TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

sebi27 12.02.2012 18:45

Odp: Pytania i odpowiedzi

Czy da się urządzić przyjęcie pogrzebowe i rzeby na nim ktoś zmarł i wszyscy byli zadowoleni.Jeśli tak to jak ?

Dżiglipaff 12.02.2012 19:28

lol, co Ty chcesz zrobić? czarna msze? :D

sebi27 12.02.2012 20:25

Nie tylko chce urządzić pogrzeb na którym staruszek umrze tylko że nie wiem jak

Adamsims 15.02.2012 17:13

Musisz go zabić. A pogrzeb polega na tym że osoba już nie żyje! :rolleyes:
Moje pytanie jest takie: Prowadze biznes(Mam też Po Zmroku, ale biznes chyba w karierze doszedł) i żeby podnieść go na wyzszy poziom musze mieć "następujące rzeczy: Fotel(3)" Miałem trzy fotele i nic! Miałem trzy fotele ze znaczkiem komfortu z 3 plusami i nic. Pomyslałem ze moze to oznacza jeszcze 3 fotele i ic. Nie mam juz pomysłu. Oczywiscie te fotele są na parceli biznesu a ne domu.:P

jaja 15.02.2012 19:37

chodzi o 3 leżaki

mam pytanko o ambrozję: sim nie ma opcji żeby to to przygotować: lvl 10 gotowania, ogrodnictwa, wędkarstwa (ponoć trzeba:|), nauczył się przepisu, i ... . próbowałam o różnych godzinach klikając na lodowę - jak w przypadku ryby śmierci - nic.

Chyba mam błąd jakiś, bo mimo że mam zwierzaki, nie mam na lodówce także opcji robienia jedzenia dla zwierzoli...

neville 15.02.2012 20:09

a masz wszystkie składniki w lodówce?
chodzi mi o składniki potrzebne do przyrządzenia ambrozji (ryba śmierci, owoc życia)

Filleable 15.02.2012 20:46

Nie mam Zwierzy, ale czytałam tu, na forum, że jest tak, że jeśli masz jakąś rodzinę stworzoną przez Zwierzakami to nie masz opcji robienia tej karmy, tylko w rodzinach, które stworzysz już po instalacji Zwierzaków, a jeśli to nowa to nie wiem.

Chloé 15.02.2012 21:51

@up ambrozja nie jest karmą tylko potrawą na odmłodzenie Sima i ożywienie ducha, jest w grze od podstawy.

To prawda, że Simka musi mieć składniki do zrobienia ambrozji, niekoniecznie w lodówce, może mieć je w wyposażeniu. Tak samo z tortem "anielskim" - nie zrobisz go jeśli nie masz zerwanego płonącego owocu bo tych składników nie można nigdzie kupić w sklepie, dlatego opcja z klikaniem na lodówkę i płaceniem na poczekaniu za brakujące produkty nie zadziała.

anie_1981 15.02.2012 22:51

Ale i tak chyba powinna być ambrozja na liście potraw po kliknięciu na lodówkę, będzie "na szaro", czyli nie można jej wybrać. Poza tym, ambrozji nie da się przyrządzić jako "danie grupowe", tylko jako "pojedyncza potrawa".

Filleable 16.02.2012 12:54

@2up: Boże, przecież ja nie mówię o ambrozji... Aż taka głupia chyba nie jestem...

Cytat:

Napisał jaja (Post 1506787)
Chyba mam błąd jakiś, bo mimo że mam zwierzaki, nie mam na lodówce także opcji robienia jedzenia dla zwierzoli...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:55.