TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59882)

Carietta 11.04.2011 17:42

Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Witam wszystkich. wlasnie dolaczylam do forum i chcialam sie spytac apropo misji slub publiczny, gram jakubinem i moja druhna musi zdobyc obraczki i ubrania i jak to zrobic?

3kokolina 11.04.2011 18:03

Cytat:

Napisał Searle (Post 1387190)
kokolina, ten bonus to nic innego jak nastrójnik. Twój sim nie może podejmować żadnych agresywnych interakcji, a po jakimś czasie pojawi się ten nastrójnik.

Chodziłam patrolować las kilka razy i się udało ;) Nie wiem czy po prostu nastrój mi wzrósł czy co ale się udało :D:D

Teraz rozkminiam jak zabić dzika ;/ wchodzą do jaskini i jest tylko opcja walcz i uciekaj. Walka kończy się zawsze przegraną wrwrwr ta gra to jakaś łamigłówka czy co?

edit:

udało sie, ale mam wrażenie że to kompletny przypadek ;/

sila 11.04.2011 18:56

Cytat:

Napisał sila (Post 1385259)
Witam,
Mam misję "złowieszczy czarnoksiężnik", gdzie gra się czarodziejem i szpiegiem. Oboje mieli do wykonana równocześnie zadanie, gdzie czarodziej miał walczyć z czarnoksiężnikiem siłą umysłu, a szpieg miał wysłać swoich ludzi do walki z duchami czarnoksiężnika czy jakoś tak.
Posłałam czarodzieja do walki na umysły ale nie dał rady i osłabł, a zadanie się skasowało, ale dalej nie posłalam ludzi do walki przez szpiega bo nie wiem jak. Mówili, że będą czekać na mnie nad rzeką ale nikogo tam nie ma. Jak posłać ich do walki z duchami?
Dziękuję z góry za pomoc

Ponawiam pytanie. Nie mogę załączyć gry dopóki się nie dowiem jak to przejść, bo próbowałam już wszędzie, i ocena misji mi spada:(

Searle 11.04.2011 20:49

Cytat:

Napisał Carietta (Post 1387211)
Witam wszystkich. wlasnie dolaczylam do forum i chcialam sie spytac apropo misji slub publiczny, gram jakubinem i moja druhna musi zdobyc obraczki i ubrania i jak to zrobic?

Obrączki na pewno są do kupienia w Kramie w wiosce. Ubrania zapewne tak samo.

Cytat:

Napisał 3kokolina (Post 1387236)
Teraz rozkminiam jak zabić dzika ;/ wchodzą do jaskini i jest tylko opcja walcz i uciekaj. Walka kończy się zawsze przegraną wrwrwr ta gra to jakaś łamigłówka czy co?

edit:

udało sie, ale mam wrażenie że to kompletny przypadek ;/

Wygrałaś, bo weszłaś do jaskini z wysokim poziomem skupienia. To od tego zależny powodzenie misji.

marcin1821 12.04.2011 08:09

yyy też mam misje o fontannie, ale zanim tam wrócę muszę zdobyć bonus "posucha" ale jak go zdobyć co to za bonus w ogóle ?

HELP

Searle 12.04.2011 08:17

marcin, pisałam nawet na tej stronie w poście, że jest to nastrójnik. Pochodzi on od fatalnej wady Twojego sima, którą jest: Wyuzdana/y.
Niech sim nie romansuje przez jakiś czas i nie robi bara-bara a nastrójnik się pojawi (będzie on czerwony).

marcin1821 12.04.2011 08:46

a ok dzięki. Myślałem, że musi romansować :D

A mam jeszcze takie pytanie. Co najlepiej wybudować. Mam już rynek/targ i koszary.

marandile 12.04.2011 10:35

gdzie jest list w butelce na plaży? Szukam wszedzie, klikam wszedzie... Wiem, ze bylo juz tu takie pytanie, ale odpowiedz na nie nic mi nie pomogło...

Searle 12.04.2011 11:22

marandile - list w butelce jest w beczce na lewo od wejścia na mostek.

marcin - wszystko jedno co wybudujesz, to zależy jaką postacią chcesz grać. Możesz też popatrzeć na aspekty królestwa (dobrobyt, ochrona, widza i kultura), jeśli coś jest na niskim poziome, to możesz to zwiększyć budując odpowiedni budynek.

3kokolina 12.04.2011 13:16

Cytat:

Napisał Searle (Post 1387398)
Obrączki na pewno są do kupienia w Kramie w wiosce. Ubrania zapewne tak samo.

Wygrałaś, bo weszłaś do jaskini z wysokim poziomem skupienia. To od tego zależny powodzenie misji.

Na pewno?? Byłam Kramie i nie ma ani ubrań ani obrączek ;/;/

edit: oo teraz jest :D Jak byłam za pierwszym razem to się nie pojawiło :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:25.