TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65547)

kubuss 01.08.2013 10:32

Odp: Forumowa Mafia

John wstał przygnębiony.
- Trzeba coś zrobić z tą sofą, przecież na niej nie da się spać!
Powiedziawszy to, poszedł do łazienki zażyć porannej kąpieli.
- Czy mi się zdawało czy ktoś pukał do drzwi?
Wziąwszy szybki prysznic, udał się do drzwi. Otwarł i zobaczył małą kartkę przybitą doń gwoździem.
- Nakaz eksmisji?! Przecież mieszkam tu dopiero jeden dzień!
Był to nakaz eksmisji, który nakazywał wyprowadzkę do końca dzisiejszego dnia.
- Jakim prawem się pytam. I kto go mógł wydać!
W rogu kartki zobaczył tylko jakieś dziwne znaki. Znaki które już wcześniej udało mu się zobaczyć.
- Te znaki wyglądają mi podobnie. Ah tak, notatki zawarte do map. Już wiem gdzie je widziałem.
Po czym dodał:
- Dobrze że nie zdążyłem się jeszcze rozpakować.
Wziął swoje rzeczy i poszedł. Po drodze zastanawiając się gdzie ma się osiedlić. Idąc dało się wyczuć na ulicach poddenerwowanie? Jakieś nieopisane napięcie. Jednak szedł dalej.
W między czasie przypomniał sobie o proponowanych mu kwaterach zaraz po przyjeździe. Posiadały one pokój i łazienkę.
- Dobre i to.
Pomyślał.
Doszedłszy do miejsca, którego adres widniał na kartce, którą John dostał zaraz po przylocie na Atlantyde, wybrał wolną kwaterę. Pokój 4x5 metrów i łazienka 2x3.
- Może być. Szału nie ma, ale dobrze że w ogóle mam gdzie mieszkać.
Rzucił torby w kąt i poszedł na stołówkę. Zajął ten sam stolik w rogu sali co poprzedniej nocy. Zamówił śniadanie i mówił sam do siebie:
- Dobrze że mam nienormowane godziny pracy. Jedyny plus z tej roboty.
Siedział, konsumował. Miał nieodpartą chęć rozmowy z kimkolwiek. Czy w ogóle go ktoś zauważa?

....

Charionette 01.08.2013 10:33

- Pogadajmy o tym. Kogo podejrzewasz? Kto mógł tam stać? - Cherrie kontynuowała temat.

Mroczny Pan Skromności 01.08.2013 10:34

Musimy trzeźwo myśleć., powiedziałem jej i wspolnie zaczęliśmy zastanawiać się, kto może być Wraith.
- Coś mi mówi, że to nie był jednak Maqryll - stwierdziłem. - Z tego co zauważyłem, Ruda gadała wczoraj z jakimś reżyserem ... Może to on? Mam też pewne podejrzenia co do Diany. Widziałem, że zadaje się z Maqryllem. Może to nie on jest groźny, lecz ona?

Morgana 01.08.2013 10:36

zastanawialam sie, kto moze byc tutaj zagrozeniem. ciezko jest wytypowac. chec ochrony swojego tylko zawsze daje podejrzenia, czasem bezpodstawne. ja podejrzewalam teraz juz kazdego, lecz 2 osoby najbardziej... byl to zbigniew motyka, naukowiec ktorego spotkalam wczoraj na stolowce, oraz dean everlasting. nie wiedzialam czemu, ale cos mi mowilo zeby oskarzyc ich...

Alcioo :33 01.08.2013 10:37

-Chodzmy, ale Ty im wszystko wyjasnisz, mi nie uwierza- zauwazylem, ze Diana sie chyba do mnie przekonala, milo mi. poslalem jej usmiech.

Shiver 01.08.2013 10:38

- Szczerze wątpię, że to Marqyrll, gdyby naprawdę był Wraith nie afiszowałby się tak z tym. Chociaż może to iego technika. Udaje wariata, nikt mu nie wierzy, więc może spokojnie działać. Co do FresH'a to nie jestem pewien... Chociaż właściwie każdy mógł to zrobić...

Diana 01.08.2013 10:41

- Hm, no dobrze. Opowiem im wszystko, chodź - powiedziałam do Maqrylla.

Chwilę później weszliśmy do stołówki. Panowało tam zamieszanie, nikt nas nie zauważył.

Malfurion 01.08.2013 10:41

Kiedy Don znalazl sie na sali pelnej stolikow, wybral taki przy ktorym nikogo nie bylo. Delikatnie polozyl tace z swoim jedzeniem, dlon zacisnal w piesc i oparl ja o policzek.
Caly czas zastanawial sie kto mogl stac za smiercia Rudej. I dlaczego zginala.

- Miala jakies porachunki? - zastanawial sie.

Bal sie, ze ofiar moze byc wiecej. Wtedy przypomnialo mu sie, ze dal jej namiary na swoje lokum. Na jego czole mozna bylo zauwazyc delikatny pot, a jego rece lekko drzaly. Don popil chlodny napoj, aby delikatnie uspokoic nerwy.

- Nic ci nie grozni, nie zrobiles niczego zlego
- powtarzal jak mantre.

Na sali chlopak zauwazyl wiele nowych twarzy. Wiekszosc z nich byla lekko przygnebiona smiercia rudej. Nie wiedzial jednak o smierci drugiej osoby, nijakiej Meryam. Kiedy przypadkowo o tym uslyszal, wyszczerzyl oczy.

Alcioo :33 01.08.2013 10:46

-Ciszaąaaaaaaa!- wrzasnalem- Diana, teraz mozesz opowiadac- poslalem do niej usmiech.

Mroczny Pan Skromności 01.08.2013 10:47

Wtem przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl.
- A jeśli to większy spisek? - zawołałem, na co Cherrie aż podskoczyła. - Może w sprawę śmierci Dżołany zamieszani są wszyscy moi podejrzani! A może nawet inni, których nie podejrzewam...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:13.