeczko nie martw się o mnie. Wróce za 2 dni. Leże w szpitalu- jestem chora. Nie mów nic Klarze niechcę, żeby wiedziała przecież niedawno straciłyście ojca... Poprosiłam panią Ekret, żeby do was przychodziła. Mama."
- Mama jest w szpitalu... Chyba zwariuje!!! Klara gdzie jesteś?!
Nikt nie odpowiadał. Może poszła do koleżanki? Może odeprała ją pani Ekret? Iga poszła do pokoju Klary. To co zobaczyła było straszne! Napis nad jej łóżkiem. "Nie wtrącaj się w cudze sprawy". Te litery były napisane czyjąś krwią.
-Klara NIE!!!!!!!!!!!!!!
- Wołałaś mnie?
Iga odwróciła sięzobaczyła wbiegającą po schodach Klarę. Nie była sama. Razem z nią po schodach szła/szedł...

Zdecydujcie sami:
a. pani Ekret
b. koleżanka
c. Arek

dona 24.05.2004 19:05

W pieknym małym miescie SIMWILLi zyła dziewczyna o imieniu Ania, była piękną białą blondynką z kolczykami "kołami". Wychowywała sie bez matki ,zostawiła ją z ojcem ,kiedy miała 2 miesiące.Ojciec był lekarzem radził sobie z nią i ze sąbą ,ale wciąz cierpiał ,ponieważ kochał Marlenę .Ale i tak by jej nie wybaczył Ania nie widziała swojej matki na oczy ani nie miała zadnego zdjęcia .
Ania skonczyła 18 lat tata zaprosia na przyjęcie kilka osób.Ania postanowiła sama zarabiac na swoje zycie i wyjechac do doliny gwiazd,miała by gdzie mieszkac ,poniewaz jej wujek jest kamerdynerem Ch.A najpopularniejszej na swiecia gwiazdy.

likagirl 25.05.2004 11:15

eeeee basieńka c. Arek

"Przynęta" odc.4

......zobaczyła Kaline z wbitym nożem w serce.
-Szybko, niech ktoś tu przyjdzie!!!!-krzyczała-Pomocy!!!!!!
Policjanci szybko przybiegli i obadali sytuacje.Wezwali pogotowie.Niestety Kalina umarła.Przyjechał karawan pogrzebowy.Kate została sama w celi, i zastanawiała się "czemu ona to zrobiła.Dlaczego?". Po chwili przeszło jej przez mysl, że może to nie ona się zabiła tylko ktoś."Ale oprócz mnie nie było nikogo w celi a..." Serce zaczęło jej mocniej bić.Przypomniala sobie te zimne ręce na swojej szyii."Moze te ręce to nie były ręce Kaliny i to nie ona się zabiła tylko ten ktos?..." Kate rozmyslała aż do obiadu.Policjant przyniósł jej talerz z jąką zupką i powiedział:
-No, ładnie...Pierw włamanie i kradżież a teraz zabójstwo..-zasmiał się po cichu i dodał-Jutro będziesz miała rozprawę sądową, mozesz sobie zatrudnić adwokata, haha..- i poszedł
Kate juz chciała mu cos odpyskowac za ten smiech, slyszała go i pomyslała "Ale dupek" Wzięła talerz do ręki i jak tylko powachała odrazu rzuciła talerzem o ściane.Zupa byla teraz na podlodze. :lol: Położyła się na łóżku.Niewiedziała co robić, po chwili tylko wykrzyczała- To nie ja ją zabiłam!To nie ja!!

Dobra wy wybierzcie co dalej:

a.Słysząc te krzyki przyszedł policjant
b.Wzięła stól i zaczęła wszystko rozwalac, krzycząc -to nie moja wina!
c.Jakis więzien obok ją zawołał po imieniu

dona 25.05.2004 11:51

Odc.2
Wiec postanowiła pojechac tam ,wujek był zadowolony ze Ania chce zrobic karierę ale wcią sie martwił:
-CZEĆŚ wujku!!!!-wykrzyczała Ania na powitanie.
-CZESC ANIU , jak miło Cie widziec! Co cię tu sprowadza.?- zapytał.
-Przyjechałam zarobic na moje zycie ,jestem juz dorosła-powiedziałał.
-Chciałabym abys mnie zapoznał z kilkoma waznymi gwiazdami, chcę miec przyjaciół tu kiedy zaczne karierę.
Odpoczeła po podrózy i zadwoniła do ojca:
lecz ojciec nie odbierał a Ania martwiła sie :
Co sie mogło stac- myslała z niepokojem ,ale nareszcie udała sie do showbiznesu
-Jak tu pieknie - muwiła.
Pierwszy raz była w dzielnicy takiej bogatej wszystkow złocie i wielkie gwiazdy oeranu iu filmów.
Spotkała tam Christine A., M.M i A.l poprosiła je o autograf i czuła sie tak swojo a tu jakis głos sie odezwał obruciła sie i poczuła na twarzy ciepło.

likagirl 25.05.2004 12:26

Eeeeeeeee Dona jest jedno zastrzeżenie.......... pisze się "mówiła" a nie "muwiła" :lol:

Basieńka 25.05.2004 16:13

Likagirl c. jakiś więzień zawołał ją po imieniu. "Między murem, a granicą" odcinek 4.

