TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2 Ultimate Collections - problemy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67019)

Rumanzovia 26.06.2016 15:01

Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy

Witam, nie mogę uruchomić warsztatu. Wyskakuje 'Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta'. Wcześniej działał normalnie. Gra natomiast działa cały czas. Reinstalacja nie pomogła. Proszę o pomoc.

Hebe 26.06.2016 15:25

Usuń pliki cache, czyli plik Accessory.cache i Groups.cache z: Dokumenty/EA games/The Sims 2 UC. Jeśli nie pomoże, to spróbuj odpalić warsztat bez CC.

Rumanzovia 27.06.2016 15:01

Działa bez CC, ale bez dodatków to się mija z celem, ponieważ ich potrzebuję. Czy to wina jakiegoś wadliwego CC? Jak mogę się dowiedzieć czy któryś zaszkodził?

Hebe 27.06.2016 16:02

Musiałabyś je jakoś pogrupować i sprawdzać z którą "grupą" CC warsztat nie działa.

BiałaBułka 27.06.2016 17:13

Ponawiam prośbę o pomoc w stosunku do mojego problemu ~~

Hebe 27.06.2016 18:21

Może w takim razie wina leży po stronie komputera? W takim wypadku musiałabyś opisać swój problem na jakimś forum dla "komputerowców". Zazwyczaj problem z "migającą" grafiką występuje na sprzęcie z systemem Win 8, ale Graphics Rules Maker lub podana przeze mnie wcześniej metoda zazwyczaj działa.

TheSimsManiak 02.07.2016 12:04

Cytat:

Napisał TheSimsManiak (Post 1874693)
Hej, przywróciłam w końcu swoją grę po tak długim czasie! Zastanawiam się, dlaczego czasami twarz simów znika i zostają tylko włosy, albo skóra wygląda jak trawa, ulica i chodnik. Czy to przez tysiące CC?

Ktoś wie? Może to ustawienia grafiki?

Hebe 02.07.2016 13:53

1. Możesz mieć jakieś wadliwe CC. Zobacz jak gra wygląda bez nich.
2. Możesz spróbować te użyć tego programu (jeśli problem z grafiką to wina gry, to może pomóc).
3. Zaopatrz się też w batboxa - jeśli twój sim będzie wyglądał jak nie powinien, umieść batboxa (znajdziesz go w trybie kupowania, w kategorii "różne>różne") na parceli naciśnij na niego "fix>invisible sims".

TheSimsManiak 04.07.2016 14:57

Wydaje mi się, że przed zainstalowaniem cc gra i tak sprawiała mi takie psikusy. Ale chyba tylko na uc, gdy miałam tylko podstawę czy dodatki takiego problemu nie było.

Nusso 06.07.2016 15:23

Niestety to, co poradziła mi Hebe, nie pomogło. Mój problem polega na tym, że simowie mimo włączonej wolnej woli nic nie robią, stoją w jednym miejscu i się obracają. Tego problemu nigdy nie miałem i pojawił się on tak nagle, czy to może być wina jakiegoś modu?

EDIT: Poradziłem sobie z problemem w jednym domu, wystarczyło usunąć fontannę, która była zapisana w błędach, jakie wyskakiwały z boolpropem.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:40.