TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia VI (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=68290)

Kędziorek 29.08.2015 17:41

Odp: Forumowa Mafia VI

A ja oddałam głos na Dianę. Jakoś tak... Uparła się na mnie, choć nie ma żadnych argumentów i samo to sprawia, że jest jak dla mnie podejrzana xD Ale też nie o to chodzi. Wspominała wcześniej, że SPC, ja i Malfurion jesteśmy podejrzani, dwóch z nich jest już martwych. Byli niewinni. No, ja też jestem, ale w to mi akurat nikt nie uwierzy (:D), nie mniej będę Cię mieć na oku :D
..
..
..
Po krótkim przemyśleniu zmieniłam głos na Shivera. Zaraz edytuję post i powiem dlaczego.
Właściwie to w skrócie - oskarża, nie tłumacząc tak naprawdę dlaczego. SPC wydawał mu się podejrzany i glosował tylko na niego, mimo że podejrzanych było kilku, ale ich nie uznawał, cały czas obstając przy Ciastku. Teraz uparł się na Cytryśnię. Nie wiem czy jest ona w mafii, czy nie, być może, ale znowu nie ma żadnego wyjaśnienia. Wybacz, jeśli się mylę. Nawet nie mam ostatnio czasu przejrzeć postów wszystkich uczestników, a bez takiej porządnej analizy trudno być czegoś pewnym.. Niemniej głosu nie zmienię.

Libby 29.08.2015 17:56

Dziś miasto zlinczowało
Spoiler: pokaż
Shivera.

Był niewinny! W grze nadal 4 mafiosów.

Wyniki głosowania:

1. Charionette - Kafelove
2. Rainbow - Rainbow
3. Diana - Rainbow
4. Cytryśnia - cheeba
5. cheeba - cheeba
6. Annetti - Rainbow
7. Hebe - Shiver
8. Nina14! - Nina14!
9. ddo bwayo - Charionette
10. Kędziorek - Shiver
11. Nix - Shiver
12. Kafelove - Kafelove
13. Bjork -
Shiver - Cytryśnia
14. Nusso - Shiver

Kędziorek 29.08.2015 18:04

Teraz to sobie Libby chyba jaja robisz.. Ty na pewno tych mafiosów wybrałaś?

Libby edit: na pewno xD

Po prostu się przyznaj. Nie będziemy bić. Przynajmniej nie tak od razu :P

Libby edit: po prostu słabo szukacie :P

Najlepiej zwalać na nas :((

Annetti 29.08.2015 18:06

@ Up, też mnie to zastanawia :<

Nina14! 29.08.2015 18:44

Agr,zawsze wpadam za późno na głosowanie.
Nie wiem kogo podejrzewać.Nie śledziłam ostatnich postów więc nie bardzo wiem,co się dzieje...wpadł już ktoś na mafiowy trop?

Libby 29.08.2015 20:50

Dziś mafia pozbyła się
Kędziorka.

Pozostali przy życiu:

1. Charionette
2. Rainbow
3. Diana
4. Cytryśnia
5. cheeba
6. Annetti
7. Hebe
8. Nina14!
9. ddo bwayo
10. Nix
11. Kafelove
12. Bjork
13. Nusso

ddo bwayo 29.08.2015 21:24

Wydaje mi się albo rzeczywiście tak jest, że mafia eliminuje te osoby które są podejrzewane, widocznie po to by wprowadzić zamęt. W każdym razie Hebe w poście który wcześniej przytoczyłam miała rację, że są niewinni. Ale, wtedy wychodzi nam, że winna musiałaby być Bjork, Hebe (czy Hebe sama by się tak wkopała?) i Diana (widzę, że w poprzednim poście ją pominełam) a więc mafiozi albo nie głosowali w pierwszym głosowaniu albo głosowali na Malfuriona albo to ktoś z tej trójki (innymi słowy każdy). Nie wydaje mi się, żeby cała mafia odpuściła sobie głosowanie więc myślę, że najlepszym pomysłem będzie poszukanie winnego w jednej z trzech grup. Albo: Bjork, Hebe, Diana
albo: Annetti i Nina
albo: Charionette, Rainbow, Cytryśnia, cheebe, Nix, Kafelove, Nusso i oczywiście ja.
Mam nadzieję, że nie pomieszałam żadnych faktów.

Nusso 29.08.2015 21:56

Mam wrażenie że mafia wyeliminowała swojego, by nas zmylić. Kiedyś Meryam napisała, że w poprzednich edycjach mafia wyeliminowała osobę ze swoich, by wywołać zamieszanie. Wydaje mi się że niedawno zaszła podobna sytuacja.

Annetti 29.08.2015 21:57

Ja to już nic nie wiem =,= Może skoro jesteśmy tak niezdecydowani, to mafia sama może chcieć naprowadzić trop na któregoś z nich, a potem tak zamieszać, że zwali podejrzenia na kogoś innego. Albo postanowią wyeliminować w takim głosowaniu któregoś z nich, żeby odsunąć podejrzenia od pozostałych. Nie wiem. Masło maślane z tego wychodzi :/

e: @up: no właśnie :/

ddo bwayo 29.08.2015 22:04

Ale ktoś później napisał, że wyeliminowali swojego ponieważ był nieaktywny. Chyba, że to było o innej edycji.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:14.