TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63843)

Kędziorek 30.01.2013 12:48

Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

Ja też mam małe pytanie. Jest jakiś sposób, żeby obcy simowie nie wydzwaniali do mojego simowego małżeństwa z propozycją randki? Fajnie, że przysyłają prezenty, bo zawsze można je sprzedać, ale niekiedy dostaję po 5 telefonów dziennie na każdego sima, to trochę denerwujące:((

Levkoni 30.01.2013 21:54

Na modthesims jest mod, który to wyłącza, ale w tej chwili nie mogę go znaleźć, a jeszcze ostatnio widziałem. Ewentualnie poszukaj tutaj: http://mysims3blog.blogspot.com/search/label/Mods bo jeśli było na modthesims to tu też powinno być.

pixidixxi 31.01.2013 16:58

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1647260)
Zsyp na ubrania to nic innego jak kosz na brudne ubrania. Możesz go kupić w kategorii łazienka => pralnia. Te kosze doszły w dodatku Kariera ;p Najlepiej postaw go w łazience i sypialni bo jak simowie zmieniają ubranie to wtedy automatycznie ląduj w tym koszu zamiast na ziemi.

Ginsei, dzięki za radę :)

To mogli napisać kosz na ubrania, bo ja ten zsyp skojarzyłam z takim między piętrami bo mam taki w domu, ale dzięki :)
Mam jeszcze jedno pytanie, wiecie czy można w Bridgeport umieścić parcelę festiwalu? Bo próbowałam, ale ciągle za mało miejsca :(( Może ktoś zna na to sposób?

Kędziorek 31.01.2013 17:12

W edycji do każdego miasta przypisany jest park festiwalowy, wyglądający tak samo jak ten, który już jest w mieście. Musisz po prostu zobaczyć, która to parcela i zamienić je ze sobą. Powinno pasować w tym samym miejscu..

@Absolem dzięki za link:)

Levkoni 31.01.2013 23:09

Cytat:

Napisał pixidixxi (Post 1648479)
To mogli napisać kosz na ubrania, bo ja ten zsyp skojarzyłam z takim między piętrami bo mam taki w domu, ale dzięki :)
Mam jeszcze jedno pytanie, wiecie czy można w Bridgeport umieścić parcelę festiwalu? Bo próbowałam, ale ciągle za mało miejsca :(( Może ktoś zna na to sposób?

Szkoda, że nie miałeś zapisu w Bridgeport przed dodatkiem, bo wtedy po wgraniu CPR gra sama się pyta czy podmienić park na parcelę festiwalową, Ty tylko klikasz tak i gra automatycznie podmienia.

ginsei 01.02.2013 13:26

Proszę bardzo Absolem. Sama się sporo nadenerwowałam na te zdjęcia ;) Niestety na długą półkę można tylko dwa umieścić, więc nadal zajmują jakby jedną kratkę, ale zawsze coś można wcisnąć pomiędzy nie ;)

Nigdy bym się nie domyśliła, że zsyp=kosz :D

Violet 05.02.2013 13:53

Jak szukać jajek na festiwalu wiosny? Proszę o odpowiedzieć :)

Kędziorek 05.02.2013 14:04

Klikasz na ziemię w parku i tam jest opcja "szukaj jajek", możesz też kliknąć bezpośrednio na jajko i tam też będzie ta opcja.

ginsei 06.02.2013 10:50

Tylko gdzieś tak po godzinie 5 rano, bo się chyba wtedy 'rozkładają' po placu festiwalu. Jak przyjdziesz za późno, to inni simowie mogą przed tobą zdążyć je zebrać.

olusiak 20.02.2013 11:29

Hej mam kilka problemów w grze :(
1. Co jakiś czas gdy klikam na łóżko, żeby sim poszedł spać akcja kasuje się i nie kładzie się mimo, że ma energię już na czerwono :( muszę za każdym razem sprzedawać i kupować nowe łóżko. Czym to jest spowodowane?
2. Moim simowie w ogóle się nie starzeją i gra robi się już trochę nudna, dodam, że w opcjach mam włączone starzenie się.
3. Co zrobić gdy simowie z otoczenia zablokowali się na parceli publicznej? Moja simka podjęła profesję detektywa i musi przesłuchać jedną simkę, która właśnie się zablokowała na parceli restauracji i nie mogę tego zrobić.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:32.