TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Orzechowo 08.03.2015 17:43

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Wie ktoś, co z tą marcową aktualizacją z fryzurami?

Mamełe 10.03.2015 23:01

Cytat:

Napisał Orzechowo (Post 1851359)
Wie ktoś, co z tą marcową aktualizacją z fryzurami?

Będzie w marcu zaraz przed wydaniem dodatku, czyli za jakieś 2 tygodnie.

Orzechowo 27.03.2015 18:40

No i jak wam się podoba nowa aktualizacja? Mi bardzo. Wreszcie mogę przesuwać CAŁĄ zawartość domu na działce (razem z ogródkiem i wszystkim innym), a jak dom jest zbudowany na zbyt dużej działce, to możemy go przyciąć/ustawić tak, żeby się zmieścił. Oczywiście piwnice się przydadzą, nie będę się na ten temat wypowiadać, bo budowanie w 4 to miód malina. A swoją drogą dalej brakuje mi schodów spiralnych albo tych z półpiętrem.

Można pytać znajomych o zawód, dzięki czemu wiem, kiedy kogo mogę zaprosić. Gdy sim idzie do szkoły i wybierzemy opcję, żeby poznał innych simów, to naprawdę ich poznaje. I z okazji wielkanocy można szukać ukrytych jajek. Gdy sim otrzyma 10 poziom kariery, to nadal może dostać podwyżkę.

Pewnie jest jeszcze pełno innych opcji, których jeszcze nie widziałam.

No ale czym byłoby życie, gdyby wszystko mi pasowało? A więc zdecydowanie NAJWAŻNIEJSZY element rozgrywki - fryzury :D. Tak zapowiadali, że łomatko grajcie w simsy to wam damy fryzury i co? Po pierwsze są tylko dwie. Po drugie to jakaś masakra, szczególnie dla pań - jakiś emo hełm w stylu "Czy mogę rozmawiać z kierownikiem?". Dla panów też niespecjalna, ale myślę, że kiedyś jej użyję.

Effie 27.03.2015 20:17

Od początku była mowa, że będą dwie (chociaż w sumie zrozumiałam że po dwie dla każdej płci...) :P Na screenie nie wyglądała tak źle, w grze zapomniałam sprawdzić :P

Ogólnie aktualizacja na plus, 3 kondygnacje więcej (w tym piwnice), w końcu znajomi z pracy/szkoły (jedna z rzeczy, których bardzo mi brakowało z poprzednich części), event sezonowy z jajkami :) Nie miałam okazji przetestować tego notatnika kolekcjonerskiego jeszcze, ale też wygląda ciekawie. No i oczywiście możliwość zmiany imienia i nazwiska bez używania kodów <3

Na minus jedynie nowy sposób przełączania się pomiędzy światami. Dodatkowe klikanie ;/

Mentosik57 28.03.2015 10:12

Wiadomo czy będzie jakaś postać paranormalna w tym dodatku?Na zwiastunie nie udało mi się uchwycić niczego,jedynie jakiś portal,ale to nie postać :)
Jak zrezygnowali z tej tradycji to załamka,bo to jedna z kilku rzeczy które najbardziej mi się podobają w tej serii.

Effie 28.03.2015 13:17

@Mentosik57, w WwP pojawiają się kosmici ( http://sims.arhn.eu/2015/03/kosmici-w-nowej-odslonie/ ) :)

Mentosik57 28.03.2015 19:18

Cytat:

Napisał Effie (Post 1852640)
@Mentosik57, w WwP pojawiają się kosmici ( http://sims.arhn.eu/2015/03/kosmici-w-nowej-odslonie/ ) :)

Dzięki wielkie :)
Swoją drogą fajne są te postacie kosmitów,chociaż wolałbym coś w stylu wampira czy czarownicy to jednak jak dopracują postacie to może być całkiem spoko.

Irbis 28.03.2015 20:32

Cytat:

Napisał Orzechowo (Post 1852614)
Pewnie jest jeszcze pełno innych opcji, których jeszcze nie widziałam.

Simy mogą malować obrazy ze zdjęć zrobionych w grze :D
Odkryłam również, że teraz, gdy robimy zdjęcia z wciśniętym klawiszem "Tab", pojawiają się wszystkie znajdujące się w kadrze drzewa i krzewy. Wcześniej znikały, gdy kamera była zbyt blisko. Bardzo cieszy mnie ta zmiana.

Nie sprawdziłam męskiej fryzury, ale jeśli chodzi o damską, to moja simka Ewa, konkubina Gustawa W., bardzo dobrze w niej wygląda ;P

Piwnice oczywiście są świetne, dodają ogrom możliwości dla simowych budowniczych.

Ogólnie aktualizacja podoba mi się bardzo, poza zmianami dotyczącymi wyboru świata. Mnie również wydaje się to niepotrzebne, no chyba, że planują w przyszłości niewiarygodnie dużą liczbę światów i okaże się, że było to niezbędne :P

Sovillian 28.03.2015 20:40

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1852662)
Odkryłam również, że teraz, gdy robimy zdjęcia z wciśniętym klawiszem "Tab", pojawiają się wszystkie znajdujące się w kadrze drzewa i krzewy. Wcześniej znikały, gdy kamera była zbyt blisko. Bardzo cieszy mnie ta zmiana.

Nie sprawdzałam tego jeszcze i nawet o tym nie wiedziałam, ale przeokropnie się z tego cieszę! Nawet zaliczałam to do do rzeczy, które w TS 4 mi się nie podobają.

Orzechowo 30.03.2015 16:26

Cytat:

To zauważyłam po dłuższej rozgrywce, jak poszłam porobić kilka zdjęć w parku. Byłam bardzo mile zaskoczona, bo faktycznie obiekty znikały z bardzo dużej odległości i musiałam kombinować, jak by tu podjechać z kamerą bliżej :D

Cytat:

Simy mogą malować obrazy ze zdjęć zrobionych w grze :D
A to mnie ominęło, chwilowo nie gram moimi simami - artystami :D

A, w ogóle w telefonie natknęłam się na jakiś notatnik, ktoś wie do czego on służy? Widocznie nie umiem obsługiwać simowych telefonów.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:36.