TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63843)

Kędziorek 20.02.2013 11:39

Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

Co do trzeciego pytania to wpisz kod resetsim imię nazwisko simki która ci się zablokowała, przeniesie się do swojego domu, ale powinno już być z nią ok..

ginsei 22.02.2013 10:02

Ja tak z łóżkiem miałam przed wgraniem modów. Nic na to nie wymyśliłam, kupowałam regularnie nowe łóżko.

Co do drugiego - nie zmienia się ich wiek w ogóle?

olusiak 23.02.2013 10:09

Samoczynnie nie w ogóle na pasku wieku się nie zmienia muszę wywoływać zmianę wieku kodem bo inaczej nie da rady :/
Teraz doszedł mi problem taki, że moja simka jako, że ma profesję detektywa musi zebrać odciski palców z komody ale za nic nie chcę tego zrobić :/ jak klikam to ciągle jej wskakuje akcja "wróć do domu" lub ciągle się teleportuje przed dom, w którym ma te odciski pobrać. :((

Fatumka 01.03.2013 21:13

Takie pytania mam dwa...
1. Ile to jest "odpowiednia ilość miejsca na stos prezentów"?
Simka chciała przyjęcie z prezentami, poprzestawiałam cały salon do tego, w sumie wolnych kratek na podłodze było 15... Ale okazało się, że to nie dość. Czy dywany w tym przeszkadzają?
2. Czy tylko u mnie wzrosła umieralność simów w tym dodatku? Gdzie nie pójdę, ktoś umiera! Kilka razy byłam świadkiem śmierci na zawodach w jedzeniu(chyba z przejedzenia padli), a na wspomnianym wyżej przyjęciu umarły dwie simki, po prostu bez widocznej przyczyny nagle padły na ziemię(jedna już wychodząc z imprezy swoją drogą). Oba duchy były czerwone. Co mogło być przyczyną śmierci tych simek z przyjęcia?
Tak a propo są gdzieś opisane kolory duchów? Tak myślę, że rodzaj śmierci chyba wpływa na kolor...

Lady88 01.03.2013 21:51

@up myślę, że dywany też robią swoje. U mnie na przykład za każdym razem ustawia się ten dywanik z prezentami w przedpokoju, ale wchodzę w tryb kupowania i przenoszę go do salonu, ustawiam dookoła kanapy gdyż podczas otwierania prezentów simowie siedzą, a tylko wstaje ta osoba, która w danym momencie będzie otwierać prezent.

Mam pytanie - jak zrobić żeby kosmici porwali mojego sima? cały czas patrzy przez lunetę i nic :/

Fatumka 02.03.2013 07:59

Lady88 dziękuję za odpowiedź, spróbuję coś wykombinować w kolejną zimę :)
Co do kosmitów to ja jeszcze żadnego nie widziałam...

zły chipsik wrogar 02.03.2013 15:28

lady88-możesz tylko zwiększyć prawdopodbienśtwo poprzez:[stanie się najlepszymi przyjaciółmi z kostmitą i mieć w wyposażenu DUŻOOOOOOOOOOOO skał kosmicznych

JBronkar 03.03.2013 02:56

Mam problem, że moja simka zaczęła pisać listy miłosne do sima i są najlepszymi przyjaciółmi, lecz piszą do siebie sprośne rzeczy. Natomiast chciałam kliknąć do niego np. zaproś go, albo zadzwoń itp. a nigdzie nie widzę. :|

Stephenowa 03.03.2013 13:05

@up: Takie interakcje są dostępne po kliknięciu na telefon/na zdjęcie danego sima w znajomych Twojej simki. :)
Chyba, że źle rozumiem. :o

@down: a, to przepraszam. :D chciałam dobrze.

JBronkar 03.03.2013 23:30

up@ tak, nie zrozumiałaś. Sprawdzałam na pasku sima, telefonie stacjonarnym i komórkowym, ale jej nie widzę. :O może jakiś błąd gry czy coś.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:10.