TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35186)

beam. 05.10.2009 19:39

Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

A dodatki w rozszerzeniu package. wrzucic, od razu po sciagnieciu, bezprośrednio do folderu DOWNLOADS?

Björk 05.10.2009 20:39

Cytat:

Napisał blueparadise (Post 1134235)
A dodatki w rozszerzeniu package. wrzucic, od razu po sciagnieciu, bezprośrednio do folderu DOWNLOADS?

Yeah :)

Rademenes_ 21.11.2009 13:22

A jeśli przenoszę do gry dodatki z kopii zapasowej, to czy muszę na nowo instalować pliki Sims2Pack, czy może będą działały te zainstalowane wcześniej? (przed reinstalacją gry)

Vanitas 21.11.2009 18:21

Jeżeli mówisz o tym o czym myślę to będą działały :)

Rademenes_ 21.11.2009 20:53

Hi hi, czytać w myślach wprawdzie nie potrafię i nie wiem, o czym myślisz, ale myślę, że mnie zrozumiałeś :). Dzięki :).

schogetten 26.12.2009 01:06

wiem, może mam głupie pytania..
ale dokupiłam sobie ostatnio cztery nowe dyski do komputera.
no i TS2 mam zainstalowane na tym dodatkowym, "E".
lokalizacja mojej gry:

E:\Program Files\Maxis\The Sims 2

w poradniku jest napisane, że dodatki trzeba umieścić (rozpakować) do MOJE DOKUMENTY\EA Games.. itd.
na tym nowym dysku "E" nie mam folderu "Moje dokumenty".
wobec tego mam go stworzyć, czy może stworzyć folder "Downloads" w tym "Program Files" i tam umieszczać dodatki?

błagam o pomoc :D nie wyrobię już dłużej z samym Maxisem ;_;

Ilona 26.12.2009 01:27

na tym dysku E tworzysz odpowiednie katalogi do dodatków,które chcesz zainstalować i przy instalacji podajesz-klikasz,gdzie ma być dany dodatek zainstalowany,ja mam np. ts2 i dodatki na S,wiec ścieżka docelowa jest S:Nocne Zycie itp. itd.

Liv 26.12.2009 11:22

4 dyski? :O
Nie było lepiej na jednym porobić kilka partycji albo kupić jeden, ale o bardzo dużej pojemności?
Moje dokument są zawsze na dysku C, więc niezależnie od tego gdzie masz zainstalowana grę ona domyślnie tworzy tam cały folder EA games.
W ostateczności Moje dokumenty DAŁO przenieść się na inny dysk...

schogetten 26.12.2009 21:38

Cytat:

Napisał Liv (Post 1177262)
4 dyski? :O
Nie było lepiej na jednym porobić kilka partycji albo kupić jeden, ale o bardzo dużej pojemności?
Moje dokument są zawsze na dysku C, więc niezależnie od tego gdzie masz zainstalowana grę ona domyślnie tworzy tam cały folder EA games.

kupiłam 4, każdy o pojemności 40 G. przyda mi się:)
sprawdziłam na C. jest ten folder.
mimo wszystko przeniosłam Moje Dokumenty na ten dysk E, gdzie mam Simsy i przy okazji dorobiłam Downloads w tym głównym od TS2, też na E - żeby mieć pewność. poza tym C ciągle ma jakies błędy, wiec wole nie ryzykować:D
dziękuję.

Lucky106 05.01.2010 09:32

Przeczytałam ostatnio forum i udało mi się dzięki Wam wrzucić dodatki do gry w Downloads :), mam jednak pytanie odnośnie tych dodatków z neta, te które są z "donation" i pisze, np. "donation 3,5 funtów" - one też są darmowe i można je spokojnie ściągnąć ? Wiem, że z ang. to dar, darowizna, ale chciałabym się upewnić ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:18.