![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
|
Szukam sposobu ozywienia zmarlych simow najlepiej jakims szybkim sposobem albo kodem
|
Nie mów, że Kaori z mężem umarli... O.O
Remus, a chodzi ci tylko o małe dziecko, czy o noworodka też? Bo temu drugiemu chyba tak łatwo becika nie da się zmienić, a małe dziecko - jak w każdym innym, powyższym wieku. Ale oczywiście też musi 'dodreptać' do komody, czy do lustra ;) |
eyvee, potrzebujesz moda NRaas DebugEnabler. Gdy już go masz...
1. Klikasz na nagrobek: NRaas\DebugEnabler\Object options\Create Playable Ghost 2. Klikasz na Sima lub grywalnego ducha: NRaas\DebugEnabler\Sim Options\Make Food\Single Serving\Ambrosia.... 3. Niech duch zje ambrozję. Gotowe! :D Ważne jest, by nie wybierać na nagrobku opcji "Resurect", bo ożywiony Sim nie będzie członkiem rodziny. Nie wiem czy gra go skasuje, czy znajdzie mu dom, ale lepiej jest się upewnić i zrobić to tak jak napisałam. |
Cytat:
Teraz już są wieku szkolnym ale i tak dzięki za rady. |
A ja mam pytanie odnośnie postępu historii w grze. Jak wiadomo, sąsiedzi w pewnym wieku umierają. Ale tylko ze starości. Nie zauważyłam, żeby kopnął w kalendarz jakiś dorosły/młody dorosły z powodu np. utonięcia czy pożaru... Przydarzyło Wam się kiedyś coś takiego? Czy sąsiedzi mogą zginąć 'tragicznie'?
|
Czasami, ale naprawdę sporadycznie... Pojawia się wtedy wpis w gazecie (lub po prostu pojawia się okienko informacyjne), że np. babka się utopiła, ale powinna wiedzieć, że powinna się trzymać z dala od wody. Albo jeszcze lepsze. "Sim zmarł z głodu, a wystarczyło zadzwonić, i poprosić o kanapkę..." :P
|
Cytat:
|
kiedy miałem tylko podstawke i PZ to mogłem ustawić długość poszczególnych etapów życia simów, a po zainstalowaniu kariery nie moge. Czemu? :C
|
A to długość poszczególnych etapów życia nie doszła w Pokoleniach?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:52. |