TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=11920)

aluminium. 18.03.2009 16:14

Odp: Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!

A mi te sposoby nie działają (klikanie kobietą na mężczyznę itp)
Ciągle klikam mężczyzną na kobietę i mam różnie (chłopczyka lub dziewczynkę)
A co do bliźniaków urodziły mi się tylko raz czy dwa.

Łezka 18.03.2009 16:16

Mnie teraz najczęściej rodzą się bliźnięta, ale kiedyś to działało, że gdy kliknąłem kobietą na sima to była dziewczyna, a jak odwrotnie to chłopak.

WOoo! 24.03.2009 20:09

Przepisu na płeć niestety nie mam. Nie działają rady innych żeby np klikną facet na babke aby była dziewczynka. I tak zawsze są dziewczynki :/... Jedyny sposób jaki działa to spaghetti i płatki na bliźniaki.

kavala 31.03.2009 17:15

Czasami po "staraniu się" nie ma muzyczki i simka nie zachodzi w ciąże. Kiedyś zdarzyło mi się to kilka razy pod rząd. Od czego to zależy? Czy to też przypadek?

M...:) 14.04.2009 19:47

jest pewien sposób na bliźniaków i nie chodzi mi tu o jedzenie lub medytowanie;P
Jak simka zajdzie w ciąże to wpiszcie kod " boolProp testingCheatsEnabled true" i tam będzie opcja " Force twins" czy cos takiego;p no i jak przyjdzie czas porodu to będą piękne bliźniaki;D

Olu$$ka 12.06.2009 13:31

Mi rodzą sie bliżniaki jak simka jje cały czas płatki i od czasu do czasu(raz dziennie)zapiekanki.I jeszcze jeden raz podczas ciąży zjeść ciasteczka.

ultraviolence 12.06.2009 15:40

Cytat:

Napisał Olu$$ka (Post 1043553)
Mi rodzą sie bliżniaki jak simka jje cały czas płatki i od czasu do czasu(raz dziennie)zapiekanki.I jeszcze jeden raz podczas ciąży zjeść ciasteczka.

No to chyba masz jakąś dziwaczną grę :) Maxis już dawno potwierdził w jakimś tam wywiadzie, że jedynym KONTROLOWANYM sposobem na bliźnięta jest skosztowanie przez ciężarną simkę sernika z WB.

Oczywiście bliźniaki zdarzają się także losowo, więc nawet jeśli simka nie zjadła sernika, może stać się posiadaczką dwóch uroczych maluchów :D

brzos 12.06.2009 16:54

Cytat:

Napisał helena (Post 1043699)
No to chyba masz jakąś dziwaczną grę :) Maxis już dawno potwierdził w jakimś tam wywiadzie, że jedynym KONTROLOWANYM sposobem na bliźnięta jest skosztowanie przez ciężarną simkę sernika z WB.

Oczywiście bliźniaki zdarzają się także losowo, więc nawet jeśli simka nie zjadła sernika, może stać się posiadaczką dwóch uroczych maluchów :D

popraweczka - dwóch uroczych, takich samych (przynajmniej z wyglądu) maluchów
XDD

batmanka 16.06.2009 17:49

A próbowaliście spirali żywota? To gwarantowany sposób na ilośc dzieci, zależy co chcesz miec. Można miec nawet dziecko z kosmitą nie będąc porwanym. Można też miec dziecko z Simem, który cię nienawidzi (albo ty jego). Ściągnijcie ją stąd: http://www.thesims2game.webgarden.cz/objekty
To wygląda jak lizak na patyku ozdobiony spiralką w kolorze zielonym. Jak na to klikniesz, masz opcje "jedinacka" (jedno dziecko), "dvojcata" (bliźniaki), "dite s ufem" (dziecko z kosmitą) i "generacni skok" (postarzenie; jeśli wyłączycie starzenie, Sim się odmłodzi o kilka dni). Sim musi byc w dobrym nastroju (ciemnozielony diament), a najlepiej jak ma aspirację platynową. Przy zapłodnieniu można wybrac, z kim chcesz miec dziecko (możesz nawet z Simem, który akurat przechodzi przez parcelę). A potem jest jeszcze opcja "urychlit porod", która skraca ciążę do około 2 sim-godzin.

chupa_chups 16.06.2009 17:57

Cytat:

Napisał batmanka (Post 1047465)
A próbowaliście spirali żywota? To gwarantowany sposób na ilośc dzieci, zależy co chcesz miec. Można miec nawet dziecko z kosmitą nie będąc porwanym. Można też miec dziecko z Simem, który cię nienawidzi (albo ty jego). Ściągnijcie ją stąd: http://www.thesims2game.webgarden.cz/objekty
To wygląda jak lizak na patyku ozdobiony spiralką w kolorze zielonym. Jak na to klikniesz, masz opcje "jedinacka" (jedno dziecko), "dvojcata" (bliźniaki), "dite s ufem" (dziecko z kosmitą) i "generacni skok" (postarzenie; jeśli wyłączycie starzenie, Sim się odmłodzi o kilka dni). Sim musi byc w dobrym nastroju (ciemnozielony diament), a najlepiej jak ma aspirację platynową. Przy zapłodnieniu można wybrac, z kim chcesz miec dziecko (możesz nawet z Simem, który akurat przechodzi przez parcelę). A potem jest jeszcze opcja "urychlit porod", która skraca ciążę do około 2 sim-godzin.

Takie funkcje są też w boolpropie...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:41.