TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28334)

rosex 03.05.2007 09:27

Cytat:

Napisał DogFun
Ja mam 2 pytania:
1.Jak wystawiać samochody wiem że to do wystawiania jest w stołach ,ale jak ;( ?
2.Czemu ludzie nie chcą chodzić mi do fryzjera?

1. Normalnie xd. Skoro wiesz już, gdzie jest ta platforma to stawiasz ją w twoim przedsiębiorstwie, a na niej samochód. Co za problem?
2. Nie chcą przychodzić, w jakim sensie? Może masz tabliczkę otwarte/zamknięte i cały czas przestawiona jest na zamknięte.

The FerG 03.05.2007 09:48

Cytat:

Napisał Jaroszka
1. Normalnie xd. Skoro wiesz już, gdzie jest ta platforma to stawiasz ją w twoim przedsiębiorstwie, a na niej samochód. Co za problem?
2. Nie chcą przychodzić, w jakim sensie? Może masz tabliczkę otwarte/zamknięte i cały czas przestawiona jest na zamknięte.

Ale z tym samochodem to tak:Jeśli kupię parcele publiczną to mogę kupić to do wystawiania ,ale samochodu wtedy nie mogę :(

A z fryzjerem to jak jest otwarty sklep to przychodzą ,ale nie chcą się obcinać :con:

Co mam zrobić?

rosex 03.05.2007 10:05

Spróbuj kupić samochód w trybie 'hurtowni'. Powinno się odblokować.
A jeśli chodzi o fryzjera to może masz za wysokie ceny? Albo masz na parceli coś co ich bardziej interesuje.

The FerG 03.05.2007 10:24

Cytat:

Napisał Jaroszka
A jeśli chodzi o fryzjera to może masz za wysokie ceny? Albo masz na parceli coś co ich bardziej interesuje.

Chyba tak bo otworzyłem na tej parceli pare biznesów :P

Ostatnie pytanie bo zapomniałem się spytać:Czy da się zrobić swój sklep odzieżowy? bo nie wiem czy będą kupować :(

Sorka za tyle pytań ale z własnego biznesu mało znam :1smutny:

Thx Jaroszka :*

Cannabis 03.05.2007 10:39

Cytat:

Napisał DogFun
Ostatnie pytanie bo zapomniałem się spytać:Czy da się zrobić swój sklep odzieżowy? bo nie wiem czy będą kupować :(

tak, da się. wystarczy że kupisz ten wieszak ;>.

The FerG 03.05.2007 10:44

Cytat:

Napisał Megan

tak, da się. wystarczy że kupisz ten wieszak ;>.

To fajnie thx all :smirk:
Pytałem dlatego że jak będzie moda z H&M to sobie zrobie ten biznes :smirk:

piszdomnie 09.05.2007 09:25

Restauracja w domu???

Czy da się zrobić restaurację w domu? Probowałam ale nie ma tej dużej kuchni, i podestu dla kierownika sali. A może to coś u mnie nie tak? Pomóżcie...

karolcia92 09.05.2007 13:14

Restauracji nie da się zrobić w domu. Chyba, że zrobisz ją na parceli publicznej, a później zamienisz ją kodem na parcelę mieszkalną.

Matti93 25.06.2007 20:54

mam takie pytanie. mam TS2WB i mam sklep w domu i na parceli publicznej. na parceli publicznej zatrudnilem pracowników i mam kierownika. gdy dzwonie do tego sklepu to kierownik mi mówi ze pracóją i że nie musze sie niczym martwic. ale gdy przychodzi 24 wyświetla sie ramka ze nic niezarobił ten sklep. co mam zrobic? pomocy!!

Ylva 26.06.2007 13:04

Ja chciałam spytać czy kod maxmotives działa może też na pracowników?? Bo moi pracują już grubo ponad 24 godziny (simowe godziny :P) i nie są ani trochę zmęczeni- a jesli maxmotives na nich nie działa to czy są jakieś kody dot. pracowników?

I wkurza mnie to że kiedy dzwonię przez telefon w celu zatrudnienia pracowników to mam tylko wybranych i żaden z nich nic nie umie- ale muszę kogoś zatrudnić, a za każdym razem pojawiają się ci sami- i zatrudniam faceta który ma dużo kreatywności i charyzmy i czynię go kasjerem- jak widać powinien mieć rangę sprzedawcy (chyba??) bo z kasą radzi sobie zle. Pol godziny zastanawia sie co wcisnąc i klienci się niecierpliwią- chcialam wiec spytac jakie atuty albo rangi są najlepsze by zatrudnić sima który będzie dobrym kasjerem i sprzedawcą (będzie pokazywał towar simom) ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:21.