TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Arisane 20.12.2011 14:08

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1481283)
Jak zaprojektować strój małego dziecka bez użycia kodów oraz wygląd?

Da się jakoś?

W trybie tworzenia familek? Klikasz na tą paletę z farbami i zmieniasz kolory ubrań, banał :D

eyvee 21.12.2011 08:56

Szukam sposobu ozywienia zmarlych simow najlepiej jakims szybkim sposobem albo kodem bylabym wdzieczna :/

ginsei 21.12.2011 19:03

Nie mów, że Kaori z mężem umarli... O.O

Remus, a chodzi ci tylko o małe dziecko, czy o noworodka też? Bo temu drugiemu chyba tak łatwo becika nie da się zmienić, a małe dziecko - jak w każdym innym, powyższym wieku. Ale oczywiście też musi 'dodreptać' do komody, czy do lustra ;)

anie_1981 21.12.2011 20:22

eyvee, potrzebujesz moda NRaas DebugEnabler. Gdy już go masz...

1. Klikasz na nagrobek: NRaas\DebugEnabler\Object options\Create Playable Ghost
2. Klikasz na Sima lub grywalnego ducha: NRaas\DebugEnabler\Sim Options\Make Food\Single Serving\Ambrosia....
3. Niech duch zje ambrozję. Gotowe! :D

Ważne jest, by nie wybierać na nagrobku opcji "Resurect", bo ożywiony Sim nie będzie członkiem rodziny. Nie wiem czy gra go skasuje, czy znajdzie mu dom, ale lepiej jest się upewnić i zrobić to tak jak napisałam.

Remus Lupin 22.12.2011 14:04

Cytat:

Napisał ginsei (Post 1482749)
Remus, a chodzi ci tylko o małe dziecko, czy o noworodka też? Bo temu drugiemu chyba tak łatwo becika nie da się zmienić, a małe dziecko - jak w każdym innym, powyższym wieku. Ale oczywiście też musi 'dodreptać' do komody, czy do lustra ;)

Dzięki ale gdy małemu dziecku kliknołem na komodę nie było żadnej opcji myślałem,że trzeba kliknąć dorosłym,żeby zaplanował strój komuś.

Teraz już są wieku szkolnym ale i tak dzięki za rady.

xMalwina 28.12.2011 22:51

A ja mam pytanie odnośnie postępu historii w grze. Jak wiadomo, sąsiedzi w pewnym wieku umierają. Ale tylko ze starości. Nie zauważyłam, żeby kopnął w kalendarz jakiś dorosły/młody dorosły z powodu np. utonięcia czy pożaru... Przydarzyło Wam się kiedyś coś takiego? Czy sąsiedzi mogą zginąć 'tragicznie'?

anie_1981 28.12.2011 22:57

Czasami, ale naprawdę sporadycznie... Pojawia się wtedy wpis w gazecie (lub po prostu pojawia się okienko informacyjne), że np. babka się utopiła, ale powinna wiedzieć, że powinna się trzymać z dala od wody. Albo jeszcze lepsze. "Sim zmarł z głodu, a wystarczyło zadzwonić, i poprosić o kanapkę..." :P

xMalwina 28.12.2011 23:07

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1484916)
"Sim zmarł z głodu, a wystarczyło zadzwonić, i poprosić o kanapkę..." :P

Haha poważnie?! :D Dzisiaj też się uśmiałam. Moja simka umówiła się na randkę z simem, którym grałam wcześniej. Przyjechał na koniu... I przybrał taką dumną pozę. No po prostu usłyszałam w głowie "Spójrz na swojego mężczyznę. Teraz spójrz na mnie. Siedzę na koniu!" xD

Paka 02.01.2012 16:56

kiedy miałem tylko podstawke i PZ to mogłem ustawić długość poszczególnych etapów życia simów, a po zainstalowaniu kariery nie moge. Czemu? :C

Searle 02.01.2012 21:45

A to długość poszczególnych etapów życia nie doszła w Pokoleniach?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:52.