TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

Narutoman 05.11.2011 18:01

Odp: Pytania i odpowiedzi

Czy ogólnie można zaadoptować jakieś rasowe zwierze? Bo ja cały czas mam mieszańce. :|

Hefalump 05.11.2011 18:38

Ej mam rodzinkę w Bridge Port i pytanie mam
Czy tam występują dzikie konie, jelenie, szopy i jednorożce?
Jeśli tak to gdzie jednorożca znaleźć?

Narutoman 05.11.2011 18:42

Chyba Bridgeport :P

Nie wiem jeszcze nie sprawdzałem.

jaja 05.11.2011 19:41

Już ktoś pytał czy w innych miastach są dzikie zwierze, no i są, jednorożce też:)

vernille 05.11.2011 19:59

W mieście ściągniętym z neta widziałam szopy i jelenie, do jednorożców tak czy siak mnie nie ciągnie, więc nie wiem. Ale skoro w mieście nie stworzonym przez EA są takie zwierzaki, to domyślam się, że w tych 'oryginalnych' tym bardziej. d;

ginsei 05.11.2011 20:31

Co do domowego jedzonka dla zwierząt:
1. gram na starym zapisie w mieście SV
2. Simka ma ogrodnictwo i gotowanie na maxa
3. Wszystkie gatunki roślin dostępne w mojej grze (prócz kilku rzadkich winogron z simsowej francji oraz roślin z PZ którego nie mam) posiadam
4. Mam w pełni wyposażoną kuchnię oprócz ekspresu do kawy bo wszyscy moje simy to jacyś kawoholicy O.o
5. I nie mam żadnych dodatków z neta, tylko to co gra na płytach dała.
I gotować dla milusińskich nie mogę...
W sumie sprawdzę jeszcze, czy to tylko w SV, czy np. nowa rodzina w AP też nie będzie mogła.

Cytat:

Napisał Searle (Post 1470069)
lub myszce z kocimiętką.

To ta myszka ma kocimiętkę?? A ja się zastanawiałam czemu jeden kot jest na haju, a drugi nie, skoro się w tym samym czasie zabawkami bawią... xD
Wychodzi na to, że cwana emerytka podbiera sobie tą mychę, żeby nikt inny nie mógł się nią bawić, bo tylko ona miała ten nastrójnik i to już kilka razy, cwaniara xD

Cytat:

Napisał Ronnie (Post 1470381)
ale nie zaczaiłam jeszcze dodawania obrazów.

A to nie wystarczy dać link do obrazka pomiędzy taki [ img ] [/ img ] (oczywiście bez spacji)? Tyle tylko, że obrazek trzeba by wrzucić np. na imageshacka, picassę, fotosika, czy inne cudo, co się zajmuje gromadzeniem obrazów.

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1470206)
Jeśli macie kota wyszkolonego na łowcę z 8/9 poziomem to może łapać ryby z.......wakacji

Widać jak kot poluje, to gra losuje 'upolowaną' rybę ze wszystkich dostępnych w grze, także tych, co są niby tylko za granicą ;)

Moje pytania :)
1. Prawda li to, że nie można zwierząt ze sobą na wakacje wziąć? Nawet jak ma się już wykupiony dom?
2. Znalazł ktoś jednorożce w SV?
3. A czy ja dobrze rozumiem, że pies może znajdować tylko 'skalne' rzeczy (minerały, skały kosmiczne etc.), a kot tylko organiczne(wszelkie kolekcjonerskie zwierzątka plus to, co Zwierzaki dały)? Czy kot też może kopać za kamieniami, a pies polować na zwierzęta?

Narutoman 05.11.2011 20:37

1. Prawda.
2. Jeszcze nie.
3. Pies zbiera tylko, skały, liście itd. a koty tylko małe zwierzątka.

Rosemarie 05.11.2011 21:50

Tyle gram, a dopiero adoptowałam jednorożca. Mój ma rozwinięte maksymalnie umiejętności skakania i wyścigów i stąd moje pytanie: czy każdy jednorożec ma rozwinięte te umiejętności na max?

nmin 05.11.2011 22:57

Mój miał, a nie przypominam sobie, żebym podnosiła mu poziom Nraasem. Skoro jestem kolejną osobą potwierdzającą to, to pewnie wszystkie jednorożce tak mają ;)

kuciek 06.11.2011 05:43

Na filmiku zapowiadającym jest pokazane że psy gonią złodzieja...
Już miałam ze 3 razy złodziei i nic.
Można psa jakoś wytresować do tego ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:40.