Po schodach wbiegała Klara. Zaraz za nią biegł Arek. Iga stała jak sparaliżowana.
- Widzicie to!!! Widzicie to co ja?!!!
- Co??? - zapytali razem Arek i Klara.
- No ten napis -odwróciła się, napisu już nie było... - Czy to możliwe...
- Co się stało Iga? Wyglądasz na trochę przestraszoną. - powiedział zatroskany Arek.
- Nie... nic... a wy gdzie byliście?
- U pani Ekret. Wiesz ona nas teraz będzie pilnować. -powiedziała Klara.
- Wiem... wiem...
- To ja już może lece... Nara! - powiedział Arek i zbiegł po schodach do domu. Klara i Iga patrzyły jeszcze przez okno jak biegł do domu...
- Fajny on jest. -rzuciła hasło Klara.
- Noo... - powiedziała rozmarzona Iga, ale po chwili szybko dodała -No co ty! Przecież nic o nim nie wiemy!
- Ale wierz co? On chce... To znaczy podobasz mu się...
- Z kąd to wierz?!
- Bo się mnie pytał czy masz chłopaka, a ja powiedziałam mu, że już nie masz...
- Ty zwariowałaś???!!!
Siostry rozmawiały jeszcze długo. Iga nic nie powiedziała Klarze o chorej matce, o napisie nad jej łóżkiem. Kiedy zapadł zmrok Iga powiedział swojej siostrze, że musi spać u niej w pokoju. Gdy rano dziewczyna się obudziła coś ją przeraziło, coś co ma duży wpływ na dalsze odpowiadanie... co? Zdecydujcie sami:

A. Brak Klary
B. Arek
C. Matka

she 26.05.2004 10:48

Cytat:

Originally posted by Alicja Z.@Feb 19 2004, 09:53 PM
No wieęc tak kiedy simka podniosła słuchawkę usłyzsała głos kochanki jes ex męża. Okazało sie że ex mąz niezyje. Teraz simka miał trudne zadanie jak powiedzieć synkowi że tatus nieżyje.Weszła do pokoiku jej synek siedział na łóżeczku i bawił sie zabawkami.Simka prawie wybiegła na pole musiała ohłonąć, myśle że musi powiedziec własnemu dziecku o śmierci ojca przerażała ją.Ale wzieła sie w garść i poszł do syna. Usiadła obok niego i zapytała jak było w szkole, chłopczyk z adowolonym zdziwieniem opowidała matce o całym dniu.W końcu simka postanowiła powiedzioec synowi że nie ma już taty a powiedziała to tak: 
(CDN)

Ta część była dle mnie smutna , bo ja też NIE MAM taty. Wiecie zmarł........ :( :( :( :( , ale przestanę się nad sobą rozczulać i dokończę twoją historię Basieńko.
.................................................. ......
Arek. Arek stał nad nią i nic nie powiedział tylko się patrzył........

cornishonka 26.05.2004 15:38

Likagirl niech bedzie ten więzien c :P

Odc. 9

Ania weszla do sypialni szczękając zębami... Wcale nie z zimna, byla okryta ręcznikiem... ,,A jesli jestem chodzącym niebezpieczenstwem?!" - myślala przerażona. Usiadła na lozku i jednocześnie usłyszała jek ,,Auc!". Nie bedzie wolac mamy jak mała dziewczynka... Może zrobic tylko jedno... Sięgnela po swoja ogromną szczotkę ( :lol: ) i zaczeła powoli skradac sie do swojego bardzo wygodnego lózka aż do dziś... W tej chwili kołdra się uniosla...I pojawiła sie pod nia postać najlepszej przyjaciolki Ani, Pauliny.
- Nie strzelaj! - Krzyknęla z usmiechem Paulina.
- Bardzo śmieszne - Burknęła Ania i położyła szczotke z powrotem na miejsce. - Co ty tutaj robisz? Mama mi nic nie mówiła.
- Przyszlam w odwiedziny, a kiedy dowiedziałam sie, ze nareszcie przyjechałas do domu po tylu latach, to przyszłam z jeszcze większą chęcią! Czy ty wiesz, co własnie zrobiłas? - Spytała sie Paulina, przymrużajac lekko oczy i patrzac tajemnicza mina na Anie, a Ania spojrzala na szczotke.
- O tak. Zepsułam raczke w szczotce... - Mruknela i wziela szczotke do reki.
- Mi chodzi o to w ogrodzie.
- Dobra! Nie skazuj mnie! Nie chcialam go umyslnie zabic, tylko sie go pozbyc! Byl dla mnie taki natretny, ze...
- Zabilas wrednego demona, kobieto! Powinnas siebie teraz tylko chwalic! To TY jestes teraz Pogromczynia Demonów! - Wrzasnela Paulina i zaczela tanczyc na lozku. Ania dolączyla sie do niej. Stanely podczas tanca jak wryte, poniewaz ktos dobieral sie do drzwi. Klamka ruszala sie coraz szybciej. Drzwi otworzyly sie z hukiem. To byl...
1. Kolejny demon, przyjaciel Aleksa
2. Matka Ani
3. Przystojny chlopak Pauliny, Artur

---------------------------------------------------------

Teraz mnie napadła mania wybierania tych odpowiedzi :lol: No, wybierajcie :P

likagirl 26.05.2004 18:38

1.Demon :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:47.