TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

furley 16.03.2013 08:57

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

miał ktoś z was może taki problem ?

simka podchodzi mi do stacji alchemicznej, ja każę jej robić eliksir a ona tego nie robi. W lewym górnym rogu pojawia się ikonka interakcji ale za chwilę znika :/ Myślałam że może w ciąży simy nie mogą robić eliksirów ale po porodzie problem jest ten sam.

Ktoś coś cokolwiek ?

M3Lcik 23.03.2013 18:31

Ja mam pytanie odnośnie taboru wróżbitki- gdzie moge go znalezc bo chciałam wstawić go do SV.

A żeby nie skakć już po działach to odrazu mam pytanie odnośnie pewnie PR -gdzie znajde to "stoisko",gdzie Simy mogą dawac buziaki na festynach?

Kędziorek 23.03.2013 19:34

Cytat:

Napisał Marl.89 (Post 1676141)
Ja mam pytanie odnośnie taboru wróżbitki- gdzie moge go znalezc bo chciałam wstawić go do SV.

Najłatwiej wpisać kod testingcheatsenabled true, kliknąć prawym przyciskiem myszki (przytrzymując jednocześnie SHIFT) na jakąś pustą parcelę publiczną i zaznaczyć interakcję 'buduj na tej parceli'. Całkiem po prawej, obok ikony z piwnicą będzie obrazek, gdzie znajdować się będą wszystkie parcele publiczne z dodatków jakie posiadasz. Wóz tam będzie, wstawisz go i gotowe :)

Cytat:

A żeby nie skakć już po działach to odrazu mam pytanie odnośnie pewnie PR -gdzie znajde to "stoisko",gdzie Simy mogą dawac buziaki na festynach?
Stoisko znajduje się na wiosennym festiwalu, nie jestem pewna ale chyba można to stoisko kupić za talony..

Fatumka 28.03.2013 17:44

Cytat:

Napisał Marl.89 (Post 1676141)

Jeżeli chcesz ustawić to gdzieś w mieście żeby sobie było cały rok, a nie tylko wiosną, to można to zrobić po prostu budując na jakiejś parceli publicznej. Zawsze jak upiększam jakieś miejsce spotkań to przeglądam sobie wszystko i wiem, że gdzieś widziałam te budki, tak samo jak lovometr, tylko nie pamiętam, w którym dziale kupowania/budowania dokładnie.
Z pomocą może przyjść też kod buyDebug (wpisuje się go dopiero po testingcheatsenabled true) :)

Aperlaxive 07.04.2013 17:13

Jeśli było takie pytanie to przepraszam.

No więc, grałam sobie w SV (wyłączyłam te różne postacie) itd. no i nadeszła pełnia. OK. wkrótce dookoła mojego domku w takim niebieskim jakby portalu zaczęły teleportowac się co jakiś czas zombie. Nie przeszkadzało mi to (latało to w kółko i jęczało). Mniej więcej w środku nocy z pełnią wyszłam z gry i zapisałam. kiedy wróciłam z powrotem był sierp. Nie obchodziło mnie to zbytnio. Gram przez kolejne simowe dni, a te Zombiaki zaczęły mnie wkurzac. Kasuję je testingiem, ale to syzyfowa praca bo one cały czas przychodzą, nawet w dzien. Minął tydzień, a one nadal pojawiają się. To się zrobiło mega wkurzające. Ma ktoś pomysł, co można z tym fantem zrobic?

anizali 07.04.2013 17:41

Tak jest zawsze niestety przy zapisie gry podczas pełni :/
Trzeba zapisywać po lub wgrać moda usuwającego całkowicie zombie z gry...

Ilona 07.04.2013 20:19

Cytat:

Napisał anizali (Post 1682973)
Tak jest zawsze niestety przy zapisie gry podczas pełni :/
Trzeba zapisywać po lub wgrać moda usuwającego całkowicie zombie z gry...

i tu się mylisz, ponieważ ten problem rozwiązała któraś z ostatnich aktualizacji

devine 31.05.2013 14:26

mam pytanie odnośnie wampirów... jak pozbyć się ich mocy, żeby już nie miały ziemistej skóry fioletowych potrzeb (na stałe) probowałam w tym instytucie naukowym ale tam nie mam opcji żeby wykupić jakiś eliksir..

Kędziorek 31.05.2013 14:56

Lek na wampiryzm kosztuje 3000 simoleonów i powinien być w ośrodku naukowym, jeśli nie ma to powinien zadziałać silny eliksir uzdrowienia stworzony przy stole alchemicznym lub kupiony w sklepie z eliksirami.

devine 31.05.2013 15:00

no kurczę probowalam już z tym eliksirem uzdrowienia też i nic no dobra bede myslec dalej dzięki:)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:02.