TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

luśka 06.11.2011 07:53

Odp: Pytania i odpowiedzi

Hej. Mam maly problem.. Wybudowalam sobie dom i wszystko ładnie pięknie, ale nagle zaczęły pojawiać mi się stare, poniszczone przedmioty. Przeróżne. Tak, jakby spadały z nieba ;D Przyuważyłam, że one po prostu się pojawiają, tak o. O co może chodzić? Da się temu jakoś zapobiec? Nie mam już sił usuwać ich co chwilę. A gnomów żadnych nie mam..

anie_1981 06.11.2011 08:09

Czy na tej działce nie było kiedyś złomowiska? Wpisz dwa kody. Najpierw TestingCheatsEnabled true, a potem BuyDebug on. Być może w paru miejscach, bądź w jednym, pojawią się białe pudełka z jakimiś obrazkami.... To są rozsiewacze, one powodują pojawianie się gdzieniegdzie różnych rzeczy.

Ronnie 06.11.2011 12:04

Cytat:

Napisał Rosemarie (Post 1470492)
Tyle gram, a dopiero adoptowałam jednorożca. Mój ma rozwinięte maksymalnie umiejętności skakania i wyścigów i stąd moje pytanie: czy każdy jednorożec ma rozwinięte te umiejętności na max?

Tak, każdy dorosły ZAADOPTOWANY jednorożec ma wszystkie umiejętności maksymalne.

EDIT: Rasowe zwierzaki są dostępne w schronisku, muszą się po prostu tak owe wylosować. :)

luśka 06.11.2011 14:04

anie_1981 wielkie dzięki, podziałało : )

Fatumka 06.11.2011 15:20

To znów ja i znów pomarudzę o jednorożca... A mianowicie: czy można jakoś sprawdzić, czy gra w ogóle generuje jednorożce?
Dostałam od was tak dokładne instrukcje, że już po prostu nie mam pojęcia, co może być nie tak. A różne bugi już się zdarzały, więc może to będzie to...

Remus Lupin 06.11.2011 15:31

Wiecie co twórcy powinni dać taką nagrodę coś podobnęgo do lokalizatora nasion bo ja już obszukałem wszystkie zakamarki tego brigerpoitna i czekałem każdą noc nawet kupiłem te gnomy co wabi te jednorożce i jelenie i nie ma. Do mnie przychodzą jedynie bezpańskie psy i koty.

anie_1981 06.11.2011 15:31

Fatumka, jeśli masz moda NRaas Master Controller, to możesz kliknąć na komputer\NRaas\Master Controo\ller\Sim\Pokaż... Pojawi się okienko, w którym wybierasz kategorię Simów, zjeżdżasz na dół, gdzieś po drodze mijasz "Rodzaje Bytów Okultystycznych". Klikasz na to a potem akceptujesz "V". Pojawi się znowu okienko i wybierasz o jakie stwory Ci chodzi, Będzie tam coś ze słowem "Jednorożec", lub "unicorn".

Fatumka 06.11.2011 15:38

Anie dzięki! Jak zawsze jesteś pomocna :D Mam moda, pokombinuję przy najbliższej okazji :)

nmin 06.11.2011 16:25

Jak już jesteśmy przy jednorożcach i Nraasie, to mam pytanie. Z ciekawości sprawdziłam, czy mogę zrobić jednorożca z konia poprzez opcję "Okultyzm" i owszem, mogę bez problemu, ale niestety taki jednorożec nie ma rogu i w ogóle nie ma tych rogów w CAP. Jest jakaś możliwość dodania go? Normalnie bym nie kombinowała, ale jeśli postaram się o źrebię jednorożcem i zwykłym ogierem, to chcę mieć pewność, że urodzi się jednorożec - jeśli zwykły koń, to zmienię go w jednorożca, ale szkoda tego rogu... :P

Arisane 06.11.2011 16:57

Da się zrobić tak, żeby po wybraniu opcji "Jedź na przejażdżkę" czy jakoś tak (u konia) żeby jechały GALOPEM nie stępem? Bo taki wolny chód wiecznie jest nudny... A chcę, żeby Simowie jeździli konno.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:20.